mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label alor setar. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label alor setar. Papar semua catatan

Sabtu, 13 Jun 2015

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN AKHIR

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN AKHIR


Berikut merupakan keputusan akhir 12 Jun 2015. Tahniah pada pasukan yang berjaya. Do your best!Layari blog rasmi di url berikut : http://mssmmoebolasepak.blogspot.com/ atau FB rasmi di url berikut : https://www.facebook.com/SukanJPNKedah

Khamis, 11 Jun 2015

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN TERKINI 11 JUN 2015

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN TERKINI 11 JUN 2015.


Berikut merupakan keputusan terkini setakat 11 Jun 2015. Road to final. Tahniah pada pasukan yang berjaya ke final. Do your best!Layari blog rasmi di url berikut : http://mssmmoebolasepak.blogspot.com/ atau FB rasmi di url berikut : https://www.facebook.com/SukanJPNKedah

Rabu, 10 Jun 2015

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN TERKINI 9 JUN 2015

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN TERKINI 9 JUN 2015


Berikut merupakan keputusan terkini setakat 8 Jun 2015. Layari blog rasmi di url berikut : http://mssmmoebolasepak.blogspot.com/

Selasa, 9 Jun 2015

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN TERKINI 8 JUN 2015

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN TERKINI 8 JUN 2015.


Berikut merupakan keputusan terkini setakat 8 Jun 2015. Layari blog rasmi di url berikut : http://mssmmoebolasepak.blogspot.com/

Sabtu, 6 September 2014

Breakfast and a little touring around TH Hotel and Convention Centre, Alor Setar


Breakfast and a little touring around TH Hotel and  Convention Centre, Alor Setar. Not so bad. Tak berkira sangat. Untuk kami. Cuma Iqa yang dikira. Boleh keluar masuk sebebasnya. Makanan boleh tahan. Kena dengan tekak melayu aku ler. Pastu ronda ke pool. Ada bahagian lelaki dan perempuan. Menarik. Cuma tak kena ngan agenda kami la. There will be a next time here, again; insyaAllah.

Selasa, 17 Jun 2014

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Pusat Sains Negara Cawangan Wilayah Utara : fifth day full report

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Pusat Sains Negara Cawangan Wilayah Utara : fifth day full report. Ada dua tempat pilihan sebenarnya. Pertama, penang; lalu jambatan kedua. Yang kedua, aloq setaq. Tapi, disebabkan atuk kedah kena check darah. Teruih la kami gi aloq setaq saja. And bila dah sampai sana. Atuk kedah tak dapat menyusul pasal dah dua kali darah kena ambik hari ni. Badan penat. K. Berbalik pada pusat sains ni. Ni kira edisi balas dendam pasal hari tu tak puas main lagi kat sini. Kami masuk muzium padi dulu masa tu. Tinggal setengah jam ja masa untuk bermain lam pusat sains ni. So. Hari ni. Belasah abis abis. Paling best layan wayang 3d. Terbaeekkk!!!! Walaupun hanya ada 3 cerita pendek ja. Tapi memang terbaeekkk!!!! Pusat sains ni free ja tau. Then Balik. Hujan lebat. banyak tempat naik air. Tawakkal ja redah. Alhamdulillah selamat sampai ke rumah sebelum maghrib.

ni ja anggota rombongan hari ni. paksu dan atuk kedah tak dapat nak join. takpa. lain kali kita pi lagi

Selasa, 10 Disember 2013

Gulai 7 Kawah

Gulai 7 Kawah. Saja lepak kat sini. Lunch. 

Ahad, 31 Mac 2013

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara dijalankan bertempat di SMK Hutan Kampung, Alor Setar, Kedah pada 16 Februari 2013. Sebab aku dah 3 hari disini, aku dah nampak keadaan yang akan berlaku pada hari kejadian. 1st of all, keadaan akan jadi sangat sesak, dan korang akan susah nak parking. Solution aku. Keluar awal. 6.30 pagi dah terpacak kat sini. Parking tempat yang paling strategik. Gi minum dulu. Ada gerai kat depan sekolah. So, aku dapat parking, dapat lepak. Tu sebab aku suka gi memana lokasi awal. Watper nak pepening buang masa dalam jem sedangkan kita boleh rancang masa kita kan.

