mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Photograpy. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Photograpy. Papar semua catatan

Ahad, 7 Jun 2009

Outdoor - Norzarifah & Malsiz


Photobucket
Norzarifah & Malsiz
6 Jun 2009 | 5.00 petang | Hutan Bandar MBJBT





Chiaoooo...
__________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com

Jumaat, 5 Jun 2009

Kenduri Atuk Mis - Prep

PhotobucketMalam ni memang kena pergi rumah Atuk Mis ni. Esok dah nak buat majlis nikah. So, lam kul 9, lepas ambik Nek Yang dan Nek Ngah; langsung pergi ke sana. Tengok pelamin kat depan pun masih kosong. Bior betui mak andam ni. Dah nak langsung dah majlis ni. Ape ke lewat sangat pasang ni.

Pas tu terus ke dapur. Angkat periuk, masak air. Iqa ngan adik dah tak ingat dunia lagi dah. Biasa la, orang ramai kan. Yang dah beso ni takkan nak main sekali kot. Apa yang boleh tolong, kita kasi settle dulu la.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Pastu cam biasa masuk ke bilik pengantin. Tengok apa yang ada, macamana nak amik esok-esok nanti. Apa pun tengok sendiri la. Aku pun dah tak larat nak nulis dah ni. Esok pagi dah kena ke semejid, amik gambo nikah, pastu petangnya amik gambo nikah kat Tun Aminah lak; malam berinai la pulak. Mata ni tak nak lelap lak. Camner nak survive ni esok-esok ni.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket

Yang bestnyer, balik rumah atuk dah balik.. ada manggis tuh..

Photobucket Photobucket


Slideshow




Chiaoooo...
__________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com

Ahad, 24 Mei 2009

Our fun times

PhotobucketAkhirnya... masa yang dinanti-nantikan pun tiba. Malam ni kitaorang akan mengetest phottix trigger ni. Alamak. camner nak bukak masukkan bateri ni. Serah dulu kat ucu supaya dia boleh masukkan bateri tu. Sementara tu, aku kena la settingkan dulu backdrop n everything. Pasang backdrop dulu ka, pasang flash dulu. Pasang flash la dulu. Sekali tripod aku tinggal kat sekolah la pulak. Sekali ngan aku nyer mangkuk megi lak tu. Alamek.. Sudah spoil la pulak. Sib baik ada satu lagi tripod. Tapi sekali lagi malang pasal dia punya kaki sudah hilang kat kota baru ituhari laaa.. Ala taruk atas meja aje la. Apa yang penting.. malam ni boleh ngetest kan.. hantam saja la labu.. Janji kitaorang boleh menembak menggunakan dua flash on right n left

Photobucket Photobucket

PhotobucketCubaan pertama.. aiikk tak boleh.. Camner ni.. Aku nengok muka ucu.. ucu nengok muka aku. Aku try guna cls pakai d70s aku. Boleh jer. Apasal tak leh lak ngan d60 ni. Apa pun.. PhotobucketAmbik gambo dulu beberapa kepin.. Mama yang amik.. aku jadik model sama adik.. layan la dulu kan.. Tapi dalam dok amik gambo tu, beberapa kali gak adjust setting flash selagi tak boleh kan. Kacau d60 jap, kacau d70s jap. picit-picit flash. ubah-ubah trigger. reset balik dua-dua sb600.

Aku try sekali lagi. Kali ni setting biasa kat d70s aku.. haa.. boleh pun.. terkujil jap kot. Pasal lama sangat lam kotak n pening-pening pasal poslaju bawak kot. Apa lagi setting semula.. Pastu.. Belasah posing bebanyak.. Dengan akunyer, dengan ayangnyer.. dengan adiknyer.. belasah la ucu..

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

Pastu apa lagi... Ayang nak suruh adik lak posing. Apa lagi.. Belasah.. Kali ni aku take over kamera. Adikk.. apalagi.. posing la.. sampai penat kitaorang posing gegiler malam ni.. hahahaha

Photobucket Photobucket Photobucket


Slideshow



Klik untuk ke laman web ucu

Khamis, 30 April 2009

Syafiqah dan kucing

Photobucket

Tak tau la apa nak jadi dengan Syafiqah ni. Nampak kucing jer geram nak wak balik, nampak kucing jer sibuk nak amik gambo. Ni ler gambo pencetusnya. Aku dok sibuk amik gambo kucing ngan nenek tadi, sesambil ziarah kan.

Iqa dah tak tahan. Dia mintak henpon aku. Terus jer menonong ke belakang. Habis semua kucin kena ambik gambo..

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket