mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sightseeing. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sightseeing. Papar semua catatan

Selasa, 21 Julai 2015

Yok Raya Johor 2015 : Monumen Sultan Abu Bakar


Yok Raya Johor 2015 : Monumen Sultan Abu Bakar. Singgah jap sini. Dah lama nak singgah, tapi tak singgah singgah. Sekali malam ni, ngan skrin atas pun nyala, terus singgah aje. Sempat lepak kat pokok cahaya depan monumen. Caiyok!

Sabtu, 15 September 2012

Legoland Getaway

So, sesampai je aku dari batu pahat, around jam 5.30 petang kitaorang ke Legoland. Nak redeem logoland annual pass. Tu pun aku beli pasal ada diskaun dari maybank melayakkan aku dapat harga RM195 untuk dewasa dan RM150 untuk kanak-kanak. So, sampai situ kena beratur sama kat kaunter tiket, isi borang maklumat pemilik kad dan tunggu sampai giliran sampai.

Petugas kemudiannya akan keyin maklumat kita dan amik gambo untuk pemilik kad tu. Kira nasib aku untuk petang tu agak ok. Dalam setengah jam jugak la untuk setel semua tu. Dah tu gi kat kaunter untuk ambik pas masuk, sebab kad tu hanya boleh pakai bermula 15 Sep nanti. Sekali tanya, boleh amik lagi pas tu untuk esok hari. Ni dah terbaeekkk!!!!

So, pasal kami dah ada annual pass, dan maybe akan masuk setiap hari; tak payah gopoh bagai nak ngetest semua. Sehari kami test satu jer. Petang ni aku ngetest driving school kat lego city. And the best part, campur tolak beratur dan main tu, dah 6.30 petang. All the other counter pun dah tutup. So lepak kat miniland ajer la.

Dalam jam 6.45 petang tu petugas dah mula shout "Bye bye, see you tomorrow". Dah nampak la sangat nak suruh keluarkan. Keluar ajer la. And kami terus ke kfc gelang patah untuk makan malam. Kuikuikui... Layanzzz...

mknace unlimited™ | Legoland getaway : redeem annual pass
proses buat annual pass

mknace unlimited™ | Legoland getaway : map
sedang memilih mana permainan yang nak dimainkan

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland the beginning
sempat posing kat depan

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
keter pameran kat luar ni ajer la si ziqri leh main

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
nak start kan jugak keter tu

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
cian ziqri

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
camner nak kasi keter ni jalan nih

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
habis semua jalan diorang lalu, pening petugas tu kejo

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland
lepak miniland ajer la

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland
tak ingat kat mana

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland brunei
brunei

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland brunei
lepak kat brunei jap

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland india
taj mahal, india

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland china
forbidden city, china

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland johor bahru
dataran bandaraya, johor bahru; siap ada konsert

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
jalan di kuala lumpur

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
klcc

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
kl tower gitu
mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
seronoknya adik inaz


mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur silhouette
miniland in silhouette

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
posing dulu sebelum balik

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
the enterance

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
posing and posing

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland ticket counter
semua kaunter dah pun ditutup masa kami bergerak keluar

mknace unlimited™ | Legoland getaway : our legoland annual pass
our annual pass


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 18 Disember 2009

Prime City Hotel, Kluang | Day 4 - the movie mania

 
This is the last day for us in Kluang, at least for the first session. After we took our breakfast, we pack our thing; and checkout from the hotel. As I checked on the MBO online, they had an earlier show on the princess and the frog at 11:45am; so I really want to catch that showtime.

As we go inside the Kluang Mall, I feel blurred as I search for the MBO. Is it possible the MBO are located in this building. There no sign where it's located. Just follow my instinct. Where the MBO? I go up to the fifth floor as all the movie teather located at the highest floor. As we reach the third floor, blank again. There's no shop opened. Forth floor are all the parking lots. Only on the fifth floor the MBO poster are shown. What a relief..

Then, after the buying ticket and popcorn, we entered the 5th teather. Only 11 people there including ourselves. Wowww.. the teather is our again.. The story are so cooooolll.. A must see movie.. After that just wandering around Kluang town and before we reach home, take a rest and a little shopping aroung Air Hitam..


Posted by Picasauploaded via picassa

Ahad, 13 Disember 2009

Prime City Hotel, Kluang | Day 3 - the pools are still ours!!! and a little sightseeing

 
Another day for us to conquer the pool. Yeaahaaaa!!! Two day in a row, we conquered Prime City swimming pool. Twice a day, in the morning and in the evening. But today I walk through Kluang town personally, walking; not in a car or something. A few snap and off to the Medan Selera to tapau the breakfast.

And as all the people says that Kluang Railway Coffee is the best coffee in town. So, I be there; again, to clarify; again. As I would say, that; if you are not familiar with coffee.. please, please, please order coffee with milk. For me.. it's just a plain coffee but quite nice..


Posted by Picasauploaded via picassa