mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label klinik gelang patah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label klinik gelang patah. Papar semua catatan

Ahad, 2 Januari 2011

Kena MC 2 hari

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah berbandage kaki aku nih. Huhuhu..
Pagi ni aku rasa sangat sakit kaki aku nih. Maybe pasal aku bawak iqa mendaftar semalam. Ingat tak aku kena panjat bangunan 3 tingkat untuk daftar sekolah agama dia. Aduhai.. Tengok kaki pun dah tambah bengkak lagi.

Nak tak nak kuar la aku ke klinik pagi ni. Sakit weii berbanding semalam. Pergi Poliklinik, masih lum masuk doktor dia. Pergi Puteriajelah.. aku sakit ni weii.. Sekali jumpa doktor dia, main tekan tekan dengan gembira la pulak. Saja la tu. Dia nak kasi injek. Aku kata taknak la. Kasi pil ja dah cukup. Tak kisah la katanya, yang penting jangan banyak berjalan lam 3 hari ni. Makan ubat dan rehat. Dua hari MC dia kasi. Bagus jugak, pasal aku memang tak yakin lagi nak mengharung jem ke JB esok sebenarnya.

ps : Tapi esok penting bangat tu untuk aku dan guru data sebenarnya. Pening pening.. Yang pasti aku kena rehat dulu>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Set lengkap untuk kaki aku.. flanil lagi...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ubat urat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ubat saraf la pulak.. aku dok pikir yang mana urat, tang mana saraf

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni cam biasa mesti ada..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Surat cuti la pulak.. adoiii.. esok hari penting tu..

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 7 September 2010

Ziqri ke klinik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 6 September 2010
Masa : 2.30 - 4.00 ptg
Tempat : Klinik Kesihatan Gelang Patah
Mood : Very-very bored..

Haii.. kejap jer rasanya. Macam baru semalam aku ke sini bawa ziqri. Mintak kebenaran boss nak kuar, bawak ziqri ke klinik. Balik, siap, terus pergi..

Apa yang best.. orang tak ramai sangat
Apa yang tak best .. apasal slow giler cam siput.. penat weiii.. banyak lagi kerja aku nak buat.. dah sampai kul 4 baru setel. Giler buang masa tul..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengah bersiap jap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak cam tak ramai sangat orang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri dah start merengek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
2.34 aku sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni ziqri kena cucuk jugak nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Saya taknak kena cucuk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing ngan kakak adik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak iqa dah start boring

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang bukan ramai sangat pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Saya pun dah boring jugak ankel
Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 9 Ogos 2010

Jom gi checkup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni aku ambik half day. Lepas lam 1.15, dah setel semua kerja yang aku leh setel hari ni; aku terus punch kuar dan gerak balik. Waargghh.. Leh jem la pulak. Apa kes nih.. Baru sampai lima kedai, mama dah call.

Kat mana ni?
Lima kedai.. Dah dekat dah la ni..

Sekali nengok jam.. Lergghh dah jam 1.50. Patut la mama tepon. Dah lewat dah. Ingatkan dapat la amik nombor first petang nih. Sekali... Sampai depan kuil hindu lima kedai pulak ada roadblock polis. Adoi.. Memang sahih la aku sampai lewat ke klinik hari ni.

Dan aku pun berjaya sampai ke klinik jam 2.40 petang. Hahaha.. Tunggu jer la. Dapat nombor 160. Masa aku duduk baru nombor 142. Hahaha.. Layann.. Dah setel semua lebih kurang jam 4, baru gerak ke nusa. Nak cari makan tengahari. Posa lagi baik hari ni gamaknya. Hahaha.. Last-last beli pisang goreng jer.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai klinik jer dah jam 2.40.. hmmm.. layan jer ler

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haaa.. Yang nombor 160 tu ziqri yang punya, 161 tu inaz yang punya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok la waktu nombor tu di ambik.. dah 2.43 tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dah setel bab inaz.. 3.25.. dekat dekat sejam gak nunggu tu. Si ziqri lum setel lagi nih.. Dia nak kena injek.. Kata mama, baru pegang kaki dah nangis.. hahaha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sib baik cepat setelnya.. ala.. setakat injek jer kan.. ni masa nak amik ubat inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Terer gak la kan.. jap jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada gak lam 2 orang didepan aku.. kira ok ler..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pastu merayap jap ke nusa.. cari makan tengahari.. Apa-apa ajer la yang ada.. Inaz siap tarik kerusi panjat lagi nak nengok kuih apa yang dia leh pau..

