mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label hospital sultanah aminah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label hospital sultanah aminah. Papar semua catatan

Jumaat, 14 April 2017

Get Well Soon Cikgu Kamil


Get Well Soon Cikgu Kamil. Aku sendiri pun dah tak ingat hari lagi dah. Petang tu aku mintak time off. Nak bawak inaz gi klinik. Dah dua hari kot dia sakit perut. Noti tul bapak dia. Ke dah masuk kategori jahat sikit dah ni. Leh tahan jugak ramai orangnya nih. Layan aje la. Dah masuk angin dah ni ha kata doktor. Dapat ubat dan MC. Balik. Petangnya. Mama ajak gi tengok Kamil. Member masa kat UTM dulu. Sekarang ngaja kat STF. Kalau ikut. Aku pun patut ke STF tapi aku dapat nolak-nolak manja gitu. Hehehe. Balik bab Kamil. Kamil dah disahkan mengidap Gullain Barre Disease. 1 dalam 100,000. Sampai aje dah penuh orang. Ramai ex student dan parent datang melawat. Sian nengok keadaan kamil. Nak gerak pun payah. Sesekali air mata mengalir. Hmmm.. Bak kata ustaz Azman. Setiap manusia ada rezeki masing-masing yang Tuhan dah tetapkan. Semoga Kamil dan isterinya tabah dalam menghadapi ujian Allah ni. Sapa nak gi melawat leh gi HSAJB, Blok D Tingkat 2 Katil 17. Sori ekk nurse. Aku pun amik gambo jugak tadi. :P

Jumaat, 4 September 2015

Yok ke HSA ziarah sedara


Yok ke HSA ziarah sedara. Petangnya aku penat sangat. Balik dari Kluang terus tertido. Dua hari berturut outstation. Meeting. Penat jiwa raga gamaknya. Mama balik ajak aku gi HSA. Jengok mak long kat wad. Lima serangkai. Tukar baju. Bersiap. Mama kata muka aku nampak penat sangat. Tak kisah aaa... Kalau nak soh aku sambung tido lagi no hal punya. Hehehe. So. Terus gerak. MAsuk ikut Mahmoodiah. Lupa la pulak dah pakai sistem parking berbayar untuk keseluruhan hospital. Cajnya RM2 untuk 3 jam pertama. Selepas tu RM4. OK la tu. PArking pun tak sesak sangat dah cam dulu. Ramai yang parking haram kat luar kat tepi tepi jalan. Balik singgah pasar tani tapau makanan.

Ahad, 23 Jun 2013

Edisi lama Jengjalan Ahad


Edisi lama Jengjalan Ahad. Minggu lepas satu johor kami jalan. Sesaja. Pepagi meronda satu gelang patah. Petangnya gi hospital. Melawat cikgu zaini. Kanser Lidah. Masa balik singgah Tesco untuk beli papan seterika baru. Read on...

Isnin, 24 Oktober 2011

Pakar bedah???!!?

Memula sampai hsa, terus aku gi icu. Sekali dia kata ni kena rujuk pakar kat poliklinik. Ooo... Ye ker. Start balik keter carik parking baru. Dah ler nak parking yang pertama pun udah ler seka, nak parking kali kedua la pulak. Dapat jer terus gi poliklinik. Tanya kat kaunter dia dah tunjuk ke belakang...
Sudah!!! Terkejut aku dengar klinik yang aku kena rujuk. Klinik pembedahan, dan pakar yang aku kena buat temujanji adalah pakar bedah... Camner nak cakap ngan nenek yang gamaknya ni??
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 16 Disember 2010

Moh ke Spital

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ni ler bender yang aku dapat tadi nih masa kat spital kat mahmoodiah tu
Bangun ja pagi tadi, lain macam la pulak aku rasa. Apasal lak nih. Sebelah mata aku cam tak leh bukak nih. Alamek.. Problem nih. Dah tu dah janji la pulak nak buat sistem baru pagi nih. Last last mandi, bersiap dan terus drive ke tempat kije. Tapi memang rasa lain macam betul drive ngan mata kanan separuh ja terbukak.

