mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label taman universiti. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label taman universiti. Papar semua catatan

Ahad, 28 Julai 2013

Pasar Ramadan Taman Universiti


Hari Sabtu 13 Julai lepas, tiba giliran servis keter savvy aku lak. setelkan urusan pada sebelah pagi. Sebelah petang just sesaja nak tukar selera; cuci mata jauh sikit. Sampai ke param yang sumer ada bak kata pak abas, param taman u. orang punya la ramai. pergghhhh... dia buat 4 lorong gerai menyebabkan jem yang sangat teruk. memang ni kot the first and last aku gi sini, walau berjenis juadah ada kat sini. parking? toksah cerita. sib baik tak parking kat mesjid taman u ja.

Isnin, 25 Jun 2012

Simple Birthday Party

mknace unlimited | green jade republic
Nasi Ayam Penyet Green Jade Republic
Makan kat green jade republic kat medan selera taman universiti tadi. Birthday boy pulak terbelanja. Adoiii.. Aku baru ingat nak bayo, sekali dia pulak bayo dulu.. Aiyooo.. Apa pun hepi besday En. Kairul..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | green jade republic
Nasi Ayam Penyet Green Jade Republic sama cendol pulut

Ahad, 24 Jun 2012

Jalan jalan cari mak andam

mknace unlimited | Jalan jalan cari mak andam
Ada signboard tu depan rumah
Petang tadi, petang sabtu tu la; kitaorang kuar, target nak gi rumah mak andam & nak gi air hitam cari barang barang lagi. Tapi lepas sampai rumah mak andam, terus tukar plan, air hitam kensel supaya dapat time berbincang yang lebih tenang. So berbincang la kami dengan ... tak tenang jugak pasal kebudak buat hal la pulak kat sini. Terus tak reti dok diam sampai last last aku lepak luar rumah dengan hero sorang ni.. Adoyaiiii... Apapun perbincangan success...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | Jalan jalan cari mak andam
Mama lead perbincangan
mknace unlimited | Jalan jalan cari mak andam
Ada Remy Ishak kat penjuru sana
mknace unlimited | Jalan jalan cari mak andam
Encem boy yang hampir tidak terkawal

Jumaat, 23 Mac 2012

Green Jade Republic, Taman Universiti

Lama tak lepak sini. Lepak lepak sementara nunggukan taklimat sesi malam rabu lepas. Enjoice...




Isnin, 26 Disember 2011

Brothers New Year sales



Lepas setel kat ekzos,langsung ke brothers. Nak beli viper baru. Carik yang mahal sikit. Yang lama tu aku beli 10 hinggit jer. Beli kat tepi jalan sana. Tu kali ni nak beli yang baik sikit. Sian kat savvy nih.

Sekali sampai, ada sales la pulak. Beli viper lam 60. Pastu jengjalan jer. Mata asyik dok nengokkan tab holder. Baru 26. Tapi.... Lain kali ler kan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 27 November 2010

Mari cetak buku IMPAK

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 24 November 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Jasamax, Taman Universiti
Mood : Kikikiki

Pagi ni sibuk buat final checking. Lam kul 9 keluar ke Taman U. Memang khusus nak hantar buku untuk presentation nanti. Banyak la kes-kes lain yang kelakar dan tak dijangka. Yang tak dijangka, tetiba ada sorang awek ni melalak depan pc. Kisahnya pc yang dia guna nak edit tesis dia hang.. mesti dah lambat nak hantar nih.. Melalak sekuat hati lak tu.. Yang kelakar.. siap kena saman pasal tak letak kopun parking.. nasib.. nasib..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 3 Mac 2010

Cendol pulut @ Green Jade Republic, Taman Universiti

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarLepas jer amik mama kat sekolah dia, terus gi taman u. Banyak gak nak urus ni. Memula tinggal mama kat kedai buku.. Aku terus ke Cytech..

Satu.. nak beli ink untuk printer sekolah. Aku tanya aku ada RM120.. Ko taruk jer baper banyak ink yang boleh.. Eleh.. kasik aku RM10 gak sebotol.. Chaiittt.. Sekali kuar duit nak bayo.. alamak.. bior betuii.. aku tambah jer ler..

Kedua.. nak hantar jahanam repair printer aku sendiri.. Dah baper kali repair da.. head dia dah tiga kali tukau baru.. Sapa suruh tukau yang seken jer.. Padan muka ko kerol. Kali ni aku dah pesan kat eric.. Aku nak cartridge baru.. tak nak yang seken dah. Ko ingat aku takleh bayo ka cartridge baru.. Last-last tiga kali jugak aku hanto.. Baik beli baru.. kurang-kurang setahun lagi ker baru aku tukau baru kan..

