mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label presmark. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label presmark. Papar semua catatan

Isnin, 14 Februari 2011

Bengkel Aplikasi Prestasi Presmark

Klik untuk gambar yang lebih besar
Penggabungan data dari daerah untuk jabatan
Bermula pagi tadi, satu bengkel untuk aplikasi Presmark telah dijalankan untuk semua daerah. Tempatnya makmal ict jabatan. Pergi PPD dulu. Setelkan kerja-kerja yang masih ada. Pastu baru gerak gi jabatan. Tu pun masih awal lagi. Sempat duduk ngan boss sambil share program penyata emis.

Lam kul 8.30, kebanyakan pegawai-pegawai maklumat lain dah sampai. Turun sarapan dulu sebelum bengkel bermula. Dan macam biasa, en. halil yang bagi briefing tentang software presmark ni. Dan of coz, ada perisian baru lagi. Kena pecahkan dulu kepada lima jenis perjawatan dulu, JB ja pun yang tak pecahkan lagi. Kerja semua kena wat ngan pantas. TQ en. fauzi pasal bagi tip backdoor tuh. Juga pada en. shamsul dan en. halil.

Apa pun lepas ni kena wat bengkel untuk semua sekolah di jb untuk patch yang paling baru nih. Kena jugak buat, kalau serah kat sekolah bulat-bulat macam macam masalah lain boleh timbul nih. Selesai ja bengkel, en misnan take over jap sebelum en. firdaus bagi briefing sikit pasal penghapgredan kpmnet yang bakal berlangsung kelak>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
PC yang bakal aku gunakan, sistem oleh en. halil

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en halil yang ensem memulakan taklimat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en fauzi juga turut membantu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en hasni yang aku tak leh kata apa, pasal dia kata tak best amik gambo cam biasa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tekun nampaknya en. fauzi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en. halil sesekali gi nengok progress ppd lain

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kena semak bebetul nih, ni melibatkan markah orang ni tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semak jangan tak semak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en azhar bukan sekali semak, sampai dah tahap juta kali dah nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tenang ja en halil nengokkan kami semua nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
rasa macam dah ok nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semakan kali keberapa bilion oleh en. azhar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni memang bebetul pikir nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
banyak betul permintaan jabatan yang nak kena cater

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semakan hasil cetakan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni sapa tak anto lagi nih.. baca jangan tak baca

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jam pc ku yang bengong, baru ku sedo jam dah 10 malam tuh.. padahal baru tengahari

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
psair gudang ni banyak betul permintaan sampingan dia. jenuh en. halil nak layan selain aku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada lagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en azhar dah cam tak menang tangan dah.. ye lah.. orang lain semua dah pakat anto

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
relek beb.. relek.. dunia semua nih hehehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ok.. semua dah setel.. termasukla jb.. siap semua digabung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en. misnan takeover sesi petang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
perkongsian maklumat terutama bab perjawatan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the all of us..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
cam biasa.. aku memang out of the picas la kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
penutup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
waaaa 11 malam tu kata jam pc yang ku gunakan.. gasak la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
en firdaus pulak takeover khusus dengan pegawai maklumat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
surat jemputan untuk kursus 20 haribulan nih.. ahad tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
pasal tensen sangat, encik shamsul pun bermain main dengan pen dia depan lens aku.. kalau tak nampak pen en shamsul, tu tandanya dah pendek umuurr...

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 30 Oktober 2010

Mesyuarat Prestasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 28 Oktober 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : JPN Johor
Mood : Cool and easy

Meeting ni memang permulaan untuk menjadikan sistem Presmark sebagai sistem rasmi untuk kemasukan dan penyimpanan data prestasi untuk seluruh negeri Johor. Tapi memang banyak lagi yang perlu diputuskan dalam satu mesyuarat khas berkaitan dasar, sebab selama ni presmark digunakan untuk cater untuk persekitaran sekolah. Bila nak upgrade untuk kegunaan negeri, banyak lagi variable yang perlu diperhalusi, terutama oleh bahagian dasar terlebih dulu.. Tapi ni memang permulaan yang baik.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cun bangat bangunan baru nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak jugak isu yang dibangkitkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni wakil kita la ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mula menayangkan dan membincangkan berkaitan presmark

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kita kena buat meeting lain berkaitan dasar dulu, baru kita meeting semula dengan pembangun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dan lagi snap sekeping sebelum balik

Enjoice...Sharing is power!!!

Meeting PraVerifikasi EMiS Oktober

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 26 Oktober 2010
Masa : 9.30 pagi
Tempat : PKG Penggaram
Mood : Ngeri ja

Mesti jumlah ralat JB masih menggungguli, mesti punya. Hmmm.. ada 200 ralat. Balik nanti yang nampak tenat tu nak kena call nih. Apa pun, meeting diteruskan lagi dengan meeting pasal anugerah guru data n presmark. Banyak nak kena setel balik nanti nih. Dan.. akan ada satu meeting khas berkaitan presmark khamis ni kat jabatan pulak tu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la pkg penggaram, bangunan klasik tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni namanya pra meeting.. meeting sebelum meeting bermula..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Meeting bermula ngan isu kutipan perdana oktober dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Disambung ngan meeting ngan unit naik pangkat yang handle prestasi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
So, kita akan guna sepenuhnya sistem presmark untuk penilaian prestasi nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pembentangan sistem presmark

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tokei presmark

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel meeting

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi amik gambo gerbang tu sementara nak nunggu lampu bertukar hijau

Enjoice...Sharing is power!!!