mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label malam raya. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label malam raya. Papar semua catatan

Selasa, 5 Julai 2016

Bunga Api malam 5 Julai


Bunga Api malam 5 Julai. Kali ni lebih sikit. Dah ramai kebudaks kan. Gasak la. Sampai dah tak tau nak main macam mana lagi. Iqa sibuk ngan posing pelbagai gaya dia. Yang kebudaks lain sibuk ngan main tiup pelita pasang balik pakai bunga api. Sampai last last tak tau nak main apa, pakat bako plastik. Ish ish ish. Sikit sangat tak kena. Banyak sangat pun tak kena. Gasak la labu.

Khamis, 16 Julai 2015

Back to nature 2015 : Bunga api malam raya

Back to nature 2015 : Bunga api malam raya. Yea yea. Ketemu juga barang seberkas dua bunga api. Dapat la kebudaks ni main ini malam.

Ahad, 12 September 2010

Cahaya di malam 1 Syawal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 10 September 2010
Masa : 10.00 malam
Tempat : Depan rumah nenek kedah
Mood : seronok tahap gaban

Ni kira malam balas dendam, pasal semalamnya hujan kan.. Bersahut-sahutan. Kejap aku, kejap pak cik aku, tu lum kira kampung sebelah lagi.. Memang malam ni gamat dengan cahaya dan dentuman mercun. Iqa ngan inaz pun dah pandai baka mercun roket. Tapi mercun mancis tak berani aku nak kasi.. Malam tu jugak pakcik iqa dah start aja main mercun apa ntah ni.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pakcik dia dah start ajar iqa main la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah main sendiri dah haa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Back side photo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz pun apa lagi.. dia pun nak jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sama macam kakak dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu letupan dari adik inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh dik??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ganaih nih.. pakcik dia terus ke depan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Key.. kita main yang 16 shot ni la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Satu satu meletup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cun beb..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang tak best tetap satu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cahaya lampu jalan yang kaler oren tu ler

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak kisah la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang penting kita layan sampai habis semua

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel.. tapi mercun mancis ada setengah kotak lagi ni.. camno??

Enjoice...Sharing is power!!!

Main bunga api di malam raya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 9 September 2010
Masa : 9.15 malam
Tempat : Atas titi depan rumah nenek kedah
Mood : Syiok habis

Malam ni malam raya. Kononnya nak main mercun habis habisan. Yihaaa.. Sekali hujan daa.. Abis rosak ana punya program daa.. Kasi iqa main mercun depan rumah la kesudahnya.. Esok malam jer la main nampak gayanya..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memula semua main atas titi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukanya adik inaz main bunga api

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa pun dah join sekali

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik boleh tak cucuh bunga api tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bestnya dapat main bunga api.. alamak .. hujan la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main depan rumah.. kebetulan awning tinggi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sampai habis ni jer... pastu masuk dalam.. hujan pun makin lebat

Enjoice...Sharing is power!!!