mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sembahyang. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sembahyang. Papar semua catatan

Ahad, 28 November 2010

Edisi terlepas : Sembahyang Raya Haji 2010

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dah lama punya edisi sebenarnya. Raya haji punya cerita. Kisahnya itu hari, masa nak transfer gambar dari hp SE aku tu, ada masalah. Siap download memacam dreber untuk betulkan bluetooth kat pc ni ha. Tapi bila aku send ke hp boleh la pulak, masalah timbul masa nak receive file dari hp ja.

Hari ni saja amik gambar kat angsana guna hp ni lagi. Baliknya try transfer ke pc. Boleh la pulak. Maybe pasal malware yang bertiga tu kot yang hidup aman damai selama ni kat pc aku nih. Aku install malwarebyte dua hari lepas, dan tiga ekoq malware ni memang dah berjaya dibuang. Agaknya la, depa ni la yang menyebabkan aku takleh transfer pix dari hp aku ni.

Ni la gambar yang aku amik masa raya haji itu hari kat semejid gelang patah. Cuma masih ramai la yang keluar sebelum abis khutbah raya.. Dah terbiasa ngan semayang jemaat la tu. Semayang raya dia terbalik, semayang dulu baru khutbah. Apa pun layan.. Ni aje la gambo yang aku amik raya haji itu hari. Nak amik gambo lembu kena korban, takut aku yang terkorban..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom ke mesjid...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang masih belum ramai. Sembahyang Raya Haji biasanya mula lebih awal dari raya puasa, sebab lepas tu nak wat korban

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang dah berderet dah haa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Rupanya yang masih kosong tinggal kat tengah panas ja lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Duduk aje la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah selesai khutbah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Berpusu pusu meninggalkan masjid, nak gi nengok korban lak nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita gerak

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 31 Oktober 2010

Jom ngaji bersama Balqis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 31 Oktober 2010
Masa : 7.00 malam
Tempat : Rumah den la
Mood : Happy

Maghrib ni dedua balqis dah start semayang jemaah ngan mama dia. Tu pun asik tergelak jer sesikit. Ingat jaman aku bebudak dulu. Sama la, terutama masa semayang jemaat. Tak tau la pasal apa ekks.. Pas semayang maghrib, sambung ngaji sama mama pulak..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik sedih ja nunggu turn nak ngaji

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah separuh dah iqa ni.. tahun depan khatam la kot agaknya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dah turun bawah la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aiii.. sempat posing lagi gitu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memang pantang nampak kamera nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah gomol ngan ziqri la pulak.. dari tadi dok peluk aku; tetiba ja meluru kat kak ngah dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suka la tu ngan kak ngah dia tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak masih membaca ngan kusyuk bersama mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Amik closeup sikit

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Angle kasi rendah lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai turn adik dah.. ok

Enjoice...Sharing is power!!!