Elok kuar jer mama tepon. Dah settle.. Aku wak keter amik mama. Sekali dia nak makan cendol pulut lak.. Berenti balik depan cytech.. Belasah cendol la dulu. Makan-makan-makan.. Dah jom balik. Masuk shell nak isi minyak, sekali habis la pulak.. Last-last gelang patah la jugak aku isi minyak. Sempat jeling skuad perodua ka apa ntah era kat dewan raya.. Lantak korang la apa nak wat kat situ.. Aku dah penat sangat dah ni.. Kalau takkk..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dah tahap bosan giler babeng dah ni.. Lama la pulak nunggu mama nih.. Soalan mama lam keter.. Ayang nak amik cuti dua minggu ok tak. Penat sangat dah ni.. PK pun ada tanya tadi.. Apa haa aku nak jawab?? Cuti ker idak.. Hmmmm...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi melantak cendol.. Chaiit.. blur habiooo.. pasaipa la aku tak wak turun kamera aku.. last-last hp pun hp lah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu dia gelas dia pakai.. Jar tu.. Aku pandang jer muka dia masa memula.. Korang dah habis gelas ka?? Memang stylo sikit bang.. Pergghh... No komen.. Minum jer ler..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cendol pulut.. sib baik tak letak lam tempurung.. Kasik stylo kan.. Tapi.. overall.. ngam ngam hooo la.. mama sampai kenyang makan pulut.. cendolnya tak habis.. hahahaha.. Kasi pulut aku taknak la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haa.. baca jangan tak baca.. republik jed hijooo.. ganaih tu.. baca tadi ikut gaya audah ya..apa.. tak kenai.. sila rujuk fakulti kimia UTM.. kalau ada lagi la yer.. tu lecturer kimia aku tahun '95 dolu dolu tu.. Skudeeii.. katanya..hahaha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni main tempatnya ya tuan-tuan.. depan dia la cytech yang sentiasa penuh tu.. nak masuk pun berhimpit.. jaman dedolu la.. sekrang ni dah dua pintu dah..



Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 Julai 2009

To do list : Membaiki kasut



Masa sebelum koir lagi aku dah perasan ada sikit crack kat kasut ni. Masa kat Tanjung Puteri dia dah makin teruk, cam nak terkopak pun ada. So, hari ni bender ni memang kena masuk lam to do list aku untuk hari ni; perki kedai baiki kasut.

Target asal aku nak anto kat kedai baiki kasut kat Gelang Patah jer, kebetulan mama nak potostat kerja untuk murid-murid dia kat Taman U. Aku memang ingat ada kedai baiki kasut sebelah kedai buku ni, lagi satu ada kat sebelah Maybank sana nun.

Boleh baiki kasut ni tak?
Boleh, abang nak wat camner. Kalau gam jer tak kuat ni. Jap aje terbuka balik.
Kalau camtu jahit jer ler. Brape?
RM 15 sepasang.
OK ler.

Terus aje aku bukak kasut bagi kat dia. Pastu layan jer nengok dia wat kerja. Ni la kali pertama aku jahit kasut aku semasa aku dah kerja. Sebelum ni takde lagi kasut aku yang tercabut tapak camni. Semua terkopak terus jer. Hehehe. Kalau dulu masa dok kat Beseri leh kata 3 bulan sekali mesti aku gi jahit tapak balik. Lasak tul aku masa tu. Kira RM15 sepasang tu agak murah la kot. Dulu pun aku kena RM 13. Tapi tu aku soh jahit double la. Ha'ah. Kenapa aku tak suruh dia jahit double cam dedulu ekk.. Maybe dah lama sangat kot. Kepala aku pun dah tak baper ingat sangat dah. Tahun 1993 .. emm.. baper lama aaa.. puhhh.. dekat2 15 taun yang lampau tu...




Memula dia taruk gam dulu. Lepas dah kering baru dia mula kerja menjahit. Layan jer ler.. Pastu dia tarah satu longkang kat tapak bawah. Longkang ni bertujuan untuk dijadikan tempat letak benang baru tu. Pastu baru dia jahit. Pas siap semua dia siap kiwikan lagi kasut aku. OK ler kot. Apa yang penting... kasut aku dah comeii semula.. Hehehe



Next to do list...

Ganti bateri jam aku .. kat mana pun tak tahu lagi ni..