mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kokurikulum. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kokurikulum. Papar semua catatan

Rabu, 12 Januari 2011

Aku tak suka!!!

Klik untuk gambar yang lebih besar
Hari hari cenggini, dah naik fedap dah! Foto dari home and garden webshot
Nyampah tul aku petang ni. Takkan sampai hutan bandar pun nak jam. Apa pulak aktiviti sekolah petang petang nih. Maybe koko atau latihan sukan kot. Dah jam antara sekolah ngan hutan bandar tuh. Ingatkan situ jer jam. Turun ke jalan besar jangan cerita la. Adoiii.. Boring tul.

Masa turun depan RTM tu terperasan la pulak JB Catering yang sedang dileraikan. Sian. Dah habis satu restoran lagi kat sini. Apa boleh buat kan. Tapi dengarnya, diaorang pindah ke stadium larkin. Kira boleh la. Sepanjang jalan makin teruk jam dia, masuk tampoi baru clear sikit. Weii.. aku balik 4.30 okey.. bukannya 5 petang. Kalau 5 tu mesti lagi teruk kan.. apa apa ajer la..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 27 Mac 2010

Hari Sabtu yang sibuk...?

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari ini hari Sabtu. Hari Sabtu ini sangat sibuk.. Kakakaka.. Tulis dan baca macam bebudak kelas belakang la pulak. Aku memang dah target hari ni mesti gila babas nyer.. Pepagi buta dah siap sumer. Start keter. Terus ke sekolah, sesampai jer nengok pintu dewan masih kunci, pintu pejabat pun kunci lagi.. Hahaha.. On-time la maknanya tu. Baru keluar keter, Pn. Teng sampai. Terus setelkan dewan. Pasang LCD dan laptop. Setel.

Nengokkan bilik tayang lak. Rasa cam kureng jer.. Aku cabut wayar LCD, dan pasang kat TV baru kampus Astro.. Walllah.. Memang syiok la sikit mata dan telinga nak menghayati. Setel. Si Esah pulak dok meraban pasal scout. Bagi kunci pusat akses.. Tolong lebih kurang.. Setel.. Gi nengok takraw. Kasik kat Syamsul. Setel la tu.. Masa aku turun balik dari Kursus Pengawas nengok depa semua dah konker gelanggang takraw.. setel. Pastu kuar pi ambank bukit indah. Borak ngan guard.. mintak izin nak amik gambo.. setel gak.. Balik nengok kursus pengawas.. masalah lcd sama speaker. Adjust lebih kurang.. setel.. Pi panggil bebudak scout.. ajak cecikgu praktikal.. setel.. siap wat upacara penderaan hapal persetiaan.. setel.. Dah habis sepagi yang penuh gaya, mutu dan keunggulan.. Hari senin.. cuti!! Nak bawak ziqri gi sepital beso test telinga dia, balik gi klinik gelang patah test darah.. hopefully the last la kot..

ps : hari ni semua gambo amik pakai kamera p&s fujifilm lama aku jer.. satu.. malas nak amik bateri d70s yang aku cas semalam kat bilik ucu.. seken.. sesaja nak nengok balik terel ke tak terel lagi amik gambo pakai p&s.. dan ternyata dah tak terel.. hahahaha.. tak puas hati tak leh nak ubah apature ngan shutter.. demm.. semua gambo sesuka hati mak bapak kamera tu jer..

::Klik untuk cerita penuh::





Slideshow penuh





Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 17 Januari 2010

Aktiviti Sabtu

Pagi Sabtu ni macam packed la pulak. Yang pertamanya, Iqa nak sangat masuk Taekwando. Dari Nuri lagi dia dah mintak. Tapi pasal tadak sapa nak antor dia gi training, so tunda aje la. Sekarang ni dia dah masuk sekolah, dan sekolah pun ada training Taekwando; jadi ni dah jadi peluang keemasan la untuk dia.

Sepatutnya dah start dari Sabtu minggu lepas. Cuma dia lupa nak bagitau aku. Jadi, minggu ni baru first time Iqa gi belajar. OK lah kan, pasal aku pun train bebudak takraw aku setiap Sabtu, jadi bender ni kira ngam-ngam la dengan jadual aku.

So pepagi lagi dah kuar dari rumah. Pasal baju sukan tak dapat lagi, Iqa kenala pakai baju sukan Nuri dia. Takpe la. Rumah pun rumah kuning gak ikut aku. Sampai jer kat sekolah aku gi tengok bebudak aku kat gelanggang dulu. OK. Bagi bola takraw. Buat sepak bulat.

