mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kaedah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kaedah. Papar semua catatan

Isnin, 16 November 2015

KAEDAH PEMBERHENTIAN SUMBANGAN YaPEIM MELALUI POTONGAN GAJI BULANAN

KAEDAH PEMBERHENTIAN SUMBANGAN YaPEIM MELALUI POTONGAN GAJI BULANAN

KAEDAH PEMBERHENTIAN SUMBANGAN YaPEIM MELALUI POTONGAN GAJI BULANAN

Rasanya. Aku pun akan turut serta. Tukar ke Saham Wakaf Johor ke, mana ke. Dulu, aku yang rela mencari. Kini, aku juga rela bertukar.

Simple je. Edit dan emelkan dgn hp ke....amaljariah@yapiem.net.my

NAMA
ALAMAT RUMAH @ SEKOLAH

Tarikh

Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM)
Tingkat 8, Grand Seasons Avenue,
No. 72, Jalan Pahang,
53000 Kuala Lumpur

Tuan / Puan,

PEMBERHENTIAN SUMBANGAN YaPEIM MELALUI POTONGAN GAJI BULANAN

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. Saya dengan ini mengarahkan pihak tuan / puan supaya memberhentikan potongan bulanan sumbangan YaPEIM melalui potongan gaji DENGAN SEGERA kerana tidak bersetuju dengan isu semasa yang berkaitan dengan YaPEIM yang dilihat sebagai suatu pembaziran dana awam dari sumbangan orang ramai.

3. Berikut adalah butiran peribadi saya untuk rujukan pihak tuan.
Nama penuh :
No. k/p :
No. Tel :
Alamat bertugas :
Sumbangan bulanan : RM

Sekian.

Yang benar
-t.t-

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 1 Januari 2015

Kaedah bertungku selepas bersalin yang betul

Kaedah bertungku selepas bersalin yang betul


Ingat cerita awal aku itu hari pasal pinjam batu tungku. Ingat. Ala yang aku gi pinjam batu comel tu. Tapi aku dah kata dari awal yang batu tu bukan mazhab aku ler. So malam ni banyak jugak kami menggodak semula nak cari kaedah yang betul kan. Maklum sajalah. Ilmu yang mak turunkan pun dah lama sangat. Adik inaz pun dah 9 tahun dah pun. Akhirnya jumpa la satu blog yang mengingatkan semula aku pasal mazhab asal aku tu. Dan... malam ni jugak kami ubah balik batu kepada yang asal. Dan maybe esok aku akan pakai batu kedua yang aku kutip satu ketika dulu. Jeng jeng jeng... read on...

Selasa, 30 Disember 2014

Kaedah Penyimpanan Susu Ibu - Express Breastmilk (EBM)



Kaedah Penyimpanan Susu Ibu - Express Breastmilk (EBM). Pening aku mencari. Akhirnya aku rasa aku berpuas hati setelah membaca dari blog mommy iskandar. So, lepas ni meme aku pun akan pakai kaedah seperti yang ditulisnya. TQ for sharing dan aku pun akan share jugak bagi kegunaan ibu ibu yang lain.

Ahad, 19 Mei 2013

Samsung Corby 2 : Kaedah reset hp untuk error DNS failed




Samsung Corby 2 : Kaedah reset hp untuk error DNS failed.

Tadi baru beli henpon corby 2 nih. Bab emel setel. Dedua emel aku jalan lancar. Tapi bila bukak browser bengong jap. keluar error DNS failed. Apakehei la pulak nih. Bukak FB, Twitter pun sama. Adoiihh.. poning jap palo pakcik. Reset semula henpon. OK. Setel semua masalah. Sekali sebelah malamnya, emel ok. Internet, FB, Twitter bengong balik. Search tenet bagai. Ropernyer kekadang dia bengong jap. Kena reset WAP. Cemana caranya.. Just follow the trick down here..

Memula Turn-off WiFi
Pastu open keypad, Dial *2767*927# (Wap Reset)
Tekan butang Call/Green key
Turn-on WiFi
Setel...

Ulang kalau jadi lagi.. Ahahaha!

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 10 Oktober 2010

Aktiviti rutin lepas habis outing/majlis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 9 Oktober 2010
Masa : 12.00 tengahari
Tempat : Depan PC.. kalau dulu aku selalu sebut tochamputer hehehe
Mood : apasal lambat sangat nak haplod nih

Macam biasa, lepas habis aktiviti atau majlis atau acara; mesti aku dok depan pc. Paling bodoh transfer kuar gambar dulu ke pc. Pelik nengok sesetengah orang yang boleh simpan foto/video lam device memasing sampai sebulan dua, ada yang lagi teruk sampai setahun pun ada. Kalau rajin terus aku wat image prosessor and terus haplod ke photobucket. Kalau tak wat image prosessor ja. Ni aku tengah select gambo nak haplod ke panoramio. Gambo-gambo ganu kite itu hari. Kebetulan si cha tanya pasal HDR.. Pastu dia amik gambo aku nak wat sample.. Belasah aje la..

Cerita pasal haplod nih, ada 3 tempat yang biasanya aku akan haplod. Kalau bideo of course la ke youtube. Sekarang ni pun youtube dah naikkan dia punya kapasiti, kalau dulu sepuluh minit ja; la ni dah 15 minit. TQ TQ.. tapi aku nyer bideo memang lama sikit haplod; pasal aku tak suka haplod cincai-cincai. Bodoh-bodoh mesti HD, biarpun bideocam aku masih tak HD, hehehehe.. kaming soon la tu.

Klik untuk cerita penuh


Tempat kedua yang mesti aku haplod adalah photobucket. Jap ja akaun aku dah full. Tahun lepas aku mula guna pro punya akaun. Tu pun pasal dia kasi aku diskaun promosi tahun lepas. USD10. Belasah ja duit paypal baya.. baru USD10 kan.. Tahun ni aku renew lam USD30. Tak kisah la.. Hasil juai gambar kat fotolia masih banyak. Kasi hantam saja.. Photobucket ni tempat utama untuk penyimpanan fail aku. Dan semua orang yang kenal aku tahu, aku bukan jenis simpan gambar / video. Step aku.. transfer, proses, haplod, delete terus dari penyimpanan aku. Sama la cam movie-movie aku tuh.. hahahaha

Last tempat aku hapdet of course la panoramio. Panoramio ni tempat gambar-gambar landscape yang aku ambik sepanjang aku berada di mana-mana. Syarat utama tak leh letak watermark. Saiz mesti asal. Tarak edit-edit. Pastu, pengurusan google maps akan pilih samada sesuai atau tak nak diletak kat google earth. hehehehe.. belasah saja.. Tu sebab aku gi memana, first gambo aku ambik mesti gambo bangunan..
Enjoice...Sharing is power!!!