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 15 Mac 2010

Daftar kelahiran baby ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarKalau ikut plan sebenar, hari ni aku akan membuat pendaftaran baby zikri kat pejabat pendaftaran pontian. Tapi bila mama call sekolah dia, kerani yang bertanggungjawab, esok baru ada; so, aku terpaksa posponed urusan ni keesokan harinya; tu pun jika dan sekiranya jika kerani tu ada la. Bukan apa, kalau tak ada hari-hari aku berulang ke puteri. Aku tak heran sangat nak ke puteri tu, yang tensen.. jem yang perlu aku lalui untuk ke sana..

Jadi plan pagi ni sudah tukar la. Memula aku ke klinik kerajaan gelang patah. Buat laporan pasal baby yang dah lahir ni. OK.. hari ni jugak dia akan ke rumah aku. So, tanya la dia.. nak aku tinggalkan buku merah ni untuk dia tak. Katanya takyah. Aku cakap aku akan kuar, taktau bila nak sampai rumah.. Takpe dia kata. Last-last mama call aku cakap dia mintak kat mama benda tu.. Adooohaii.. aku dah cakap dah tadi, kalau nak aku kasi.. dia kata takyah.. last-last.. Pening kepala aku..

Pastu aku ajak bebudak ni makan roti canai dulu kat nusa perintis. Aku mintak roti tampal, adik mintak roti telur, iqa makan roti kosong.. sekali adik taknak makan roti telur tu.. aku dah agak.. tapi saja jer layan.. last last aku makan roti telur, adik makan roti tampal..

Next.. pergi Tesco & Cytech amik printer...

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang terjelir tu apasal ntah...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Klinik kesihatan gelang patah.. morning mode..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak punya tak dapat lagi nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik nak yang macam abah punya la.. adik taknak yang ni.. sapa suruh order kalau tak nak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah siap dah roti kosong.. yippeee...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah abah.. jom jalan bah..



Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 25 Januari 2010

Kaki oh kaki, kenapa engkau sakit...

©2010mknaceunlimitedBila keluar jer posting Perlantikan Pengawas tu, maknanya aku selamat la bawak keter sampai ke sekolah. Tapi memang azab la rasanya. Azab.. bila nak menukar dari menekan minyak ke menekan brek. Perghhh.. memang sedap sungguh rasa kaki tu. Tuhan jer yang tau.

Sampai jer sekolah, kononnya nak try jalan dengan elok la. Nak cover la konon kan. Tapi tak boleh. Rasa sangat sakit. Apalagi masa nak panjat tangga tu. Tapi apapun, semua dapat disettlekan, walaupun agak slow.

Pas dah settle semua aku dok kat Pusat Akses jer. Malas nak bergerak banyak. Sekali si Dila cakap dia ada minyak panas kalau nak try pakai. Amik jer la. Banyak gak aku sapu, picit-picit sikit kaki tu. Lama-lama hilang jugak rasa sakit tu. Ingatkan dah bebetul hilang. Masa try turun tangga tu terasa jugak la. Tapi dah kurang sikit. Jalan pun tak dengkot-dengkot sangat dah. Kurang sikit la kan.

©2010mknaceunlimitedPastu aku try la pi kelas. Kuar awai sikit. Pasai kaki ada sikit-sikit rasa sakit. Terutama bila turun naik tangga la. Aku rasa dah makin ok dah. Dah baper kali dah aku tenyeh minyak tu. Ada dah 4 kali aku sapu. Habis satu kaki. Tapi hasil dia leh tahan gak ler. Boleh la aku ngajar sambil diri lam kelas.

