mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Pasar Selasa. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Pasar Selasa. Papar semua catatan

Selasa, 21 Mac 2017

Yok Jenjalan : Pasar Selasa, Pekan Nenas


Yok Jenjalan : Pasar Selasa, Pekan Nenas. Mana lagi yang nak dituju kat pekan nenas pada hari selasa kecuali dari ... Pasar Selasa ni la. Kekeke. Hari ni aku banyak lepak aje kat wakaf depan semejid dia. Biar la golongan ibu ibu gumbira meronda tanpa dengar bebelan manja dari bapa bapa ni. Kekeke. By the way. Air jagung 75 kat sini memang marbeles.

Selasa, 31 Januari 2017

Jenjalan Santai : Pasar Selasa Pekan Nenas


Jenjalan Santai : Pasar Selasa Pekan Nenas. Ni ler target kami hari ni. Pasal datang awal tak la rasa sangat bahang yang menyengat. Pun terasa juga lepas dah tawaf satu round. Aku banyak lepak ngan kebudaks aje. Lepak kedai jual apa nam ntah kuih tu. Yang bangla suka makan tu. Dulu familiar betul ngan nama dia. Tapi. Yang kat sini biasa biasa aje. Kalau nak yang best. Aku rekemen kat Pasar Tani Taman Nusantara, atau Pasar Tani Gelang Patah. Memang marbeles, Kalau hari ahad tu. Berderet pekerja kilang bangla beratur nak membeli. Kekeke.

Sambung jalan lagi. Masa ni dah jumpa semua dah, Lepak lagi kat ayam Uncle Best. Pun tak berapa best bagi aku. So so aje. Bahagian bertulang pun agak rare. Hehehe. Tapi. Boleh la. Apa yang best pasal kami ni. Perasan tak kami baru aje sarap tadi. Sambung lagi melantak. Ish ish ish. Jalan lagi sampai ke setiap ceruk. Baju JDT pun ada. Tanya berapa harga. RM38. Ish ish ish. Memang aku tak minat sangat ngan design kali ni. Tanya iqa nak yang merah idak. Mentang mentang rumah merah katakan. Iqa pun tak nak katanya. Tunggu la aku dapat baju merah kedah nanti. Kekeke.

Sempat borak dengan beberapa peniaga. Memang lain kata deme hari selasa. Penjual hari selasa banyak amik barang dari KL. Beza dengan peniaga hari sabtu. Patut la aku tengok orangnya tak sama bila aku return hari sabtu. Ni ropernyer kisahnya. Tahu la aku

Selasa, 22 September 2015

Pasar Selasa Pekan Nenas


Pasar Selasa Pekan Nenas. Lepak jap kat sini pagi tadi. Leh tahan luasnya kawasan ni. Penuh dengan segala jenis busana. Patutnya ianya juga dikenali dengan nama Pasar Tudung. Letaknya bebetul bersebelahan dengan Masjid Pekan Nenas. Ambil masa yang agak lama juga untuk tawaf keseluruhan kawasan ni. Pergghhh!!!! Layannn...