mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label 1Malaysia. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 1Malaysia. Papar semua catatan

Ahad, 30 Ogos 2015

#UlangSejarah Bersama 1Malaysia

#UlangSejarah Bersama 1Malaysia


Malaysia kita penuh dengan detik dan sejarah bermakna dari zaman sebelum merdeka sehingga hari ini. Sempena 58 tahun merdeka serta sambutan Hari Malaysia, 1Malaysia mengajak anda mengulang semula sejarah kita melalui foto dan dengan interpretasi anda sendiri. Reka semula detik-detik bersejarah dari katalog foto di bawah dan kongsikan bersama kami menggunakan hashtag #UlangSejarah.

Layari laman sesawang http://1malaysia.com.my/special/ulangsejarah untuk keterangan lanjut.

Cara penyertaan amat mudah:
  1. Kunjungi 1malaysia.com.my/special/ulangsejarah
  2. Pilih foto dari katalog #UlangSejarah yang anda gemari.
  3. Reka semula foto tersebut dengan kreativiti dan imaginasi anda.
  4. Muat naik ke Instagram, Twitter atau Facebook anda dengan menggunakan hashtag #UlangSejarah (sila tetapkan privasi foto anda kepada "Public")

Anda boleh memuat naik seberapa banyak gambar berdasarkan 25 foto di dalam katalog #UlangSejarah tanpa had! Kami mengalu-alukan penyertaan dari anda, tentu amat menarik dan kreatif!

Jangan lupa kunjungi #UlangSejarah! 1malaysia.com.my/special/ulangsejarah

Terima kasih

Admin



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 21 Disember 2013

PERMOHONAN KEMASUKAN KE TINGKATAN 1 2014 ASRAMA 1MALAYSIA

PERMOHONAN KEMASUKAN KE TINGKATAN 1 2014 ASRAMA 1MALAYSIA

Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan kemasukan ke Asrama 1Malaysia (A1M) telah dibuka kepada semua murid Tingkatan 1 bagi sesi persekolahan tahun 2014. Syarat-syarat permohonan kemasukan ke A1M boleh dirujuk di dalam Borang Permohonan Ke Tingkatan Satu Asrama 1Malaysia 2014. Borang permohonan yang lengkap hendaklah dihantar oleh pihak sekolah terus ke Bahagian Pengurusan Sekolah Harian selewat-lewatnya pada 30 Januari 2014.  


SYARAT – SYARAT PERMOHONAN

I. Terbuka kepada semua WARGANEGARA MALAYSIA sahaja yang akan ke tingkatan 1 pada 2014.
II. Pendapatan keluarga pada tahap rendah atau sederhana.
III. Aktif dalam kokurikulum dan sukan.
IV. Pencalonan hendaklah dibuat oleh PENTADBIR di sekolah semasa di mana pemohon belajar.
V. Pemohon hendaklah tidak terikat dengan Program Khas yang lain (Projek Sukan, Kelas Rancangan Khas dan Kelas Aliran Agama).
VI. Calon yang menerima tawaran ke Asrama 1Malaysia mesti bersekolah di sekolah yang ditawarkan di dalam pakej Asrama 1Malaysia. Sekiranya murid keluar daripada Asrama 1Malaysia, pihak sekolah berhak menukarkan murid ke Sekolah Menengah Semasa murid memohon.
VII. Permohonan kemasukan ke A1M Sabah dan Sarawak hanya bagi pemohon dari negeri berkenaan sahaja.
VIII. Setiap permohonan hendaklah disertakan SATU salinan dokumen yang telah disahkan seperti berikut :
  • Sijil lahir pemohon / kad pengenalan 
  • Keputusan UPSR 2013 
  • Slip gaji/penyata pendapatan ibubapa 
  • Salinan sijil-sijil aktiviti akademik/kokurikulum 
IX. Keputusan Jawatankuasa Pemilihan adalah MUKTAMAD.


SEKOLAH – SEKOLAH YANG MENAWARKAN PROGRAM ASRAMA 1MALAYSIA : 

A1M KUALA LUMPUR 
SMK VICTORIA, KUALA LUMPUR (LELAKI SAHAJA)
SMK (L) METHODIST KUALA LUMPUR (LELAKI SAHAJA)
SMK ST JOHN, KUALA LUMPUR (LELAKI SAHAJA)
SMK SENTUL UTAMA, KUALA LUMPUR (LELAKI SAHAJA)

A1M JOHOR
SMK (P) SULTAN IBRAHIM, JOHOR BAHRU, JOHOR (PEREMPUAN SAHAJA)

A1M SABAH 
SMK MAKTAB SABAH, KOTA KINABALU, SABAH (LELAKI & PEREMPUAN)

A1M SARAWAK 
KOLEJ TUN DATU TUANKU HJ BUJANG MIRI, SARAWAK (LELAKI & PEREMPUAN)

Sila klik untuk muat turun borang permohonan kemasukan.

Isnin, 19 Ogos 2013

Cadangan untuk Bajet 2014

Cadangan untuk Bajet 2014. Ni dapat dari site rasmi PM kito...

Salam 1Malaysia! Last year your ideas and suggestions contributed to a number of policies in the 2013 National Budget. In line with the Prime Minister’s commitment to shaping a budget that is inspired by the rakyat, we ask you to share your feedback on the upcoming ‪#‎Bajet2014‬ starting from Monday. Share this news with your friends & family and keep checking back for more updates

For better view, please click the following link: http://www.1malaysia.com.my/infographics/sorotan-bajet-2013/

Apo laie kengkawan. Jom kita share pendapat kito. Orang dah buko. Rugi tak kasi...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 30 Mei 2010

Persembahan penuh pelajar Hari Guru daerah Johor Bahru 2010



Memula buat yang pendek-pendek tu rasa cam kesian lak kat bebudak ni. Last-last aku wat khas persembahan diaorang dari mula sampai abis. Cuma dua persembahan awal tu memag amik sesikit jer pasal ingatkan rehearsal.. ropernyer betul-betul kejadian daa...

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 5 September 2009

Hot FM Lagu 1Malaysia Kita



Tahniah Audi Mok, Nur Fatima & Faizal Tahir! Pemenang Hot FM Lagu 1Malaysia Kita.




LAGU: Malaysia Satu
ARTIS: Faizal Tahir
KOMPOSER: Audi Mok
LIRIK: Nur Fatima

Ku teguh berdiri tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani melangkah maju ke hadapan
Satu impian nyawaku pertaruhkan
Genggaman tanganmu, semangatku terus membara
janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan
kau adalah ilham pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang demi membawa perubahan
satu impian oh berjuta harapan
Genggaman tanganmu, semangatku terus membara
janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan
Satu Malaysia,
kita inspirasi pada dunia Nama kan dijulang,
kita menjadi kebanggaan Satu wawasan bersama bergandingan..
Genggaman tanganmu, semangatku terus membara
janji ku pada mu, harapanmu ingin ku laksanakan