A night at Grand Crystal Hotel, Alor Setar

A night at Grand Crystal Hotel, Alor Setar. Pilih hotel ni sebab ada pool. Tapi pool dia tak sesuai untuk kebudak tanpa pengawasan. Takkan aku nak berendam ngan kebudak ni aje. Dan langsung tak berendam pun, pasal aku sibuk di SMK Hutan Kampung untuk himpunan guru muda 1 malaysia. Last last lepak lam tub ajer la. Lepas tub, ziqri ngan ultraman dia ler, inaz dan iqa ngan study dia. OK.

Jumaat, 29 Mac 2013

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara : Persiapan

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara : Persiapan mula menampakkan kesibukannya. Semua booth dah mula penuh. Baru ada feel sikit. Team GM1M Utara memang best. Semua dah ada pada sebelah petangnya. Penang, Perlis, Kedah. Tinggal Perak ja masih on the way.






















Petang tu jugak kaki en. saiful yang terseliuh masa pi rikki persiapan di sabah di oberhol. Terbaeekkk!!!!










Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 28 Mac 2013

Jom makan makan di Pekan Rabu, Alor Setar, Kedah

Jom makan makan di Pekan Rabu, Alor Setar, Kedah. Tempat ni tempat nostalgia aku dulu. Mana taknya. Belajar kat MRSM Beseri, dari Baling mesti singgah Alor Setar dulu, sebelum naik bas lain pulak ke Kangar. Dari Kangar naik bas lain lagi menghala ke Padang Besar. 3 bas tu. Dan biasanya, kat pekan rabu ni la jadi tempat makan aku sementara nunggukan bas ke baling. Masa tu bas mara memang paling awal dan terakhir aku dapat adalah pada jam 7 malam. Terlepas yang ni, pepandai la macam mana nak balik baling. tu bas terakhir. Sampai baling pun dedekat pukul 10 malam dah. tak tau la camna la ni.

Khamis, 14 Mac 2013

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Keluarkan semula entry yang dah lepas... lama dulu... kat kedah. seken last himpunan awal. Paginya bertolak dari rumah den kek kampung la kan. Gambar wajib mesti la amik...

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

Gambar wajib amik setiap pagi - gunung baling

Himpunan Guru Muda 1 Malaysia Zon Utara - Persiapan

dah la makan nasi lemak ikan masin, tambah ikan gelama lagi tu

Ahad, 17 Februari 2013

Jom balik Kedah jom

Jom balik Kedah jom. Walau pada asalnya, memang aku nak terus drive sampai ke Kedah. Nak pi himpunan guru muda la kan. Walau pada mulanya aku memang tak berhajat nak pi. Tapi dah alang-alang cuti sekolah, kampung sendiri pulak tu. Takkan tak mau turun kan. Tempat lain boleh aku pi, tempat sendiri tak pi memang melampau la kan.

Sekali kena kat kulai sampai ke atas jem teruk. Terus call adik. Tidur bangi ajer la. Esok pepagi sambung semula gerak ke kedah. Pasal bila pikir pikir, mau pagi buta aku sampai ke kedah ni. So, pi la lepak ke bangi semalam.

Jom balik Kedah jom

Berenti makan kat pagoh. Punya la ramai orang. nak kata lagu mana, semua tensen pasal jem tadi kan. Kat machap memang full house. langsung aku gerak ke pagoh. nak parking pun sampai dekat setengah jam aku musing cari lot.

Jom balik Kedah jom

ni yang best. apa yang diletak semua sapu licin. orang ramai. senang citer, tadak tengok tengok lagi dah. jumpa ja ambik, bayar, makan.