mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label guru muda 1 malaysia. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label guru muda 1 malaysia. Papar semua catatan

Isnin, 30 Disember 2013

Guru Muda 1 Malaysia

Guru Muda 1 Malaysia telah dilancarkan pada 8 Oktober 2012 bertempat di Pusat Kokurikulum Tasek Utara, Johor. Tujuan utama penubuhan Guru Muda 1 Malaysia (GM1M) ini adalah untuk mengukuhkan perpaduan guru muda untuk bersama Kementerian Pelajaran Malaysia dalam memacu dan melaksanakan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025. Selepas itu, pelancaran demi pelancaran mengikut zon telah dijalankan dalam memastikan guru-guru muda seluruh negara jelas berkaitan penubuhan pergerakan ini. GM1M menggunakan medium facebook sebagai medium perhubungan utama untuk memberi makluman berkaitan aktiviti yang sedang dan akan berlangsung. Facebook ini dapat dicapai melalui pautan berikut :



GM1M dikendalikan oleh Sekretariat Pusat yang terdiri daripada Ketua Penggerak GM1M dan seorang Pegawai Meja bagi setiap negeri. Diperingkat negeri, Sekretariat Negeri terdiri daripada Ketua Penggerak GM1M dan seorang Pegawai Meja bagi setiap daerah. Sekiranya guru-guru berminat untuk memberikan sumbangan dari segi tenaga dan buah fikiran, guru-guru digalakkan untuk menghubungi sekretariat diperingkat negeri ini. Kami amat mengalu-alukan dan menghargai setiap sumbangan yang disalurkan. Untuk berita yang lebih lanjut dan terkini, guru-guru dapat menyemak melalui blog rasmi GM1M di pautan berikut :

http://gm1monline.blogspot.com/


Kenangan semasa mesyuarat penaja - menentukan halatuju GM1M.

Ahad, 29 Disember 2013

Perimau Johor sebagai rakan strategik Guru Muda 1 Malaysia

Perimau Johor sebagai rakan strategik Guru Muda 1 Malaysia. Semoga semakin mantap GM1M amnya dan Johor khususnya.

Send via mobile cap ayam aje

Sabtu, 4 Mei 2013

Pelancaran Sukarelawan GM1M Johor

Pelancaran Sukarelawan GM1M Johor telah disempurnakan oleh Tuan Pengarah Pelajaran Johor, jam 2.30 petang Isnin (29 April) di Dewan Bitara Budi, SK Sri Bukit Pasir, Muar. Kehadiran guru muda dari seluruh daerah negeri Johor diluar jangkaan. Semoga GM1M Johor akan terus mantap.

Ahad, 14 April 2013

Guru Muda 1 Malaysia Zon Sabah The Preparation

Guru Muda 1 Malaysia Zon Sabah The Preparation. Ni pun entry lama yang aku baru dapat haplod. Hari kedua ni sepanjang hari kami berada di stadium likas. Layan preparation, layan rehearsal. Layan dari pagi sampai ke petang. masa balik semula boleh jem la pulak. dan jem tu perkara biasa kat sini. sekali gm1m yang bawak kami cilok ke lain. ikut jalan bukit towwss.. perghhh.. layan beb.


Ahad, 31 Mac 2013

Kota Kinabalu, here I come

Kota Kinabalu, here I come. Himpunan terakhir guru muda 1 malaysia adalah di kota kinabalu, sabah. kali ni flight berbeza. sebab semua akan bertolak dari lapangan terbang berdekatan negeri masing-masing. aku, n pegawai akan tiba awal sehari berbanding dengan ketua penggerak negeri yang lain.

Kedah setel, now it's Sabah

Kedah setel, now it's Sabah. So. Setel ja program kat kedah, terus gerak balik ke JB. Pastu dah nak kena get ready untuk himpunan terakhir di Sabah. So you there. Hehehe... ni adalah entry lama ya. Memang bila ada masa baru dapat masukkan. Sorry for the late entry. Enjoice...

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara dijalankan bertempat di SMK Hutan Kampung, Alor Setar, Kedah pada 16 Februari 2013. Sebab aku dah 3 hari disini, aku dah nampak keadaan yang akan berlaku pada hari kejadian. 1st of all, keadaan akan jadi sangat sesak, dan korang akan susah nak parking. Solution aku. Keluar awal. 6.30 pagi dah terpacak kat sini. Parking tempat yang paling strategik. Gi minum dulu. Ada gerai kat depan sekolah. So, aku dapat parking, dapat lepak. Tu sebab aku suka gi memana lokasi awal. Watper nak pepening buang masa dalam jem sedangkan kita boleh rancang masa kita kan.

Jumaat, 29 Mac 2013

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara : Persiapan

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara : Persiapan mula menampakkan kesibukannya. Semua booth dah mula penuh. Baru ada feel sikit. Team GM1M Utara memang best. Semua dah ada pada sebelah petangnya. Penang, Perlis, Kedah. Tinggal Perak ja masih on the way.






















Petang tu jugak kaki en. saiful yang terseliuh masa pi rikki persiapan di sabah di oberhol. Terbaeekkk!!!!










Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 23 Mac 2013

Durian gergasi

Durian gergasi. ni cerita kat kedah dulu. gambar ni pun semua mama yang amikkan. kecuali gambar derian kat dapur tu. kebetulan atuk kedah simpankan untuk aku. bukan untuk makan, tapi amik gamba. hahaha. aku memang tak gemar makan derian sejak masuk u dedulu. derian ni atuk kedah beli masa masuk ke sempadan ngan mama dan kebudak sebelah siangnya. aku memang takde pasal aku ke hutan kampung untuk persediaan himpunan guru muda 1 malaysia.

Durian gergasi

Khamis, 14 Mac 2013

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Keluarkan semula entry yang dah lepas... lama dulu... kat kedah. seken last himpunan awal. Paginya bertolak dari rumah den kek kampung la kan. Gambar wajib mesti la amik...

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Gambar wajib amik setiap pagi - gunung baling

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

dah la makan nasi lemak ikan masin, tambah ikan gelama lagi tu