Sekali masa nak naik balik ke Pusat Akses lepas dah habis kelas, nampak lak misi-misi dari Jabatan Kesihatan wat yearly checkup. Check gigi. Alamak. Kamera kat atas. Kalau pakai henpon, lama lagi la aku nak transfer. Naik jer ler atas. Tapi kali ni rasa sakit tu macam dah hilang dah. Aku jer ler yang rasa kot. Pasai ada sengal-sengal sikit lagi. Amik kamera, turun balik. Amik gambo, borak-borak ngan nurse tu.

Yang kelako. Bebudak pakat tutup muka.

Malu la cikgu. Nanti glamer satu Malaya. Cikgu mesti taruk lam web sekolah kan.
Bila lagi nak glamerkan.

Lebih kurang amik gambo. Naik atas balik.

©2010mknaceunlimitedKejap jer masa dok kat sekolah hari ni. Tak kira berapa kali aku call rumah tanya perkembangan Iqa. Camner Iqa, camner Inaz. Pastu sekali borak lak ngan Sajuli. Pergi ler balik katanya. Ko dok tepon jer apa ko dapat. Balik, terus bawak gi Klinik. Tu belum ayat Shah lagi tu. Aku pun apa lagi. Tepon mama ajak balik.

Cakap ngan Dila, petang ni kena balik awal pasal nak hantar anak gi klinik, cakap ngan GB; pastu terus punch balik. Amik mama, terus balik. Sampai jer rumah terus bawak bebudak berdua ni gi Klinik.

Sampai jer Nusa Perintis jem giler. Tempat parking penuh. Aku gamble jer parking, turunkan semua. Sekali keter belakang aku kebetulan keluar. Apa lagi. Usha jer belakang. Banyak lak keter. Jangan la korang masuk parking tu. Nasib memang menyebelahi aku. Ngam.. Sikit jer jauhnya dari klinik. Jauh satu lot jer dari klinik.

Settle semua.. Dua-dua dapat MC dua hari. Balik jer terus bagi ubat kat Iqa ngan Inaz. Iqa makan antibiotik jer, pasal tadi dah kena cucuk bontot dia. Panas sangat. Pas settle bagi ubat, terus call sekolah agama dia maklumkan iqa tak gi hari ni ngan esok.

©2010mknaceunlimitedBungkusan ni dari tadi aku letak jer atas meja tu. Ye lah.. Family first kan. Aku pun dah lupa pasal bender ni sampaila mama tanya apakebender tu.

Alah, hadiah pasal abang pakai kepiah.
Membohongla.
Iyer..

Hahahha.. Hadiah ni Kak Zi bagi tadi. Sambil membebel la. Mana taknya. Hadiah tahun lepas. Aku lak jenis tak reti bahasa nak ambik dari dia. Hari Jemaat lepas pun dia cakap terkejar-kejar dia cari aku. Sekali aku dah kuar. Tu yang hangin tu.

So, semua pakat eager nak bukak. Amik jer la. Pi bukak jauh-jauh kat sana. Tuan dia rilek jer. Anak-anak lak yang eager. Kasi can ajer la. Dalam dia ada jajan dua set.. nasib baik. Kalau tak ada yang bergusti. Pastu ada jam. Last sekali ada mug ni la. Terima kasih banyak Kak Zi.

©2010mknaceunlimitedPastu si Iqa lak leh merengek.. Lapo ni.. Nak makan apa. Iqa tak lalu nak makan. Memula aku letak jer bubur yang nenek dia dah masakkan tu. Makan juga dia sikit. Pastu iqa cakap lagi.

Iqa lapar la bah..
Aik.. bukan dah makan bubur ka..
Tak best.. Iqa tak lalu..
Iqa nak makan apa..
Nak Mihun Soto..

Mihun soto lagi.. Memang tadak menu lain la si Iqa ni kan. Layan jer la. Tepon ucu dia suruh beli mihun soto masa dia on the way balik nanti. Ucu beli dua bungkus soto. Mama pun tereager sekali nak makan. Sekali bila tuang... alamak.. apasal soto daging.. hampes tul kedai tu. Ucu pun dah cakap soto ayam. Kan dah tak makan semua orang. Terpaksa la aku habiskan dua bungkus soto tu sengsorang

ps : aku ingatkan kaki aku dah ok, pasal dah leh jalan elok dah; tapi bila nak sujud tadi... Ya Allah.. sakitnya...