mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pulai perdana. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pulai perdana. Papar semua catatan

Ahad, 15 Ogos 2010

Jom Ronda-Ronda : Pulai Perdana

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni aku semayang jemaat kat masjid pulai perdana. Dari rumah aku kena belok kiri sebelum nuri pulai perdana pastu straight jer. Masjid dia kecik jer. Cam tak matching la pulak dengan kawasan nih. Yang tak tahan tu.. first time aku jumpa orang parking keter sampai penuh main road depan semejid tuh.. perghhh.. sib baik aku parking jauh..

Past semayang tu aku terus gerak ke tempat tujuan aku. Mana lagi kalau bukan pejabat mah sing. Sib baik cadangan penduduk nak setel sendiri urusan pembayaran service tu tak ramai yang sokong. Kalau tak, mesti susah sikit; terutama bagi orang yang tak duduk kat situ cam aku nih. Dan tu lah jugak soalan kerani dia aku aku tadi. Pasal tak duduk? Nak sewa? Nak jual?

ps : dan ada beberapa berita yang aku sendiri terkejut, terutama pasal jiran-jiran aku.. Tulah.. tak reti-reti nak duduk situ..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam masjid titi teduri dekat kampung aku jer besarnya.. patut besar cam masjid kat jasa mutiara rini nu haa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main road depan masjid.. penuh ngan keter parking.. sib baik aku parking jejauh.. jap jer dah kuar dari kawasan masjid..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 7 Ogos 2010

Rumahku di Pulai Perdana

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lama jugak aku tak singgah kat rumah aku di Pulai Perdana ni. Ada dah dekat setahun gamaknya. Sebenarnya sesambil lalu saja la nak singgah pasang bidai kat belakang nu ha. Pasal belakang rumah aku terdedah sikit. Just ada grill jer.. Dah meninggi serai yang ditanam dulu tu. Tak terurus.. apa taknya.. dah setahun baru gi balik.. Kunci rumah toksah citer aaa.. Tu pasal aku beli wd40 sebelum masuk rumah tadi. Hampir semua kunci aku sembur dulu. Yang kat pagar toksah citer. Dah berkarat. Bila la aku nak menetap kat sini aku pun tak tahu lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 23 April 2009

Apa nak buat nih

Photobucket

Bosan tul hari ni
Sampai tak tau nak buat apa
Kisahnya pasal kontraktor datang ke rumah baru aku
Nak betulkan semua pintu-pintu yang tak leh pakai kunci

Yeler
Rumah tu kosong lagi
Tu yang tak tau nak buat apa
Last-last
Aku edit video iqa menari itu hari
Ayang siap menanda buku lagi

Photobucket
Photobucket

Ha.. tengok tu
Siap ketam pintu lagi
Apa lagi aku nak komen pasal rumah ni ha
Paip sumbat lak kot

Photobucket