Masuk opis terus aku mula setelkan sistem semak penempatan nih. Setel enjin ja. Data dari iskandar nanti. dua tiga kali tunjuk kat bos, rasanya dah ngam. Tinggal nak tunggu data ja lagi. Tunggu punya tunggu, aku rasa memang lama lagi nih. Terus mintak permisi nak gi spital. Belasah ajer la. Mata pun dah mula sakit dah nih. Lam 11.30 aku kuar ke spital.

Aku harap memang tak lama la, dan aku dapat apa yang aku nak. 11.55 dah setel pendaftaran, 12.03 dah setel checkup semua, 12.13 setel semua termasuk amik ubat. Pergghhh.. Memang agak mantap jugak sistem baru nombor kat spital nih.. Doktor kata dah nanah dah kat kelopak tu. Makan dulu ubat tu, lam 2 minggu kalau tak surut jugak, kita potong sikit la.. Aiiyaaa!!! Tak nak la sampai cenggitu..

Setel kat situ gi makan dulu. Ingat nak makan kat spital ja tapi lauk tak best la pulak. Makan kat ZZ bawah spital tuh. Balik sambung balik extract data untuk en. Azhar pulak. Ni pasal data jawatan untuk staf yang akan pencen tahun depan. Setel semua. Duk tak duk dah sampai masa balik. Balik ni nak makan ubat yang tahan gatal tuh. Doktor kata better makan lepas balik kerja pasal ubat tu memberi rasa mengantuk yang maha dasyat..

Balik ja nengok banyak betul surat atas printer aku. Akhirnya.. dapat jugak kad ceupac aku.. Kalau dapat semalam.. ada aku gi pakar puteri hari ni.. hmmm.. dah memang dah tertulis gamaknya.. Klik cerita penuh untuk detail>>>


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ubat untuk mata aku.. Kena titis 2 titis 3 kali sehari.. Mak aiihh!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang ni paling ganass.. memang dah tahap melantak ubat dah nih.. Antibiotik. 2 biji sekali makan, 4 kali sehari.. Memang penuh ubat la perut aku lepas nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ubat tahan gatal super tidur punya.. Sila makan semasa berada di rumah sahaja..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Deretan surat yang menanti atas printer di rumahku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni toksah citer.. memang datang on time ajer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang ditunggu tunggu telah tiba..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua nama kasi masuk.. senang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Satu kad untuk aku, dan satu kad untuk mama

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 6 November 2010

Kesian adik inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 November 2010
Masa : 10.30 malam
Tempat : Rumah den
Mood : Sedihnya

Sian adik inaz. Tadi masa masuk tandas kat sepital, boleh la pulak terpelecok kaki ke dalam mangkuk tandas tu. Kisahnya dia masuk lam tandas ngan kakak dia. Sekali kakak dia nak kuar, dia malu terus terjah ke pintu. Tak perasan kaki kemana, terus terpelecok lam tu. sib baik leh kuarkan. Tapi ada sikit bengkak dan melecet la. Nangis ja tadi. Aku sapu ubat. Pastu atuk dia pulak sambung urut dan terus balut kaki dia tak nak kasi gerak banyak. Sesekali aku bangun bukak balutan, urut kasi darah lancar balik, baru balut semula. Sian adik.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepas urut terus tertidur..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sian adik inaz

Enjoice...Sharing is power!!!

Ziarah 101105 : Pak Long Boboi @ Hospital Sultanah Aminah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 November 2010
Masa : 5.15 petang
Tempat : Blok D, Hospital Sultanah Aminah
Mood : Masih kena tahan lagi

Pak Long Boboi masih kena tahan lagi kat wad. Nak wat camner. Hari ni doktor dia cuti pulak tu. Nak tak nak tunggu la sampai hari Sabtu. Tu pun kalau doktor dah masuk, kalau tak senin la jawabnya. Kisahnya kena denggi. Sib baik masih awal. Nak bawak semua naik tak boleh. So kena la buat shift. Memula aku jaga iqa, adik dan ziqri. Siap ronda satu spital. Sampai ke depan nu ha. Beli karipap sama hot dog. Sempat nengok kekura lagi. Pastu atuk lak jaga. Tak amik gambo kat atas. Malas nak bersoal jawab..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memula lepak kat sini jer.. nak gi kafe, kafe tutup la pulak.. pening pening

