mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label cake. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label cake. Papar semua catatan

Sabtu, 27 Jun 2015

Iftar with Birthday Celebration for Syafinaz, Mak Ucu and me


Iftar with Birthday Celebration for Syafinaz, Mak Ucu and me. Kalau ikutkan dah buat dah untuk syafinaz. Yang order pizza tu. Tapi mama siankan inaz. Takde kek. So. Petang tu, orderkan kek untuk dia dan lagi dua orang yang juga besday jun nih. Petang tu jugak bawak dia ke KFC untuk beli apa yang dia nak. Tapau 9 ketul. Masa nak balik sempat beli anna dan elsa kat bazar karat nusa perintis sebagai hadiah besday.

Ucu sampai dengan 15 ketul lagi ayam kfc. Kicap letup gitu. Pergghhh... Kembung perut masa berbuka. Ngan sotonya, ngan kfcnya, ngan keknya. Tapi... ayam kicap sooo tak best bagi aku. Sib baik aku beli hot and spicy gitu.

Sabtu, 3 Ogos 2013

Atuk's Surprise Cake


Atuk's Surprise Cake. Semalam pakat buat surprise untuk atuk. Memang surprise abis ni ha... Read on...

Sabtu, 13 Julai 2013

Edisi terlepas : Birthday Adik Inaz


Edisi terlepas : Birthday Adik Inaz. Dah sebulan aku tak nulih. Punya la sibuk nak habaq kat hangpa semua kengkononnya. Ahahaha. Betui cam sesetengah orang kata. Facebook lama kelamaan akan mengikis habit seseorang blogger. Dan dah ramai blogger yang bungkuih dah pun sebab malas nak hapdet kat dua tempat. Aku? Makin terkikis gak tu sikit demi sikit tu. Tapi... insyaAllah. Ni pun dah mula nulih balik ni. Ni kisah sebulan yang lepaih. Cerita harijadi adik inaz. Read on...

Ahad, 27 Jun 2010

Birthdayku dan syafinaz



Aku pun dah tak ingat dah pasal besday aku ngan syafinaz nih. Penat dok menyetel sistem pendaftaran tahun 1 online. Memang tak tahan nengokkan muka inaz tak puas hati pasal aku cakap hari ni besday ziqri. Mama dia leh rakam lak tu part tu. Apa pun dah makin tua setahun dah kami berdua. Semoga inaz akan lebih matang lepas ni.

ps : cerita ini dirakamkan semasa cuti sekolah yang lepas, harap maklum.. hihihi

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 16 Februari 2010

Pilih-pilih kek untuk Iqa & Mama

©2010mknaceunlimitedUcu dah hand over dah brosur Secret Recipe pagi tadi. Waaa.. Iqa dah terlopong dah. Apa taknya, dah ada kek yang berbentuk idaman hati dia.

Iqa nak kek ni jugak..
Besar tu kek tu
Iqa nak kek princess ni jugak
Kek ni 5 kilo tau, setakat sekilo pun tak habis makan
Iqa nak kek princess ni..
Nanti abah scanned cam tahun lepas jer la
Kek ni cantik
Kek cantik tapi tak best buat apa
Kek ni kek princess
Nak kek sedap ker nak kek cantik
Alaaa...

Tu la antara intipati penting dari pagi tadi ngan iqa. Tapi aku memang akan scan gambo cam biasa. Design sendiri cam tahun lepas jugak. Gambo princess pun aku dah ada, tinggal nak reka design tulisan dia ajer.. Yang penting kek sedap kan. Walaupun aku sendiri tak makan cheese cake ni..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Design premade tinggal Ben 10 jer.. sian bebudak pompuan.. Bodo-bodo tahun lepas ada powerpuff girl ngan Looney tunes..

©2010mknaceunlimited
Ni ler sebabnya kenapa dah takde lagi dua design tu.. Dah tambah 3D design, tapi kek biasa la.. Cuba teka mana yang buat iqa terlopong..

©2010mknaceunlimited
Mana lagi kalau bukan kek princess ni.. Aku tak kisah sangat pasal harga dia.. Tapi masalahnya banyak sangat.. Dekat 6 kilo tu.. Habis ker iqa makan nanti.. Ni setakat untuk famili jer..