mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Kan dah kena amuk TM dan Maybank. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Kan dah kena amuk TM dan Maybank. Papar semua catatan

Khamis, 12 September 2013

Kan dah kena amuk TM dan Maybank


Kan dah kena amuk TM dan Maybank. Perkara pertama yang aku buat setiap kali aku dapat gaji adalah... mengosongkan akaun aku dengan membayo segala bil bil yang aku terima. Sekali semalam, telepon aku kena gantung perkhidmatan. Kisahnya semalam mama dah bising apasal tenet tak dapat. Apakedeheinyer... baru lepas ngamuk dua minggu lepas kes kabel bingai tapi tak ngaku tapi ngaku lepas tiga hari line aku tak dapat dan aku dah amuk abis... kali ni apasal la pulak kan..

So, amik tepon terus dail 100. Sekali ada suara awek bengong bersuara... Harap maaf. Talian anda digantung sementara. Sila buat pembayaran dan hubungi 100 untuk penyambungan semula. Stop! Aiyo... Dail semula. Sama. Eh eh eh.. yang ko soh aku call 100 tu wat per bingai... Amik henpon. dail. dapat. Habih la kena haruk sapa yang menjawab.

Saya nak tanya apasal saya punya line kena gantung.
   Baki cik negatif 22.60. tapi kredit cik dah abis.
Bingai ke apa. Sejak bila buat lagu ni?
   Dari bulan 4 cik.
Habis tu apasal baru la ni saya kena gantung
   Minta maaf cik. Tapi saya boleh bantu cik untuk increase nilai kredit tu.
Awak tau saya punya pelan apa
   Cik punya pelan 108
Habis tu, awat kredit saya 99... akai ada
   Minta maaf cik. nanti saya naikkan dan hold sampai nilai baru lulus.

Gitu la perbualan aku ngan operator tu. Pastu aku ingatkan supaya dia sampaikan salam aku pada bos dia dengan dua pesanan. 1. Sila betulkan sistem bingai yang dok soh aku dail 100 tu. Aku dah rugi banyak pakai henpon ko. 2. Tengok tengok la pelan yang orang tu amik kalau ye pun nak wat kredit limit. bingai bangang tul. Nak tau cerita maybank just read on...