mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label apresiasi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label apresiasi. Papar semua catatan

Sabtu, 22 Ogos 2009

Malam Apresiasi Seni Perpaduan RIMUP 2009

Akhirnya.. Mempersembahkan Malam Apresiasi Seni Perpaduan RIMUP 2009. Bertempat di Persada. Memang best la. Aku bawak dua kamera malam tu. D70s ngan 11-16mm, D60 ngan 70-300mm. Mazhab aku memang tele dari dulu. Ultra tu baru nak try berjinak-jinak. Hasilnya.. banyak lagi yang tele dari ultra, walaupun dari awal kononnya nak try ultra jer.

Sampai jer bebudak sambutan dah penuh kat pintu. Tengok jap rehearsal akhir sambutan. Pastu gi klik-klik muka. Aku jaga belah kanan pentas, tajul belah kiri pentas. Satu disadvantage sebab asap kuar sebelah aku. Tapi takpe, sebab dewan memang pack habis. Aku taknak la redah vip untuk ke kiri, biar tajul settle je belah tu, aku belah ni jer. Kelakar bila aku tengok belakang aku penuh ngan photog gak. Tapi dah memang style aku, masa kerja buat jer kerja tu. So, nanti ler kalau ada masa aku borak la ngan korang, tapi aku rasa maybe kebarangkalian besar tak kot.

Majlis berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. Tahniah pada semua warga produksi. Korang memang da boom la. Memang best nengok. Cuma part lagu Mann tu jer la yang aku tak berkenan sikit. Teringat time komanwel '98 dulu. Hampes tul. Sibuk peserta nak naik pentas menari juga. Kalau aku jadi floor manager memang kena baling kasut jer. Tu pasal aku bukan floor manager kan.. Bila orang suruh naik tak nak naik pulak kan.. Apapun aku kasi 5 bintang untuk malam ni. Cool..

ps : banyak lagi kena pegang ngan usap-usap lens ultra ni, payah nak berubah dari tele jadi ultra nooo...


Full Montaj


Khamis, 20 Ogos 2009

Malam Apresiasi Seni - Full Dress Rehearsal



Tak sempat lagi nak hapdet Malam Apresiasi Seni yang penuh lagi. Tak sempat maaa.. Gambo manyak sangat ambik semalam. Balik jer dah kul 12.00 malam. Terus tertidur. Ingat dapat review kat sekolah tadi, tapi memacam la nak kena settle. Ye la, dua hari tinggal sekolah. Petangnya lak kena jadi fasi laman web panitia. Memang tak sempat. Buat masa ni tengok dulu la yang Full Dress yang sebelah pagi nyer dulu ekkk...

Yang best masa ambik ni, aku sempat cakap ngan tajul; tak jadi malam ni, ni semua leh topup masuk. Sekali mana boleh maa.. malam punya lagi colourful. Tudung ilang, spek ilang. Berubah habis.. Layan dulu la yeeee...


Foto montaj


Malam Apresiasi Seni - Prologue



Tarikh : 19 Ogos 2009
Masa : 8.00 malam - 11.30 malam
Tempat : Persada

Full version - Coming soon


Selasa, 18 Ogos 2009

Malam Apresiasi Seni - Rehearsal



Sepanjang hari bersama dengan warga kerja Aspirasi Seni untuk RIMUP Kebangsaan 2009 di Persada. Banyak juga yang perlu diperbetulkan balik. Ye lah. Latihan tempat lain, suasana lain, pentas pun lain. Koreografer memang penat la hari ni. NAk perbetul here and there. Sebelah petangnya test sekali flow yang telah dtetapkan pada sebelah paginya. Esok, pepagi lagi dah full rehearsal.

Pada sebelah petangnya, sesi fotografi peserta diambil untuk dimasukkan ke dalam buku program.

Warga produksi



Foto Montaj