mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label servis. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label servis. Papar semua catatan

Sabtu, 17 Oktober 2015

Servis Nissan Grand Livina di TCEAS Skudai

Servis Nissan Grand Livina di TCEAS Skudai

Servis Nissan Grand Livina di TCEAS Skudai. Turn dah sampai. Dah terlajak dah pun. 104k. Total kena RM320. Minggu depan turn terlajak Almera la pulops.


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 30 September 2012

Servis Savvy September 2012

Dah sampai 80k dah pun. So, antor la servis ke proton edar. Kena tukar timing belt. Sepatutnya tukar masa 60k tapi aku bawak ke 80k. Harga timing belt ajer dah RM800 termasuk upah pasang. Power window aku pun bengong jugak. Check punya check, dia punya switch dah rosak. Harga RM50, kena order dulu. So, in the meantimes... pepandai la bukak pintu gantikan tingkap. Kui kui kui.. Yang terbaeekkk!!!! terbang la jugak RM1200++ hari Sabtu tu.. Apa pun.. gi legoland dulu la sementara nunggukan kereta diservis..

mknace unlimited™ | Servis Savvy September 2012
dah sampai dah proton servis
mknace unlimited™ | Servis Savvy September 2012
Kira dulu bajet beb


mknace unlimited™ | Servis Savvy September 2012
haaa... amik ko hari sabtu tu...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 27 November 2010

DIY - Servis Wira

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 22 November 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Dopan umah jo
Mood : Pergghhh

Ucu pagi ni sibuk dengan urusan serbis menyerbis keter. Keter wira aje. Sendiri bikin kos jimat sikit. Barang semua beli kat kedaipart. Memang dapat murah. Kalau kat kedai dah baper dia taruk. Tu lum masuk kos upah lagi kan.. Go go go Ucu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah tersusun dah semua tool kat luar tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hai.. siap mintak bantuan pomen tambahan ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ucu memang tak jek keter nih.. mesti penat sikit punya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah cam nak skodeng apa ntah dah nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pakai castrol magnetec tuh.. aik.. memang aku pun pakai minyak ni jugak da

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bukak apa menantang ntah tu.. tapi bila servis memang kena ganti baru benda alah ni.. aku pun tak ingat la pulak nama dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Minyak hitam pun dah mula kuar.. dengan tangan tangan itam bukak skru dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tuang masuk minyak baru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap bergambar kenangan tu bersama minyak hitam castrol.. ucu ucu..

Enjoice...Sharing is power!!!