mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Jenjalan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Jenjalan. Papar semua catatan

Jumaat, 4 Disember 2015

Jenjalan Nilai

Jenjalan Nilai

Jenjalan Nilai. Kalau ikutkan. Takde jenjalan Nilai ni. Terus aje ke KLIA. Tapi disebabkan ada sedikit miscommunication. Terus tukar plan jenjalan nilai sebab tu tempat terdekat ngan KLIA. Gembira la iqa dan inaz sebab berpeluang jugak diaorang gi jualan gudang blink book ni. Dapat la jugak jenjalan cuci mata jap nengok kain langsir bagai. Makan lewat tengahari. Pastu baru kami gerak semula ke KLIA.

Sabtu, 28 November 2015

Jenjalan Gerbang Mahkota Istana Bukit Serene

Jenjalan Gerbang Mahkota Istana Bukit Serene

Jenjalan Gerbang Mahkota Istana Bukit Serene. On the way back. Singgah jap cuci mata sebelah malam pulak. Leh tahan.

Sabtu, 17 Oktober 2015

Jenjalan reramai di Pasar Tani Taman Nusantara

Jenjalan reramai di Pasar Tani Taman Nusantara

Jenjalan reramai di Pasar Tani Taman Nusantara. Cam biasa. Cuma lebih ramai. Mama ikut, Fiqri ikut. Adik Inaz pun ikut. Beli pun lebih banyak. Ayam gorengnya, Char Koey Teownya, Nasi Kerabunya. Dan tak lupa Coconut Shakenya. Layankan aje.

Rabu, 14 Oktober 2015

AEON Bukit Indah : Fiqri Getaway


AEON Bukit Indah : Fiqri Getaway. Kisahnya nak cari Instax Film je pun. Mulanya nak gi Angsana. Tapi oleh sebab AEON Bukit Indah lagi dekat, baik singgah sini kan. Dari Instax, masuk Daiso, ngepow tutti frutti. sampai la ke buah berangan dan sweet potato. Masak hari ni! Fiqri pun dah mula suka makan sweet potato. Ehehehe.

Rabu, 16 September 2015

Jenjalan Tesco Extra Mutiara Rini @Hari Malaysia 2015


Jenjalan Tesco Extra Mutiara Rini @Hari Malaysia 2015. Petang tadi habiskan masa kat Tesco Extra. Iqa ngan kawan dia, Kadra  Nak beli baju BFF sengsama. Nak beli hadiah GB yang bersara sengsama. katanya. Layankan aje la. Sempat melantak yee mee kat medan selera dia yang penuh sesak ngan peserta pertandingan mewarna. Tak sesuai tul tempat pertandingan nih.

Khamis, 23 Oktober 2014

Jenjalan suka suki ke Komtar JBCC


Jenjalan suka suki ke Komtar JBCC. Banyak lai kedai yang tak bukak. Even Angry Bird pun. Walau kat luar dah terpampang si merah hempap wira. Makan jap kat Pizza Hut. Then gerak balik ke City Square. Konon nak masuk Doraemon. Tapi rasa macam tak berbaloi la pulak ngan harga tiketnya.

Rabu, 22 Oktober 2014

Jenjalan ziarah baby girl baru


Jenjalan ziarah baby girl baru. Hmmm... Singgah rumah mak ngah. Nengok baby girl baru. Lepak jap rumah nenek yang. Borak borak. Makin kerap pulak sj4000 ni keluar sehari dua ni. Almaklum. Aku memang wide angle nyer user pun sebelum ni. Jiwa mari semula beb.

Sabtu, 31 Ogos 2013

Jenjalan cari makan sepesel sungai petani


Jenjalan cari makan sepesel sungai petani. Pasai sebelah siang dah tapau habih habihsan, sebelah malamnya kami free la noo.. So, nak la pi cari makan sepesel sikit. Turun ke lobi, jumpa geng kum yang lain, pakat la nak pi sungai dua. Sekali, masa abam roslan isi minyak, kami leh tersalah tune. Langsung terpisah... huhuhu.. terus la cari sendiri tempat makan yang lain... Read on...