mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label balqis. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label balqis. Papar semua catatan

Sabtu, 16 Mei 2015

Something special for their teacher part deux


Something special for their teacher part deux. Sambung lagi. Setelkan the 'things'

Jumaat, 15 Mei 2015

Selamat Hari Guru Saya Sayang Cikgu Saya dari Balqis


Selamat Hari Guru Saya Sayang Cikgu Saya dari Balqis.

Sabtu, 25 Oktober 2014

New shoes for the Balqis


New shoes for the Balqis. Balik. Sempat singgah ke kedai kasut di taman nusantara. Kasut si ayo dah uzur nor. Beli la sepasang. Pastu pakat merengek nak kasut berjalan yang baru. Layan ajer ler. Sian pulak kat kebudaks nih. Nak jalan ke jusco, mama dah tak larat.

Selasa, 28 Mei 2013

Pasar Malam Nusa Perintis bersama Balqis


Pasar Malam Nusa Perintis bersama Balqis. Lama aku tak bawak kebudak ni ke pasar malam. Kebetulan hari ni, balik ja dari Danga; sengaja belok ke taman nusa perintis. Sesekali bawak ke pasar malam. Dah lama pun tak gi bersama. Asyik pesan dari jauh ja. Jom kita...

Sabtu, 25 Mei 2013

Kerja Rumah Cuti Sekolah


Kerja Rumah Cuti Sekolah. Semalam, team puteri datang bertandang ke rumah. Team balqis dan team puteri sibuk berbincang pasal kerja rumah. nak buat buku skrap la, kerja cuti terancang la. Good teamwork dan bagus sebab dah mula dari awal. ada sesetengah budak yang esok nak sekolah baru sibuk nak setelkan. ini yang kita mau. rancang dan gunakan masa terluang sebaiknya. Hari ni nak gi legoland. balik maybe ke serigala jahat dan sebelum balik nak cari material untuk buku skrap diaorang ni. Read on...

Rabu, 2 Januari 2013

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis

Hari ni hari first untuk sesi persekolahan tahun 2013 bagi negeri Johor. Hari ni jugak merupakan hari first adik inaz bersekolah untuk tahun 1 di SK dan Sekolah Agama. Yang risau cuma bagi sekolah agama sebab it's a bit tricky untuk seorang budak tahun 1, alone; bergerak dari sekolah sesi pagi ke sesi persekolahan yang lain. Alhamdulillah, setakat aku tulis entry ni semua berjalan lancar.

So, pagi ni aku hantar dulu dedua masuk ke dalam sekolah. Pasti adik dah masuk barisan semua. Aku terus tinggalkan. Sebelum tu pesan kat iqa supaya nengok nengokkan adik dia. Ok. Off to Pasir Gudang untuk pemantauan sekolah. Chiaooo...

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
posing kenangan hari first dulu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
mama pun nak jugak

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
aik... tak ketinggalan jugak tu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
adik dah masuk dalam kumpulan dah

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
antara parent yang hadir pagi tu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
tahap 2 kat belakang, pesan kakak dia sebelum keluar tinggalkan sekolah

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
bangunan pentadbiran sk taman nusa perintis

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
ok.. babai sktnp

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
berderet keter kat luar tu...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 23 Jun 2012

Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis 2012

mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Orang dah mula ramai... sib baik aku sampai awal.. nombor 3 tu
Pepagi lagi dah terpacak kat SK Taman Nusa Perintis. Hari ni ada Hari Terbuka kat SK Taman Nusa Perintis. Kira aku kena gi dua la kan. Satu kelas iqa, satu lagi kelas adik inaz. Dedua ok. Markah dedua purata above 95%. Iqa nombor 1, tapi tak tau la dapat menten ke tidak sampai ke hujung tahun kan. Harap harap dapat la menten. Adik inaz pun ok. Cuma dia agak malu malu kucing lam kelas, kata cikgu dia. Hehehe.. Sapa tak kenal adik inaz...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Amik gambo kelas lain sebelum sampai turn
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Masih awal, tapi orang dah ramai
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Ni kelas guru kelas iqa
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Patut aku dulu, tapi iqa lupa amik nombor, dah jadi nombor 4
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Tak kisah la kan. Dapat lebih masa untuk aku tagging dan menembak...
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Antara gerai jualan yang ada.. takde pun char koey teow..
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Ni kelas adik inaz
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Pun.. kami dapat nombor tiga
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Hari ni memang aku bertuah ngan nombor 3 agaknya, kot