Next, aku gi nengok Kursus Pengawas Pusat Sumber. OK. Ngam. Yang slack, LCD taknak hidup. Aku turun ambik kabel laptop aku, pasal dia ada lampu bila ada karen. So, test; sah takde karen plug satu row. Bukak bilik PPSMI and setting LCD kat situ lak. Jadi kursus pengawas pusat sumber dah jadi kat dua tempat. Memula kat PSS, untuk taklimat kat bilik PPSMI. Janji jalan kan..

Dah settle tu aku gi lepak balik ngan bebudak takraw aku. Pastu Cikgu Faris pun sampai. Dah boleh daftar Iqa kata dia. Aku pun daftar dan tinggalkan Iqa ngan cikgu taekwando dia. Nampak suka hati tul si Iqa. Pastu sambung balik training Takraw. Lam kul 10 gitu, kasi bebudak gi rehat dulu. Hazim lak sampai ngan Usop. Nak mula projek buat padang lompat jauh. Waa.. best tu.. Aku layan balik takraw sampai la PK Koko turun.

Rul.. Pinjam bebudak jap.
Buek apo..
Nak angkat meja.
Alamak.. pergi la semua sekali..

Lepak jap ngan Cikgu Maarof kat padang. Best gak. Naik atas nengok bebudak angkat meja.. Meja tahap gajah ni. Sian bebudak. Belanja diaorang minum dulu.. PAstu sambung balik takraw. Lam kul 12.30 aku pun suruh bebudak kemas. Dah weiii.. Jom balik. Nanti kita sambung Sabtu lain pulak.. Iqa masa ni sibuk dok membaca buku dah. Dia punya training pun dah lama settle. Dan lagi beli 3 giant Slurpee kat seven-e. Dan aku jamin mesin dia akan rosak lagi sebelah malamnya.. Hahahaha.. aku pasti..



Posted by Picasa

Jumaat, 20 November 2009

Perkhemahan Kokurikulum SKTTA 2009 - reupload



Due to the failure 18 hours video uploading on youtube the other day, I somehow manage to re-oploading it again, but in a slide presentation. Hope you'll enjoy it.






Rabu, 11 November 2009

Perkhemahan Kokurikulum SKTTA 2009



A bit late on this video. Took about 18 hours just to upload via Youtube. It's a 10 minutes in HD video and the size is about 1.36Gb.



Sabtu, 16 Mei 2009

Aktiviti Kokurikulum di Hari Guru

Photobucket

Adoii.. Badan pun masih penat lagi. Aku masih lum dapat rehat sepenuhnya lagi selepas nature camp itu hari. Tetiba hari ni ada kokurikulum lagi. Nasib badan la..

Aku bangun pagi pun dah jam 7.00 pagi hari ni. Mampus la dah lewat. Bangun, berdiri; kepala rasa kenoning lagi. Sampai sekolah lam jam 8 pagi. Tengok semua dah ready untuk aktiviti.

Photobucket

Pagi ni aku ngan bebudak pengakap. OK ler. Cuma bila tiba time kawad tu aku pun surrender la. Aku St. John seumur hidup yang tak pernah langsung berkawad. Tu yang bila time satria muda dulu, yang paling teruk kena bambu geng-geng St. John ngan PBSM la. Teruk kena ngan brader-brader PKBM masa tu. Paling tak hingat masa aku tengok Rudy pengsan. Aku cam biasa nak sambut dia; pasal dia dok sebelah aku. Tak pasal-pasal aku kena pumping 10. Bodo jer.

Apa pun bila geng-geng jurulatih luar datang, kira ok ler. Bebudak pun lebih terarah kan. Kalau bagi kat aku tak tentu arah la jadinya.

Photobucket
Photobucket

Pas habis tu, mulala buat kerja untuk sambutan hari guru senin ni. Sesambil tu mula la merepek meraban depan kamera. Belasah jer ler.

Photobucket
Photobucket

Ni kengkonon tengah nyanyi untuk hari guru la ni
Photobucket

Dah habis, balik ke rumah. Sekali tepon bunyik.
Ko tak datang ke?
Tengok keadaan.
Memang aku tertido pun pas tu. Kul 5 baru aku bangun. Apa yang lagi best. Aku tertido lagi pastu. Sesedo Iqa ngan Inaz dah dok keliling aku.
Abah.. Bila nak gi funfair ni..
Haaa.. dah kul baper ni
Dah malam la bah
Rupanya dah pukul 8 lebih..
Bila la aku nak recover sepenuhnya nih..