mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label canon. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label canon. Papar semua catatan

Khamis, 19 Januari 2012

Last before the storm



Last. Tak jadi jugak. And now... Bincang nak beli baru ke apa... Laser printer color??? Fax??? Printer with fax???



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Printer MP145ku



Kalau ikut kertas yang dah hampir kusam ni, beli tahun 2009. Tambah ciss, servis lam tahun yang sama jugak. Bila kuar error, setel sendiri. Cuma minggu ni, aku dah tak dapat setel lagi error yang satu ni. Hmmmm... Nak convert baru or nak try solve lagi.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Ahad, 20 November 2011

Why I dont use Canon

Hehehe... Saja ja kasik tajuk cenggitu.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Isnin, 20 April 2009

Finally my Canon PIXMA MP145 come with CISS system

Photobucket

Dah lama sebenornya nak pasang CISS system ni
Tapi kat Johor ni kat mana aku nak buat
Jaman dok loyat toksah citer ler
Habis satu sekolah aku CISSkan

Sampai ke opis sampailer ke cecikgu
sapa nak wat aku anto jer ke loyat sana nun
Sebelum tu
apekebende CISS tu
CISS stand for Continuous Ink Supply System
Ink tak abis-abis ler tu
Mana tak abis
kerin sikit tuang jer ink lam tank tu
memang la tak abis-abis

So bila Cytech pun dah wat CISS ni
Aku pun anto jer ler aku nyer Canon ni
Hasil leh tahan la
Cuma hasil printing dia biasa la aku ni memang susah nak puas hati
Dah dekat 10 kepin gambo dah aku print
Aku beger dia nyer setting

Photobucket

satu-satu
pastu aku print pakai window nyer print
photoshop
picassa
sampai ker canon print
susah tul aku nak puas hati ngan warna ni
cerewet kan main
anak sapa la ni kan
last last aku rasa aku puas hati ngan canon nyer software dulu
nanti aku nak sambung pakai software lain lak
sampai bini aku pun dah sound
haa.. print jer lagi sampai kering tank tu
Eleh baru baper sen beli ink baru kan..

Photobucket

Tak pueh hati lagi ni
Ni hasil pakai window nyer print ngan setting vivid
Gila merah