mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label mykid. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label mykid. Papar semua catatan

Sabtu, 18 April 2015

Farewell our faithfull old ID Card


Farewell our faithfull old ID Card. Pasal iqa pun dah 12 tahun, dah dapat kad baru dah. Tiba la masanya untuk amik kad baru kan. Alang-alang. Pakat semua buat kad baru. So... Selamat tinggal kad yang lama. Just amik sebagai kenangan sebelum hilang terus cam kad plastik biru suatu ketika dulu. Langsung takde kenangan kecuali sekeping yang sempat difotostat.

Sabtu, 4 September 2010

JPN Pontian

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 11.30 pagi
Tempat : JPN Pontian
Mood : Cepat laa..

Lam kul 10.00 aku dah gerak dari PPD, pasal aku memang bawak keter slow. Balik rumah dulu untuk amik beg baju, laptop segala; baru gerak ke Pontian. Target : Hotel Katerina untuk bengkel verifikasi data EMiS Johor, aktiviti rutin aku hampir setiap bulan. On the way singgah la dulu JPN Pontian, amik IC aku, inaz dan Ziqri yang dah siap.. hehehe.. Dah lambat pun, especially Inaz punya, tahun 2006 dah siap.

Sampai jer terus masuk, amik nombor. Aku harap cepat; sekali drag sampai setengah jam. Sudah.. Aku memang tak letak pun tiket parking. Alang-alang, registerkan sekali mykid untuk iqa, sebab masa iqa mykid memang takde lagi. Masa aku nak buat dulu dia kata tak leh, yang akak ni lak baik hati la pulak, TQ akak; lam sebulan lagi siap mykid untuk iqa. Yang lain semua nengok aku.. Pasal aku paling lama kat kaunter tu. Sekeping-sekeping dia cari; sampai tiga keping, dah tu; siap buat kad untuk sorang lagi lak tu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler mykid inaz ngan ziqri yang dah siap, iqa punya on the way..

Enjoice...Sharing is power!!!