mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label 6th Corner. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 6th Corner. Papar semua catatan

Ahad, 1 Ogos 2010

Jom Ronda-Ronda : 6th Corner, Senibong Cove

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Malam ni, sempena harijadi atuk; semua pakat gi makan-makan kat senibong. Sesaja cari tempat baru. Memang best tempat dia. Bukannya pasal apa. Sebab banyak gerai-gerai kat sini. So, pilihan banyak. Ucu ajak gi 6th corner nih. Katanya ketam dia best. Order malam nih..

Ketam 3 ekoq, besaq-besaq; wat black pepper. Rasa black pepper memang kow giler.. Ketam bangkang cam biasa mana ada rasa. sebab black pepper best, maka ketam pun jadik best la kan. Masalah utama.. banyak sangat.. 3 ekoq banyak tu.. Dia dah siap pecahkan ketam, so; ambik dan makan jer.. Aku makan satu penyepit jer.. Tak suka sangat..

Siput gonggong masak stim limau.. Tak tau rasa camner.. Aku tak suka siput.. Tapi cam best jer atuk ngan nenek makan..

Ikan kerapu masak tiga rasa.. Ikan kerapu.. First time aku wat tiga rasa nih.. Macam boleh tahan la.. Kalau siakap maybe lagi sedap. Kuah dia tak berapa syok sangat.. Rasa pedas jer...

Sotong goreng butter.. Memang best.. Kena lak cicah ngan kuah cili yang dia bikin.. Perghhh.. Mantop..

Udang goreng tepung. Ntah.. Aku tak makan udang..

Tomyam ayam. Memang best..

Pastu siap order kelapa jelly.. Licin.. Semua sekali RM270.. Kira boleh la.. Harga ketam tu aje RM120. Len kali leh gi lagi.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar



Enjoice...Sharing is power!!!