mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label imageshack. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label imageshack. Papar semua catatan

Khamis, 18 Februari 2010

Photobucket vs Imageshack : satu perbandingan

Alang-alang nak test laju tak laju antara photobucket dengan imageshack, aku haplod jer lencana sekolah aku kat sini. Bukannya apa satu.. memang dedua fail yang sama kan; dari segi saiz dan jenis. Keduanya, senang aku nak carik lepas ni. Asik kejap kat pendrive ni la, kejap kat hdd sana la. Cenggini senang sikit aku nak cari. Search jer lencana sktta kat blog aku kan.. hahahaha.. ni nama dia sambil menyelam minum airnya..

Photobucket

©2010mknaceunlimited©2010mknaceunlimited


Imageshack

©2010mknaceunlimited©2010mknaceunlimited



Testing akaun Imageshack

©2010mknaceunlimitedWaaa.. tadi baru terbaca komen dari tubelawak, katanya imej yang hosting kat photobucket tu slow, better try pakai imageshack yang lebih laju. Why not.. Aku memang suka mengetest pun kan. Lagipun imageshck la sesatunya tempat imej hosting otai yang aku belum pernah try.

So aku bukak la laman dia.. Waaa.. ada .us lak tu belakang dia. Daftar ajer la. Bukannya kena bayar pun kan. Sekali aku dah daftar.. Waaa.. marbeles.. marbeles.. lebih kurang akaun photobucket aku jugak ler. Boleh haplod bideo, leh apload gambo. Ni foto atas ni pun aku haplod ke imageshack. Ada beza tak laju dia. Nanti tunggu aku haplod foto-foto lain lak yer..

Kenapa aku test? Aku memang dah pakai photobucket. Akaun pro lak tu. Sebabnya, orang lain sebenarnya yang nengok blog aku. So, apa saja sajesyen dari pengunjung aku akan ambik kira. Ingat tak dulu blog aku pernah hilang lagu ni kejap.. sebab ada yang komen lagu ni menyemak. Pastu masuk lak yang nak dengar balik lagu ni. So aku kena la taruk balik. Pasal yang mintak ada balik tu yang tegar punya.. hahaha.. Walaupun pada dasarnya aku menulis blog hanya untuk meluahkan apa yang aku rasa, tapi blog aku ni bukan untuk aku jer. Bila dah letak tak internet, maknanya untuk semua orang. Jadi semua orang ada sikit syer dalam perubahan dalam blog aku ni. Tapi kuasa tetap ditangan aku kan..

ps : nanti aku akan test kat sekolah aku lak.. laju ker tak imej dari kedua-dua webhosting ni.. tunggu..