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang tok sah citer la punya ramai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah main gegar gegar pokok la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kerusi tak cukup la. Orang ramai datang, nak naik; bebudak yang ikut yang campak mana

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gi depan. masa balik nengok kekura dulu kat kolam depan guard tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jadi la.. kekura pun kekura la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah penat main lari lari baru teringat nak minum sama makan.. Masa balik main main lam toilet. Dah sangkut kaki adik kat bowl tu.. Sian adik..

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 29 Mac 2010

Hari yang sangat penat!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari ni tersangat penat la pulak untuk aku. Kalau ikut hari ni aku ambik cuti rehat, pasal tak tahu lagi nak setel masalah aku kul baper. Pepagi lagi aku dah kuar. Walau pun appointment jam 9 pagi, saja gak kuar awal. Lagipun nak hantar iqa gi sekolah dulu.

Pas hantar iqa, aku terus ikut jalan ke perling.. Pergghhh.. dah start jem.. Sampai angsana, terus belok masuk, ikut jalan dalam. Terus sampai danga city mall.. Belok ke hospital terus. Ngam-ngam kul 8 aku sampai. Masuk, terus dapat layanan. Setel. Kul 9 aku dah terpacak dah kat Klinik Gelang Patah. Kat sini yang lama sikit. Dekat sejam aku lepak nunggu semua setel. Pastu, balik; seterika baju, terus gi kerja. Cam rugi lak kalau aku amik cuti. Kelas aku pun lam 11.20.. Sempat ajer..

Sesampai, GB tersenyum jer.. Nak kensel cuti ker.. Ha'ah.. Setel. Terus masuk kelas. Pastu train takraw. Sekolah agama iqa.. Pergghh.. Balik jer lam kul 4 petang.. penat gegiler hari ni.. Waarrggghhh... Penaaattnya..

ps : Hari ni jugak aku kuar ngan henpon baru ker?? n73.. Tak puas hati tul ngan kamera dia.. ringtone pun aku masih tak familiar.. hahaha.. mana ada kamera phone leh celen sony ericson beb..








Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 23 Mac 2010

Ziqri - after the treatment

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarSian baby ziqri.. dah gelap sikit. Mana taknya.. Tiap-tiap hari kena salai, kena cucuk ambik darah, kena salai balik, cucuk lagi.. Tu jer la apa yang dialami dia setiap hari..

Dah balik ni buat ajer la apa yang dah dia alami kat spital. Tolak salai ngan cucuk jer la. Makan 3 jam sekali, taknak kalu.. tonyoh.. Penat gak la. Tapi nak wat camner kan.. Untuk kebaikan dia jugak..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sian nengokkan tangan dia.. dah naik lebam asik kena cucuk jer..


Slideshow




Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 22 Mac 2010

Hari yang gumbira!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari ni bermula dengan sikit tension. Tension pasal boleh jem lak kat jalan lima kedai, bebetul bawah flyover highway. Apasal lak ni. Memula tu makian jugak la kuar ke pemaju.. dah tau nak buat jalan tak reti nak letak orang ker kontrol flow jalan. Last-last aku pusing jer balik ke gelang patah. Asyik geng dari lima kedai jer lepas .. hampeh tul. Dan pada pagi ni jugak aku pecahkan rekod pemanduan aku yang biasanya sangat ber'hemah' tu. Bukan setakat aku memecut lepas 12 lagi, malah dah pandai highbeam keter yang slow kat highway.. Gila buang masa aku tul pagi ni. Alhamdulillah.. Sampai sekolah ngam-ngam ada masa untuk iqa makan kat kantin.. Pergghhh.. Esok.. aku bawak cam biasa balik la..

