mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label ppdjb. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ppdjb. Papar semua catatan

Ahad, 16 Ogos 2015

Get Well Soon Mr. Azlan of PPDJB


Get Well Soon Mr. Azlan of PPDJB. Hmmm... tak sangka tul. Semalam elok ja gi kerja. Siap share gambo kerja hari sabtu kat Maktab Sultan Abu Bakar. Sekali pagi tadi, masa tu aku sesaja share gambar Menteri Pendidikan dan timbalannya. Khusus ditujukan pada JB terutamanya. Sekali dia kata dia down ni. Appendic dah pecah. Tengah tunggu giliran untuk masuk ke Operating Theater kat Hospital Pakar Puteri. Perghhh... Yang best sempat share gambo tangan tu. Nampak gambo atas tu. Tu dia sendiri amik ler tu. Adoyaiii... Apa-apa pun, semoga semuanya berjalan lancar dan you get well soon! Jangan dok lama-lama kat situ, nurse rimas nanti. Ekekeke.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 21 Jun 2012

Kena lagi

mknace unlimited™ | Web got PPDJB Hacked again
Aiyooo...
Adoyaiiii... Kena hack lagi web ppd nih. Poning, poning.. Tu pun, kalau mat nor tak call tadi, aku pun tak tau. Aku pun dah tertido dah masa dia call tadi. Esok aku try cari file backup dulu balik. Sib baik aku ada simpan sebelum tukau dulu. Harap pasni ppd dapat buat yang terbaeekkk!!!! untuk atasi masalah nih.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Selasa, 24 April 2012

Site survey - PPDJB

Petañg tadi langsung ke jb. Nak check tempat dan kesediaan untuk terima pemasangan sistem finger tec. Alhamdulillah. Semua ok. 30 ni pegawai dan ft dari jpn boleh turun untuk menyelesaikan urusan berkaitan. Bulan 5 insyaAllah boleh berjalan seperti yang sepatutnya.



Selasa, 17 Januari 2012

Baru lapor diri



Ni nampaknya dah ada kucing baru lapor diri di kafe ppdjb. Sepasang. Manja memain. Asyik bergesel je ngan semua yang datang.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Selasa, 27 Disember 2011

Deserted???!!?



Aku sampai awal ke, aku tersalah tempat ke. Dalam kepala terpikir semua dah pindah bangunan baru jer..

Dah capai kunci semua, terserempak dengan ustazah. Sib baik aku tak start keter gi bangunan baru lagi. Ish ish ish... Tu la. Asik outstation ja memanjang



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Selasa, 13 Disember 2011

Persiapan Taklimat SBPA oleh JPA



Petang ni pakat berkumpul di SJKC Kuo Kuang 1. Esoknya ada taklimat SBPA oleh JPA untuk JPN Johor, dan sekolah-sekolah di bawah 4 PPD; termasuk PPD Johor Bahru lah kan. Selaku tuan rumah kenalah pastikan semuanya beres.

Petang ni jugak wakil dari JPA turut sama berada di sini, untuk test peralatan dan persiapan presentation esok. Terkedu jugak kejap dengar ayat clicker tu. Satunya pasal memang kami biasanya control sendiri presentation; dengan laptop di atas rostrum. Tu yang jadi macam janggal sikit la bila dengar tempat clicker kat mana tu. Apa pun, semua dapat dibereskan.

Hope for the best tomorrow...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Jumaat, 2 Disember 2011

First meeting in the new building

Pagi ni, first meeting pagi di bangunan baru. Tapi disebabkan hujan, tak banyak gambar bangunan yang dapat diambil. Ni hanya beberapa keping yang diambil guna tab. Yang lain pakai dslr. So, pagi ni dimulakan dengan bacaan yaasin, selepas tu baru mesyuarat pagi.

After that, terus balik ke bangunan lama, isu parent nak tukarkan anak banyak yang nak kena bantu.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Selasa, 8 November 2011

Sempat jugak tu

Kena hack pagi tadi at 6.40am. Tensen betul. Terus betulkan dulu and report to hoster.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sabtu, 16 April 2011

Majlis Penyerahan Tugas Tn. Hj. Aminudin bin Adam

Klik untuk gambar yang lebih besar
Penyerahan tugas Tn. Hj. Aminudin..
Alhamdulillah. Dapat bernafas jap. Walaupun cuma dua hari kan. Memang pack dengan aktiviti, satu demi satu. Ni majlis minggu lepas pun baru dapat masukkan lam blog. Tapi lam FB memang dah sedia masuk dah pun.

Pagi tersebut, katanya nak buat majlis biasa. Serah tugas antara PPD ngan Timbalan PPD sahaja. Sekali ramai yang datang. So, alang-alang dah ada, teruskan majlis yang proper sikit. Alhamdulillah. Selesai semua. Mantan PPD dinaikkan ke KPM. Memang terasa sangat kehilangan beliau.

Dah selesai majlis tu semua yang hadir turut bergambar kenangan bersama beliau di perkarangan PPDJB. Klik sini untuk lihat keseluruhan majlis.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 29 Mac 2011

Kejohanan Balapan dan Padang MSSD JB 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Majlis perasmian pembukaan oleh tuan pengarah JPNJ..
Pagi ni abis sengal satu badan. Betis, paha, pinggang.. tapi paling terasa paha aku la. Tak tau la faktor mana satu yang jadi penyebab. Yang penting terasa beb pagi ni.

