mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Perbincangan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Perbincangan. Papar semua catatan

Khamis, 16 Mac 2017

Perbincangan Jawatankuasa Buku Program, Banner, Bunting, Publisiti dan Seranta Hari Guru Kebangsaan 2017 bersama urusetia induk


Perbincangan Jawatankuasa Buku Program, Banner, Bunting, Publisiti dan Seranta Hari Guru Kebangsaan 2017 bersama urusetia induk. Ingatkan lepas balik SSI dapat la lurus kaki sambil nengok MPK. Tetiba dapat call dari urusetia. Urusetia Induk ada di Johor dan sedia untuk bertemu untuk perbincangan terutama berkaitan cetakan. Terus gerak ke lokasi perbincangan. Alhamdulillah. Banyak perkara dapat di sort out. Senang dah tugas kami lepas ni. Konsep pun dah dipersetujui. Dah boleh all out dah lepas ni.

Jumaat, 6 Januari 2017

Perbincangan Sistem Pengurusan dan Pelaporan Pemantauan JPN Johor QSj-info


Perbincangan Sistem Pengurusan dan Pelaporan Pemantauan JPN Johor QSj-info. Lepak reramai kat SJQ. Bincang sistem. Bincang Flowchart. Bincang sasaran. Dah boleh muaturun di Playstore tu. Boleh muaturun di situ. Just search for JPN Johor atau QSj-info. Tapi. Pastikan anda telah didaftarkan sebelum dapat guna sistem ni.

Isnin, 7 September 2015

#Bajet2016 - Perbincangan dan cadangan diperlukan

#Bajet2016 - Perbincangan dan cadangan diperlukan

Laman khas telah mula dibuka bagi memudahkan kita memberikan cadangan dan membantu membentuk Bajet 2016 di https://najibrazak.com/bajet2016 bermula dari 1 September hingga 15 September. Yok!


Salam 1Malaysia!
Pada bulan Oktober ini, saya akan membentangkan Bajet 2016 yang merupakan bajet pertama di bawah Rancangan Malaysia Ke-11 (2016-2020) dalam perjalanan kita ke arah mencapai status negara berpendapatan tinggi dan Wawasan 2020.
Seperti tahun-tahun sebelum ini, satu laman khas telah disediakan agar anda dapat memberikan cadangan dan membantu membentuk Bajet 2016 di https://najibrazak.com/bajet2016 bermula dari 1 September hingga 15 September.
Saya ingin menerima sebanyak cadangan yang mungkin untuk Bajet 2016. Oleh itu, kongsikanlah link laman mikro ini dengan saudara mara dan rakan-rakan anda agar mereka juga dapat menyumbangkan cadangan mereka.
Sekiranya anda pernah mendaftar di laman mikro Bajet tahun lepas, anda boleh menggunakan Nama Pengguna dan Kata Laluan yang sama untuk perbincangan Bajet 2016. Sekiranya anda terlupa Nama Pengguna dan Kata Laluan, anda boleh memilih link "Terlupa Kata Laluan" dan ikuti arahan seterusnya.
Untuk perkembangan terkini mengenai Bajet 2016, ikuti akaun rasmi Facebook dan Twitter saya.
Terima kasih.,
Najib Razak
Copyright © 2015 NajibRazak.com, All rights reserved.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 28 Jun 2015

Perbincangan JK Majlis Iftar bersama TKPPM


Perbincangan JK Majlis Iftar bersama TKPPM. Sedikit perbincangan pagi tadi. Berkenaan majlis yang akan berlangsung pada esok harinya. Tahniah pada PPD Pontian yang terpilih. Semoga semuanya berjalan lancar hendaknya.

Ahad, 23 Disember 2012

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Berikut merupakan foto foto semasa sesi perkenalan dengan semua ketua dan penolong ketua penggerak GM1M bagi setiap negeri. Sebelum balik semua ketua bersama pegawai bergambar kenangan terlebih dahulu...

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pengenalan Ketua Penggerak Negeri


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Ni dah lama. Cuma aku tak berkesempatan. So, sekarang dah ada masa, dapatla aku share balik yang berapa banyak aku tak sempat nak haplod dulu tu. Ni merupakan sesi pembentangan hasil daripada sesi bengkel petang sebelumnya. Alhamdulillah, semua berjalan lancar...

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Pembentangan


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 6 Disember 2012

Mesyuarat Penyelarasan GM1M Kebangsaan : Sesi Perbincangan bersama KPPM

Sesi 4 : Sesi bersama KPPM
Berikut adalah beberapa perkara yang dibincangkan oleh Y.Bhg. Tan Sri Abd. Ghafar bin Mahmud, Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia

Guru perlu bekerja seperti golongan profesional.
1. Peka pada persekitaran. Peka dengan perubahan generasi. Perlu pelbagaikan kaedah ikut persekitaran/generasi.
2. Sentiasa tidak puas dengan keberhasilan kerjanya. Melatih murid menjadi cemerlang perlu gurunya juga cemerlang. Cemerlang - go beyond.
3. Pereka paradigma - meneroka penyelesaian / perkara yang belum diterokai. Jangan cari alasan, bina impian.
- perlu ada impian
- bolehkah kita membina impian
- untuk siapa? bermula dengan Individu, organisasi, kementerian barulah negara.
- apa yang dapat dibuat

 Guru sebagai barisan hadapan dalam memastikan visi dan misi KPM tercapai. Guru adalah wajah KPM. Kumpulan GM1M akan menjadi support group, kumpulan yang saling menyokong antara satu sama lain.





















Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free