Sabtu, 31 Disember 2011

Jam for both balqis



Satu kip mart kitaorang jalan. Satu demi satu kedai jam kitaorang masuk. Sampai jumpa idaman hati. Kedai terakhir baru ketemu. Suka hati kedua kebudak. Kalau aku dulu.... Tu la jam sebijik dari darjah dua sampai darjah enam. Ni dah setahun dua...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Ahad, 13 Februari 2011

Kalau dah nama kebudak kerol

Klik untuk gambar yang lebih besar
Tengok la nih, ni perangai bapak dan pakcik makcik dia satu ketika dulu nih
Balik ja dari program larian perdana tu, nengok kebudak ni semua senyap ja. Rupanya dok menyorok lam kem buatan sendiri kat penjuru rumah. Elok ja buat, pakai penyandar sofa tuh.

Tu yang teringat balik jaman kebudak dulu. Aku la kepten. Terbalikkan kerusi kusyen rotan tu, dia punya kusyen susun cam blok, pastu taruk selimut la pulak keliling. Tu yang turun baeeekk punya kat kebudak sendiri. Layan ajer la..

ps : yang bising mama dia la, dah semak satu rumah..>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok tu.. siap menyorok tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz sempat ngendap tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aaiii

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada orang lain lagi rupanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nyorok jangan tak nyorok

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua ada rupanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dahh.. kuar kuar kata mama dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jom kuar.. dah kena serender dah nih

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 5 Februari 2011

Jom ronda-ronda : Hutan Bandar MBJBT

Klik untuk gambar yang lebih besar
Semalam puas kami tawaf satu kawasan nih...
Cuti raya cina ni langsung tak jalan lagi. Nak jalan cemana, dengan hujannya, dengan standby banjirnya. Semalam baru nampak matahari sikit. Alhamdulillah. Boleh la gi merayap jap. Mama tanya jadi ke nak gi wet world. Aku kata toksah lagi la. Tengah tak leh dengo lagi ayat berkaitan air buat seketika nih. Lagi pun hujan pun masih ada di sesetengah kawasan kan.

Jadi petang ni pakat kuar gi hutan bandar jer la. Cuma kali ni memang satu kawasan aku jelajah bersama seluruh ahlil famili. Hihihihi.. ni baru bebetul namanya biar menyeluk pekasam nih.

Makan cam biasa bila buat vote for sure la pakat nak gi kfc. Belasah ajer la. KFC Gelang Patah ajer la. Dah cakap awal awal taknak mainan. Sekali dia kali bekas air la pulak. Beli ajer la. Suka ati la si iqa tu. Dan malam semalam jugak aku try apa fish donut tu. Tak besh sangat. Tapi tak kisah la. Janji bebudak suka ati>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing dulu sambil lepak amik tenaga

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bat man ni jugak jadi pilihan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la yang paling best.. maybe dia yang paling muda antara semua agaknya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ramai bebudak suka main kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak lagi amik tenaga kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu dua beradik tu buat apa kat belakang tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada kolam rupanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik inaz cam biasa la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama pun nak jugak amik gambo ngan ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri ngan bapak dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak sini la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
amik bunga la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cute tak saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri pun kena jugak ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz jangan kasi dia posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sekali dia posing...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makin banyak dia nak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
betul tak aku cakap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap lompat lompat la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aiyooo.. semua nak lompat lompat ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
gi tengah tu la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tapi rasanya dia dah seal bangunan nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira gi jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing dulu maa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu.. camna leh terlepas tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni aku amik sekali untuk panoramio aku nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nak buat 360

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira la walau tak cukup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
janji amik jugak.. kira ni 180 je la nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama la pulak lindung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua sekali

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
mama ngan ziqri ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lepak tepi tasik aje la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri pun suka tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap tepuk tangan tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
langit memang penuh ngan lelayang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sampai depan balik, nak main pun siap beratur tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
beratur lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dan lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah.. jom balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makan kat kfc

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la yang ada donut ikan tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cam biasa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada setengah orang cakap aye to' jagut

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tak kira la.. janji makan ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suka nya adik inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
malam ni makan ni ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
siap passing passing sos tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bersama bekas air dia

Enjoice...Sharing is power!!!