mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label mama. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label mama. Papar semua catatan

Isnin, 4 Julai 2016

Alang alang jadi co-pilot


Alang alang jadi co-pilot. 23 haribulan tu memang marbeles ahh.. Ni ujian awal mama sebelum aku kasi mama bawak keter gi STF esoknya. Perghhhh. Boleh tahan best jadi co-pilot lam kereta sendiri ni ropernyer. Snap sana. Snap sini. Bagi arahan sana sini. Hehehe. Yang paling best. Suruh mama isi minyak sendiri. First time tu. Hehehe. Sambil aku selpie dari dalam. Hehehe.

Jumaat, 30 Januari 2015

Bengkung Moden mama


Bengkung Moden mama. Puas dok tanya aku pasal online shopping ni. Berapa hari sampai la. Boleh percaya ka dak ka. Rupannya mama nak beli online mender ni. Bila tanya berapa hari sampai. Aku cakap la 2 ke 3 hari. Rupanya. Semalam dia bayar. Yang best. Tadi ada poslaju datang. Alhamdulillah. Bengkung ni nampak ok jugak. Ianya dibuat khusus untuk orang bersalin melalui pembedahan. Pakai velcro ja. Senang nak guna. Tapi. Dah naik kerja baru nak pakai kata mama.

Khamis, 29 Januari 2015

Full revised - Kunjung Ziarah rakan sekerja mama


Full revised - Kunjung Ziarah rakan sekerja mama. Here come the boom!

Live blogging - Kunjung Ziarah rakan sekerja mama

Live blogging - Kunjung Ziarah rakan sekerja mama


Khamis, 16 Oktober 2014

Sesi fotografi kebudaks form 5 mama


Sesi fotografi kebudaks form 5 mama. Yo lah. Dah nak abih sekolah katakan. Masa ni la memasing nak simpan kenangan. Layan ajo la

Sabtu, 25 Mei 2013

Latihan Dalam Perkhidmatan SMK Taman Nusajaya : Pembinaan Blog


Latihan Dalam Perkhidmatan SMK Taman Nusajaya : Pembinaan Blog. Dua hari cikgu cikgi SMK Taman Nusajaya berkampung. Berkampung belajo buat blog. Hmmm.. menarik gak kan. Boleh la. Layan blog mama pun nampak ok. Hahaha... maybe pasal aku pun masuk menyelit gak. Ahahaha... Camno aku ado gambo gambo nih. Pasal henpon mama memang aku taruk dropbox. Amik gambo, auto masuk lam akaun aku. Kira cam tak caqya bini ka? Tak la... mudah sikit. Setel masuk akaun terus aku delete dari phone. sama la cam henpon aku. kan senang. kalau tak asyik dok kata henpon penuh la, camno nak transfer la. ahahaha... read on...

Rabu, 22 Mei 2013

Mama belajar blogging

Mama belajar blogging. Siang tadi ada LDP. Belajar buat blog kat sekolah dia. Balik bising-bising. tak puas hati la tu. Takpa. Kasi tutorial sikit. Ajar serba sikit. Tukau template untuk blog. Wallaaaa... setel. Dah... mama pun dah sukahati. Esok boleh kasi touchup sikit.

Sesapa nak gi melawat blog nieza leh ler ikut sini... niezamknace.blogspot.com... caiyookk..

ps : jangan lepas ni lagi menggila cam aku udah ler...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 5 Jun 2012

Pengkalan hulu : mama view

Ini gambo, mama yang ambik pulak. Pasal aku soh pegang tab ni kan. Apa apaan ajer la. Layannnzzzz..

Via tab7jer









Isnin, 14 Februari 2011

Pabila mama menguasai shutter

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ziqri tido ngan kasut kasut sekali. Bila bukak dia marah
Semalam memang suasana sunyi ja kat rumah. Dengan penatnya, dengan bahangnya. Serba serbi nak mengajak mata lelap ja. Tambah pulak ngan kepala pun yang masih kenoning gara-gara kepenatan semalam, ngan amik gambonya, ngan edit bideonya.. Last last semua dah terbaring.

Asalnya mama suruh settingkan kamera aku untuk amik gambo ziqri dok melelap ngan kasut ni. Pasal nak bangun pun kepala berat, aku soh pakai auto ja. Sekali sebelah petang sedor.. bukan setakat ziqri, ngan iqa, ngan aku; semua kena snap>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni gambo sesi seterusnya.. tido ngan mata separuh terbuka, like father like son

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the father daughter pun dah abis.. siap tampal koyok lagi kat kepala..

