mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Kempen Kesedaran Alam Sekitar Negeri Johor Sempena Earth Hour 2011. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Kempen Kesedaran Alam Sekitar Negeri Johor Sempena Earth Hour 2011. Papar semua catatan

Ahad, 10 April 2011

Hutan Kita@school Johor Bahru

Klik untuk gambar yang lebih besar
Program dirasmikan oleh Tun Jeanne Abdullah..
Pagi Sabtu semalam, kuar ngan mat nor gi SIGS. ada perasmian program hutan kita@schools jb. Yang datang Tun Jeanne sendiri. Cool. Sampai ja orang dah penuh dewan, tapi perasmi lum sampai lagi. Kira ok la. Borak borak jap dah dengar bunyi siren polis. Dah sampai dah tu.

Pastu pengisian program dimulakan dengan ucapan ketua pelajar sebelum tun jeanne sampaikan amanat beliau. Seterusnya siap ada forum berkaitan kesedaran pentingnya alam ini. Semua sekolah dan jabatan terpilih diberikan pokok untuk ditanam di kawasan premis masing masing nanti. Lepas tu semua pakat kuar untuk upacara menanam pokok kat tepi padang sigs. Bukan setakat vip tanam, semua pelajar pun ada bahagian masing masing.

Browse lagi untuk tengok 17 picas seterusnya ATAU
Klik sini untuk melihat seluruh picas



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the MPPs

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
barisan guru SIGS

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ketibaan VIP

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah mula dah program

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
MC pagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
bacaan doa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucapan ketua pelajar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucapan perasmi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
forum

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua dah pakat pakai riben kat kepala

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
penyampaian sijil dan sepohon kayu daunnya rimbun ♪♫

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cenderahati kepada tun jeanne

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
signing plag

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
upacara menanam pokok

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah siap dah pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pelajar pun ada part memasing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lawatan sekitar kawasan


Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 22 Mac 2011

Kempen Kesedaran Alam Sekitar Negeri Johor Sempena “Earth Hour” 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Coming soon...
Dah nak dekat dah kempen Earth Hour tahun ni. Kerajaan Johor ambik langkah yang best jugak. Siap buat besar-besaran gitu.

Kempen Kesedaran Alam Sekitar Negeri Johor Sempena “Earth Hour” 2011

Tarikh : 26 Mac 2011
Masa : 9.00 pagi – 10.00 mlm
Tempat : Bangunan Sultan Ibrahim, Johor Bahru

Nak tengok tentatif browse ke bawah>>>>




PROGRAM DAN AKTIVITI
8.00 pagi
-
J-Robik
9.00 pagi – 5.00 petang
-
Street Soccer

-
Pameran

-
Jualan eco-product & produk asas tani

-
Pertunjukkan/demonstrasi “Bio-Composting”

-
Ceramah

-
Kuiz
11.00 pagi
-
Majlis Perasmian
8.10 malam
-
Tayangan Video
8.45 malam
-
Persembahan kebudayaan
9.00 malam
-
Konsert Unplugged
***


MAJLIS PERASMIAN
11.00 pagi
-
Ketibaan Para Jemputan
11.30 pagi
-
Ketibaan Y.A.B. Menteri Besar Johor
11.40 pagi
-
Nyanyian lagu Bangsa Johor dan Negaraku

-
Bacaan Doa


Ucapan oleh WWF-Malaysia

-
Ucapan oleh Y.B. Setiausaha Kerajaaan Johor

-
Ucapan Perasmian oleh Y.A.B. Menteri Besar Johor

-
Lawatan Tapak Pameran

-
Sidang Media




  •  
MALAM EARTH HOUR
8.00 malam
-
Ketibaan orang ramai
8.10 malam
-
Tayangan Video
8.30 malam
-
Lampu dipadamkan oleh Datuk Bandar Majlis Bandaraya Johor Bahru
8.45 malam
-
Persembahan Kebudayaan
9.00 malam
-
Persembahan unplugged oleh Aizat Amdan dan Persembahan Indie kelahiran Johor antaranya Fynn Jamal, Kumpulan Statik, band Pepatung.



Enjoice...Sharing is power!!!