mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sekolah agama johor. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sekolah agama johor. Papar semua catatan

Ahad, 18 November 2012

Pengesahan dan pembelian kitab sekolah agama johor 2013

Hari ni, sebelah pagi, sekolah agama nusa perintis buka kaunter. Kaunter pengesahan dan pembelian kitab sekolah agama 2013. So. Lam 10 pagi aku dah terpacak kat sana. Kaunter darjah 4 kosong. Terus masuk. Bayo. Pergi kaunter darjah 1. Walaowei... Panjangnya giliran. Tunggu aje la kejap. Setel. Terus gerak balik.

ni list bayaran untuk sekolah agama tahun depan. so, hari ni kena gi setelkan la .

hari ni lebih kepada bayar buku tulis dan kitab dulu. yuran lain tarikh

cocok duit dulu daaa... aku dah kering dompet nih

jom gi bayo

aaa... gi kaunter darjah 4 dulu

pastu baru gi kaunter darjah 1

humang aiii... aku sampai nombor 19. kena tinggal 10 nombor tu

snap snap cam biasa

kaunter lain ada orang walaupun tak sesak cam darjah 1

kosong lagi kan

ni akak ke 22... sabo... sabo...

orang dah mula ramai

nampak tak ramainya tu

kelas adik tahun depan... senang jer cari. cari nama paling panjang. sama naik anak ngan ayah

setel semua... yeaaa


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 16 Januari 2010

Tuning mindset

Makin lama makin lembab aku hapdet blog aku dua minggu kebelakangan ni. Bukannya apa dok tuning balik mindset aku. Iqa pun dah sekolah. Sekolah sendiri lak tu. Tu belum masuk sekolah agama dia lagi, belum masuk Pusat Akses yang aku jaga, yang aku dah bukak secara optimum.

So, hasilnya; aku memang kena tuned balik mindset aku. Keluar rumah masih sama cam dulu, jam 6.30 pagi. Cuma... dulu aku bawak 60kmh jer, lani.. aku dah up la sikit jadi 80 kmh. Kalau tak tak sempat la Iqa nak masuk tepat ke sekolah. Start perhimpunan pagi 7.10 pagi. Kalau lewat tak best la pulak rasanya. Iqa pun dah jadi Penolong Ketua Darjah. Kena berdiri paling depan dalam barisan budak-budak pompuan. Takkan nak bagi contoh tak baik kan.

Paling best tahun ni adalah jem depan sekolah-sekolah. Maybe kesedaran mak bapak kot. Cuma aku tensen la sikit. Memula dulu jem depan smk gelang patah. La ni aku dah tak tempuh situ dah. Aku ikut jalan highway belakang sana. Tapi yang tak best kena lak kat Lima Kedai dengan SJKC Ping Ming la pulak. Yang lima kedai ni, ramai pekerja singapore berenti tepi jalan beli sarapan. Dah la jalan kecik, simpang tiga lak tu. Yang best pakat reramai berenti beli sarapan. Parking berterabur.

Ping Ming ni pulak dah makin panjang jemnyer. Kalau kita bagi can kat dua tiga bijik keter, adalah sepuluh duapuluh yang tumpang menyelit. Last-last jalan jer la. Yang paling best, Mutiara Rini 2 pun dah teruk jem dia. Sejak dah ramai bebudak sekarang ni, memang teruk jem pepagi kat sini. Sekali tu dah melarat sampai depan klinik. Kes dia, ada sebijik keter enjin mati.

Dah habis part pagi, masuk part petang lak. Iqa start sekolah agama jam 2 petang sampai la ke 3.30 petang. Tapi ni tarak hal sangat la pasal aku bukak pusat akses pun sampai kul 4 petang. Tapi kesian gak kat iqa pasal dia kena stay sampai petang. Kira masa purata tiap-tiap hari hampir 12 jam gak la dia bekerja keras memerah otak dia. Bila masuk lam keter nak balik rumah, jamin tidur nyer. Ngaji kat rumah ustaz pun dah leh sampaikan salam dah la. Sebabnya, dia akan tido terus sampai ke malam. Penat sangat la tu. Tu sebabnya aku suruh dia wat kerja rumah dia dulu kat pusat akses sebelum ke sekolah agama dia. Pas ni dia ada kelas bahasa cina lak. Hmmmm.. Kita tengok camner..
Posted by Picasa