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 8 Februari 2011

Design kek Iqa dan Mama 2011 edisen

Klik untuk gambar yang lebih besar
Princess lagi
Cam biasa.. tiba bulan dua, mula la kuar design baru untuk kek iqa ngan mama. Sama ja cam dulu, princess lagi kata mama dia. Iqa pulak kata kan iqa dah suruh abah tambah lagi princess tu, dulu mana ada tiana ngan rapunzel. Yang ni ada.. Apa apa je la iqa. Buat ajer design dia. Mama tukang pilih kek kat secret recipe. Aku setelkan design ja. Ucu lak tukang ngoder. Cukup time gi amik.. epi besday!!! Opppsss... lum lagi daa.. ni baru design dulu da..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 8 Januari 2011

Abang Ziqri dah nak 10 bulan

Klik untuk gambar yang lebih besar
Lepak jap ngan kakak dia yang nak gi daftar taekwando pagi ni
Abang jiqri ni pun dah nak masuk 10 bulan dah. Progress terkini dia.. dia dah leh sebut mama sebelah siang dah.. kalau tak.. sebut mama sebelah malam ja. Time nak tido je la tu. Yang lain.. abah abah abah.. jeles mama dia.. Progress kedua, dia dah leh berdiri selama 3 saat. Dah makin maju dah tu. Tak lama lagi tu berlari la ni>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dengan pembaris la pulak. Siap bergendang ke bakul tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak jap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Saya nak berjalan ke mana pun susah.. Abah asik nak amik gambo ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bukan setakat berdiri, berjengket tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada ajer barang nak dikemas dia nih.. ziqri ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pemantauan beg mengaji kakak kakak dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main lam bakul jap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
hai.. bahaya nih.. berdiri kat hujung tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa dah siap.. tali pinggang masih putih pasal.. baru belajar sebulan pastu pindah sekolah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni baru nak sambung belajar balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
camana nak ikat ni haa..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 Disember 2010

En. Ziqri pun nak nyanyi jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 4 Disember 2010
Masa : 2.30 petang
Tempat : Depan TV
Mood : Sesaja nengokkan si ziqri ngan kakak kaka dia

Mama dia baru ja dengar lagu lagu tribute to P.Ramlee. Ala.. yang astro buat tu.. Memang cam serabai bila bebudak tu nyanyi balik. Aku pun suka yang memula tu jer. Lagu Di mana kan ku cari ganti.. tu pun berapa ramai yang nyanyi cam haremm ja.. Mama suruh iqa nyanyi balik lagu lagu yang dinyanyi diaorang tu. Mama kata nak wat tribute sendiri, nanti haplod ke youtube.

Si ziqri nengokkan ja semua. Pastu dia pun dok nak tarik tarik kabel mic dengan kabel vcam tu. Maybe dia kata dia pun leh nyanyi la.. Last last main ja la dengan bola tangkis, bulu tangkis yang dimodified untuk bebudak nih.. Jadi la



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dah gaya amy search dah ni.. nak makan bola ka apa nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu baru sikit ja tau abah.. nanti ziqri kasi lagi power punya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru nak kasi lagi power lagu dah abis daaa

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 6 November 2010

Ziqri dan mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 November 2010
Masa : 4.15 petang
Tempat : Plaza Tasek, Skudai
Mood : Cun..

Sementara nunggu Cik Wi abis kije, ziqri main-main sama mama dulu. Ziqri suka wat muka tau sekarang nih. Tutup mata, senyum besar-besar, tarik napas dalam dalam. Hikhikhik.. Semua orang suka nengok ziqri wat cenggitu, pakat ketawa nengok kelaku dia..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak depan Tasek sementara nunggu cik wi abis kije

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri main cak cak sama atuk kat belakang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing sama mama.. comel tak saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bulat lagi penuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak suka la saya asik kena cium ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Marah ni tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni kamera ni asik dok amik gamba ja pasal apa nih

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 4 Julai 2010

Jom Ronda-Ronda : Tomyam Food Court Tesco Bukit Indah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Satu kelainan sikit. Jarang kat food court ni yang jual makanan ikut set. Aku nak makan lain sebenarnya, tapi pasal mama kata kita beli jer set ni, kira terpaksa on la jugak. Set ni harga dia RM17. Dalam set dia ada sup cendawan, ayam black pepper, telur bungkus, sayur campur dan dua pinggan nasi. Memang aku rasa 4 orang pun masih leh makan lagi, or aku memang makan sikit kot. Tapi memang berbaloi la kan..

Klik untuk cerita penuh



Ni ler yang ada untuk set ini. Siap amik gambo ngan Ziqri lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!