Semalam, sepetang aku kat stadium. Ambik gambo cam biasa. Release tension pun ya bak kata encik Tasuki. Ramai lagi geng geng lama lam fotografi yang aku jumpa, hariri, hakim, and many more la. Tu yang jadi release tul semalam. Ambik snap here and there. Sempat ngupat bebudak photog flash ke bulan.. Hahaha.. ni paling best pasal bak kata hariri la.. tak cukup panas lagi ka.. siap berflash bagai.. dah la tu, yang sedapnya flash ke bulan.. terbaeekkk!!!!

Apa pun aku balik a bit awal.. Pasal aku memang tak suka berjamming di sepanjang jalan raya nih.. tu pun sempat la layan jam ni jugak.. hmmm.. tensen tensen.. Kalau tak jam bukan jb la namanya..

Browse ke bawah untuk 12 kepin picas lagi or..
Browse sini untuk semua picas aku di FB



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bendera sudah masuk aaa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cung tul bebudak ni bawak bendera

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tuan pengarah bersama tuan ppd

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucapan alu aluan tuan ppd

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucapan perasmian tuan pengarah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bendera kejohanan dinaikkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ikrar kejohanan dibaca

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
persembahan pancaragam dari sigs

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
best gak layan nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
gendang 24 dari ex sekolah lama aku dulu, SMKTBI

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
layan kebudak ni lari jap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
layan dua ja sempat.. pastu rehat lama pasal azan asar berkumandang.. lepas tu aku balik..


Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 28 Mac 2011

Lawatan kerja PPD Miri ke PPDJB

Klik untuk gambar yang lebih besar
Photomerge 10 picas.. satu bilik mesyuarat caber..
Pagi tadi; tepat jam 8 bertempat di PPD Johor Bahru, delegasi dari PPD Miri sudah tiba untuk lawatan kerja. Memang tepat tuh.. Aku silap pasal a bit late untuk perasan pc kat bilik mesyuarat baru kena format, ada codec yang dah takde. Sib baik lam 7.50 aku perasan tu. Masuk bilik aku. Copy installer VLC.. Setel.. Tu pun install di belakang powerpoint presentation. Tak kisah la janji setel kan..

Nak tengok gambar lagi gi sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 6 Mac 2011

Sambutan Maulidur Rasul 1432H

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sempoi tu ustaz nih
Pagi jemaat lepas, bertempat di Bilik Mesyuarat PPDJB, satu ceramah oleh seorang ustaz yang aku leh lupa la pulak nama dia, tapi memang sempoi abis; sempena sambutan maulidur rasul. Memang best, dan yang paling best; aku tak teringat langsung pasal sambutan ni pagi tu. Tapi yang bestnya, pagi tu; aku bawak lens yang paling jarang aku bawak, 70-300mm. Tapi tu untuk tujuan lain. Dah jadi ke lain la pulak. Tetiba ja aku rasa feel untuk menembak tu kembali ke diri ini. Syok la pulak. Lens ni adalah lens pertama yang aku beli. Dulu aku rajin shoot macro and amik gambar emotive. So pepagi jemaat yang mulia nih.. hampir setahun aku kat sini, baru feel menembak tu datang balik. Pergghh.. mantop sehh..

Klik sini untuk ke galeri ppd

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 7 Disember 2010

Pertandingan Inovasi peringkat daerah Johor Bahru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 6 Disember 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : PPD Johor Bahru
Mood : Kena nilai persembahan nih..

Pagi ni ada sesi pembentangan untuk pertandingan inovasi peringkat daerah johor bahru. Aku antara panel juri yang terlibat. Kebanyakan pembentangan agak menarik. Cuma.. tak berapa kena sangat dengan inovasi nih.. Dan lagi satu persembahan agak kurang memberikan bukti-bukti kukuh tentang apa yang telah dilakukan dan dicapai melalui hasil inovasi memasing.

Senang cakap, kita secara amnya lah.. inovasi ni.. melibatkan satu masalah yang kita hadapi di dalam organisasi kita. Kaedah, tool, cara yang kita gunakan untuk menyelesaikan masalah yang timbul tadi tu adalah inovasi kita. Tak semestinya kita nampak cara yang kita pakai tu kampung, kita tak anggap dia inovasi; pasal, selagimana cara yang kita gunakan tu dapat menyelesaikan masalah tu dengan efisien, ianya adalah inovasi yang berjaya.

Apapun, maybe pasal benda ni pun masih baru diperkenalkan, jadi kebanyakan peserta tak dapat nak tunjukkan bukti keberkenanan inovasi mereka dengan tepat dan jelas. Takpa.. sekurang-kurangnya mereka dah memulakan sesuatu; yang mana ianya lebih baik dari tak buat apa-apa langsung kan.. Klik cerita penuh untuk lebih lanjut >>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sepatah dua kata dari tuan PPD sendiri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak juga penerokaan minda yang berlangsung semasa tuan PPD menyatakan hasratnya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bagus semua peserta ni.. perlu diingat.. sekarang ni cuti sekolah ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
En. Saliman selaku penolong ketua juri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua peserta yang terlibat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tuan timbalan PPD memberikan kata perangsang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
En. Suliman jeling apa tu yer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
En. Saliman membuka majlis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pembentangan dari SMT Perdagangan .. ada dua inovasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dari SMK Dato' Jaafar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Juga dari SMT Perdagangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Juga dari SMT Perdagangan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dari SMK Taman U.. juga dua inovasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dari SMK Desa Skudai.. juga dua inovasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bekas rakan sekerja dulu ni kat SMK Taman Bukit Indah

Enjoice...Sharing is power!!!