mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Brother. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Brother. Papar semua catatan

Selasa, 2 Mei 2017

Brother MFC-J415W waste counter reset


Brother MFC-J415W waste counter reset. Pening jugak kepala aku. Langsung takleh print selagi tak clear out kan error ni. Mula la google sana sini. Alhamdulillah. Dapat jugak satu yang boleh setelkan isu ni. Isu ni timbul bila paparan "Ink absorber near full" keluar kat paparan LCD. Cara yang kita leh cuba untuk memastikan pronter boleh print semula adalah untuk reset semula waste counter.

Kaedah:
Tekan Menu diikuti *2864. Abaikan bunyi yang keluar bagi setiap nombor. Anda akan masuk ke Maintenance Mode.
Tekan 80 dan gunakan butang Up/Down sampai jumpa Purge: xxxxx. xxxxx tu adalah bilangan purge counter.
Tekan 2783 untuk reset semula waste counter. Paparan akan jadi Purge: 00000.
Tekan butang Exit diikuti 99 untuk keluar daripada Maintenance Mode.

Yihaaa... setel masalah

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Sabtu, 11 Februari 2012

Brother MFC-J415W 4 in 1 color printer



Petang semalam aku beli jugak printer ni. Harga pun dah dapat terbaeekkk!!!! untuk siap modified kan. RM599. Apa yang best tentang printer ni adalah dia ada semua fungsi yang aku nak, scanner, copier, direct print dari memory card, print dari wireless device dan ada fax beb. Petang tu terus pasang dan test semua fungsi. Dan semuanya success.. Terbaeekkk!!!!Yang best pasal ink modified ni adalah, dia direct terus. Takde kabel kabel lagi.

Untuk fungsi wireless printing, for notebook; korang memang kena install driver guna cd yang dibekalkan. Kat situ ada pilihan samada printer disambung secara usb atau wireless. Yang lain semua dia set sendiri. Untuk mobile device, cam aku pakai tab, kena download app brother iPrint & Scan. Boleh gunakan semua function secara terus kecuali fax dan copier. Nanti aku sental lagi apa yang android boleh buat.



Key.. Ni box dia. Sampai ja rumah terus unboxing.



Bukaan pertama. Semua tersusun kemas lam kotak dia



4 kabel dibekalkan. 1 usb, 1 line sambungan telefon, 2 power kabel, 1 jer yang kita pakai. Satu lagi kepala lain. Dia actually prepare kotak ni untuk worldwide. Tu yang sampai dua jenis kepala tu.



Basic user guide, dan 1 set kertas photo..



Ni yang main. 1 cd Installer, 1 cd bahan bacaan dalam bentuk ebook dan starter manual. Ikut jer satu per satu, pastu dah boleh pakai sepenuhnya.



Dah bukak dah printernya.



Dia punya ink sebenar. Aku tak pakai pun sebab aku akan pasang ink modified.



Dah siap pasang, kecuali ink. Untuk ink, ikut sahaja arahan pada lcd panel dia tu. Memang tak tercicir punyalah..



Anybody want this?? Still functioning with E05 error. Tu pasal aku beli baru pasal aku nak satu sistem yang lebih mantap dia nyer pengurusan ink.