Sampai jer mintak kebenaran dari pk nak gi spital kul 8 nanti. Pastu beborak ngan cikgu-cikgu yang baru mendaftar untuk praktikal kat sekolah aku ni. Lam kul 8 terus calo gi gelang patah. Pusing balik ke spital. Hari ni memang tepat tekaan aku. Penuh ngan orang dan keter. Malas dah aku nak komen. Paham-paham jer ler. Hari cuti tak reti-reti nak melawat, yang hari kerja lak dok nyibuk.. Maybe bukan semua kot la kan.. maybe kebetulan dia sakit hari senin yang indah ni sapa tau.. Malang tak berbau kan..

Dah tu balik semula ke sekolah. Habis jer kelas aku, mama call.. Ziqri dah leh kuar.. Alhamdulillah.. Aku lak yang tak sabar nak nunggu masa kerja habis hari ni, nak ambik mama ngan ziqri. PK dari tadi dok suruh jer aku pegi. Tapi tak nak lah. Tak efek apa pun diaorang kat sana. Baik aku tunggu sampai habis masa kerja kan. Lagipun aku nak bawak iqa sekali amik adik dia.

Dah setel semua, yelah.. orang gomen foc kan, terus bawak mama dan ziqri balik. Alhamdulillah.. selamat semua. Setel semua kat rumah, kuar balik; gi merayap kedai singseh.. Beli la apa yang patut.

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pepagi tetiba leh jem jalan ni.. gilo apo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler penyebab utama.. sebab depa dok sibuk dok penaik dedua belah jalan.. Jalan betui habih naik ayaq.. perghhh.. jem giler..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haaa.. dah start dah perhimpunan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lama nya nyanyi lagu.. hihihi.. pitching lari.. takde feel. hahaha.. penat ngajo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler jejaka-jejaka ensem yang bakal menyerikan lagi bumi sktta ni selama sebulan nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku dah cakap.. hari cuti kosong jer parking nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai tepi hutan aku parking hari ni.. pastu meredah mini kolam lak tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah habis kelas aku dah.. lepak depan pc, betulkan printer yang teruk dihenyak abis-abis cikgu-cikgi masa cuti itu hari..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ustaz sajoli cam biasa, datang cari khidmat nasihat.. aku pun mintak khidmat nasihat dia sama.. win-win situation

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah release bil dah.. apasal aku nyer lain.. pasal aku ada gl la.. ni jer la satu-satunya kelebihan yang orang gomen dapat kat spital ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah tak cakap banyak.. terus dapat kertas kuning nih.. setel..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa cam biasa, tak berenggang ngan roti hotdog.. sekolah hotdog, cuti soto..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku sangat suka stail plastik bawak air nih.. stylo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri dah dapat tido nyenyak kat tilam dia sendiri..yeayy..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sebelahnya..terbaring kakak dia.. sama-sama penat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Keluar jap merayap ke singseh.. jangan terkejut nengok budak tak pakai kasut tu.. biasa jer kat gelang patah ni.. Kebetulan orang asli ni datang berbelanja petang ni.. satu van penuh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kedai singseh ni sebelah kedai letrik ni ha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah dapat apa yang nak dibeli..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok la cara bungkus tu.. turun temurun tu beb.. tu belum nengok alat timbang dia lagi.. sib baik kamera aku bengong lam kedai tadi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ramuan untuk 3 kali mandi.. sekali mandi segenggam.. Masak lam air.. biar sejuk sikit baru mandikan.. RM3

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku dah lupa lak kek besday zila nih tadi.. nanti malam sambung makan.. aku dah cakap aku makan sekepin dua jer.. degill.. kasik satu tapaware

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Label kat kaki ziqri pun masih lum buang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banguuunnnnn.. bangunnn.. kena paksa gak bangun nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler cara yang dibuat kat spital.. kena guna mangkuk penyukat tu.. tokleh pakai botol..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pastu tonyoh kat mulut kasi masuk habis.. kalau nengok nurse buat lagi ngeri.. 3 auns lam masa seminit..



Enjoice...Sharing is power!!!