mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Restoran Mana Lagi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Restoran Mana Lagi. Papar semua catatan

Sabtu, 9 Oktober 2010

Outing Ganu : Seri Kalong Seafood

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 Oktober 2010
Masa : 8.20 malam
Tempat : Around cherating
Mood : Jom makan dulu

Malam ni cam biasa, order Mee Ladna lagi. Tapi mee ladna sini memang best berbanding semalam punya. shamsul jer yang tak pueh hati ngan nasi goreng dia. Tak tau la kan. Selera memasing kan. Apa pun makan kepok lekor kat batu buruk semalam memang best. Tak jumpa lagi kepok lekor yang best cam semalam sepanjang jalan balik. sampai ke JB jam 4.30 pagi. Penat wehhh.. Sampai rumah dah masuk subuh. Lepas semayang terus tido..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap ada sesi karaoke lam bas tu.. Tapi suara En. Yunan ni memang leh tahan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom turun makan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Order bang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang hantar air orang lain

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mee ladna aku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cambest jer kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak puas hati la tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lutfi sedap aje kat dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
shamsul memberi bintang kosong kat makanan dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
amboih posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa yang direnung pun tak tau la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lawa gak lanskap kat sini

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 13 Jun 2010

Jom Ronda-Ronda : Restoran Mana Lagi, Pontian



Jenuh cari tempat makan. Sama macam dulu. Pasal kat Batu Pahat memang kurang tempat makan yang kena ngan taste aku dan famili aku agaknya. Last-last cam dulu gak.. Cari restoran on the way balik, pasal kitaorang ikut jalan lama. Derian toksah cerita la. Memang bertabur tepi-tepi jalan tu.

Nak jadi cerita, masa dok sibuk milih derian lepas pada senggarang tu, nampak la pulak restoran mana lagi ni kat tepi jalan sebelah kanan. Alamak. Belasah jer la. Pasal perut pun dah lapar. Mama order ikan siakap sederhana masak tiga rasa, tomyam campur tolak daging 2 orang makan, kailan ikan masin dua orang makan, sotong goreng tepung. Aku lak sesaja wat kelainan order mee ladna, pasal lama aku tak makan mee nih.. Rasa dia memang boleh tahan. Aku kasi 3 setengah bintang. Harga pun leh tahan. Baru RM67.. Boleh la kan.

ps : tapi dia punya mee ladna aku leh kasi 4 bintang la.. ngam

Enjoice...Sharing is power!!!