mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Jusco. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Jusco. Papar semua catatan

Selasa, 30 Disember 2014

Pendaftaran Sijil Lahir Fiqri and a little bit of shopping


Pendaftaran Sijil Lahir Fiqri and a little bit of shopping. Dalam jam 8.00 pagi aku mula keluar. Banyak target hari ni. Yang penting. Setelkan dulu urusan sijil lahir fiqri terlebih dahulu. Aku biasanya akan buat di JPN Pontian. Ramai tanya apasal aku suka buat kat Pontian. Dari 4 anak aku, Iqa jer yang aku buat kat Kuala Selangor, yang lain semuanya kat Pontian. Jawabnya mudah. Jarak aku ke JB dan Pontian adalah sama. 25++ km. So, why bother gi JB yang dah semua orang tahu sesak habis sedangkan aku leh gi pontian yang memang aku masuk jer terus turn aku. Layannn...

Sabtu, 17 Ogos 2013

Persiapan lebaran


Persiapan lebaran. 28 Julai ituhari, baru la dapat kami bergerak ke serata tempat untuk melengkapkan persiapan aidilfitri tahun ni. Banyak tempat kami jelajah. Dari bukit indah untuk cari kasut iqa dan adik inaz, sampai la ke ulu pulai cari kuih raya... read on...

Sabtu, 27 Julai 2013

Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis


Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis. Baru dapat bernafas sikit. Asyik outstation ja, sampai nak tulis blog pun tarak masa dah. Ni semua aktiviti Jun ja nih. Paginya ke sekolah iqa dan adik inaz. Pastu merayap satu Johor. Read on...

Selasa, 1 Januari 2013

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting

Melantak kat Pizza Hut petang ni. Lama tak turun pizza hut. Harga... hmmm... memang terbaeekkk!!!! Habis RM85++ hari ni, just makan pizza. Membebel pun tak guna kan. Tu yang aku kata, harga pizza kat legoland lagi murah dari pizza hut. Tak kisah la. Maybe last kot. Mana taknya... Servis charges + tax ajer dah dekat 12 hengget.. Kekeke... Tu yang  borak borak ngan mama tadi... baik makan kat legoland ajer... bodow bodow baru RM50 untuk pizza ngan soup bagai... belasah ajer la. By the way memang boleh tahan la pizza baru ni. Cuma memuakkan... penuh cheese bagai...

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
kami beli pizza udang tu ajer... yang sebelah tu free hokey... pakai kopun starnie

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
sempat posing habis... si ziqri ni takde pose lain ker

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
mama pun dah bengkerk ngan pose si ziqri tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
adik ni suka la pulak posing, tadi nyorok ajer

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
sibuk baca bil la konon tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
hehehe... tengok apa yang tersembunyi tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
apa yang disuka sangat tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
belasah la dulu garlic bread nih

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
besar balik kot.. dulu macam kecik sikit... agaknya la... lama dah aku tak datang pizza hut nih

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
si ziqri pun nak makan ker
 
Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
bil pun nak posing ker

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
makan eskerim

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
soup yang pakat rebut sampai kena beli tambah gitu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
suka no ngan ayat iqa... rasa eskrem ni sama cam eskrem singgit setengah kat mydin tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
hahaha... pasni takyah datang makan eskerem sini dah... kebetulan kebudak ni memang suka bebetul eskerem kat mydin tu

Pizza Hut Jusco Bukit Indah Revisiting
milo yang iqa order tapi dia tak minum... hampes... aku gak yang kena perabih. Tapi rasa dia memang tak sedap



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 21 November 2012

Edisi Paksarela ke Jusco Bukit Indah

Balik ja dari SDARY, mama sudah ajak paksarela ke Jusco bukit indah. Nak cari cadar. So, usha usha lebih kurang. Beli yang berbaloi la. Pastu di beli donut kat big apple. Jengjalan usha kedai kedai yang kena boikot tu. Tapi setakat kat bukit indah ni orang tak endahkan sangat pun... maybe sebab singaporean, or maybe diaorang memang tak layan berita tv kot. Agaknya la kot. Yang pasti satu jusco dah bersalji. Hohoho... aku rasa nak raya pun ketupat naik lambat. Ni. Sebulan sebelum dah mula. Entah la....

bukan pilihan aku

beli donut

salji tuh

siap tiup trompet lagi

restaurant street yang lengang

donut yang perlu dihabiskan

derian yang juga harus dihabiskan

rak baru yang perlu disiapkan

cadar pilihan hati


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 15 Julai 2012

Pizza Hut Jusco Bukit Indah

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
ni ler pizza steak yang baru tu
Aku memang bebetul malas nak makan pizza. Sebab utama, dah pasti 3/4 dari pizza tu memang aku yang kena perabis. Ni pun sama la ni. Last last aku tetap kena perabis 3/4 bahagian tu. Lum masuk ayam deli wing lagi, apa ke roti lagi, lasagnanya lagi. Dan hasilnya, sebab terlalu banyak cheese bersarang lam perut, sampai ke la ni perut aku masih meragam. nasib.. nasib..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
mari kita makan roti yang dah makin kecik nih

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
dah mula buat onar dah si ziqri nih

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
paling tak suka gambo dia di snap

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
makan roti sementara nunggukan pizza

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
pinggan dah sampai

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
mula la tamak tak sedo diri tu

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
suka la dapat milo tu

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
diaorang ni memang nak sup ni ajer pun

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
meronta si ziqri nak lepas untuk buat onar di pizza

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
sup idaman dah depan mata

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
sukanya si adik lama tak ke pizza

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
ziqri minum milo ngan jayanya

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
iqa la yang paling suka

mknace unlimited™ | Pizza Hut Jusco Bukit Indah
hirup dik jangan tak hirup

Khamis, 15 Disember 2011

Sahibba for the kebudak



Akhirnya... Dapat jugak aku beli sahibba ni. Kat mana? Jusco bukit indah. Yang best. Siap ada 4 versi. Pikio pikio amik yang versi paling latest. Bm, bi, istilah sain math sekali. Harga dia lebih sikit, hampir rm 60.

Sebelum balik sempat tapau big apple, n jumpa ex student...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway