mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label google. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label google. Papar semua catatan

Selasa, 3 Februari 2015

VLE101 with GEG Johor


VLE101 with Google Educators Group Malaysia Johor (GEG Johor)

Hello teachers in Johor!!

GEG Johor understands your problems when it comes to teaching and classroom practices. Therefore, we will be holding a free workshop for teachers who would like to learn the basics of VLE.
Limited seats. Register now. ^^
For any inquiries, please call Afiqah at 0168782903 or go to gg.gg/gegjohor

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 12 September 2013

RTM Pandang Serius Siar Kesilapan Logo PDRM


RTM Pandang Serius Siar Kesilapan Logo PDRM

Bila baca cerita ni, teringat kes aku sendiri tahun lepas. Kes logo kemerdekaan yang salah pada banner, gara-gara kebanjiran logo yang melampau. So, this budak praktikal dah salah pilih logo daa... Adakah kes ni kes salah pilih or memang dia sengaja buat. Yang pasti, yang terlibat dah kena tindakan...

KUALA LUMPUR, 11 Sept (Bernama) -- Radio Televisyen Malaysia (RTM) telah menggantung dan menamatkan perkhidmatan individu yang terlibat dalam insiden penyiaran kesilapan logo Polis Diraja Malaysia (PDRM) melalui RTM Selasa.
Sambil berkata RTM memandang serius kejadian itu, Ketua Pengarah Penyiaran Datuk Norhyati Ismail berkata laporan polis untuk memulihkan imej Jabatan Penyiaran telah dibuat.
"Ralat dan permohonan maaf telah disiarkan dalam Berita Nasional 12 tengah malam. Surat rasmi memohon maaf kepada Ketua Polis Negara (Tan Sri Khalid Abu Bakar) juga telah dihantar," katanya dalam kenyataan.
Beliau menjelaskan jawatankuasa tata tertib telah bersidang Rabu untuk meneliti tindakan lanjut yang akan dilaksanakan susulan insiden itu.
Kenyataan dan tindakan segera yang diambil telah dimuat naik dalam laman sosial jabatan berkenaan, tambahnya.
-- BERNAMA
Just try google, kengkonon nak tengok tengok la kemungkinan kan. Entah la... Ni ler jadinya bila internet semata jadi rujukan. Sesikit pakcik google, sesikit makcik wikipedia...




Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 5 Mei 2013

PRU13 Selamat Mengundi

Selamat mengundi pada semua. Buatlah pilihan yang bijak. Masa depan negara di tangan anda!!!

Google pun dah bikin satu header khas untuk kita... Chaiyookk!!!



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 28 Januari 2012

Test using Blogger


Akhirnya... Dapat gak aku donlod Blogger official. Yang peliknya, naper malaysia nyer apps takde. Terpaksa browse gegiler khinzir cari apps ni jer.

Jumaat, 27 Januari 2012

Test


Tengok, boleh tak aku post ayat jer. Kalau boleh maknanya ada something wrong dengan akaun picassa aku..



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Ahad, 11 Disember 2011

Google Latitude



Ni memang dah dua kali bantu aku. Bukannya tak bawak gps. Tapi certain time, aku lebih suka pakai latitude sebab dia guna google map yang lebih aku familiar.

Bils guna gps, kita lebih cepat untuk cari places. Tapi dalam keadaan yang aku pun tak tau aku kat mana and lebih familiar dengan map, better untuk guna latitude. Just klik tempat yang kita dah detect, dan ambik direction. Lebih kurang sama fungsi dia ngan gps, sebab dia akan show dimana kita berada.

Alhamdulillah...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Khamis, 29 September 2011

Wikispace & Google Docs

Taklimat sebelah malam bermula. Penerangan berkaitan wikispace dan google docs. Chaiyok!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 19 Januari 2011

2011 Google's header : Cezanne's 172nd Birthday

Klik untuk gambar yang lebih besar
Baru nampak balik ada header baru
Agak kurang jugak nampak google hapdet pasal header dia. Tetiba ja pagi ni baru kuar header baru. Header khas untuk birthday ke 172 Cezanne.

Cezanne. Apa tu? Atau siapa tu? Paul Cézanne ni sorang pelukis yang hidup dari 1839 hingga 1906. Dialah yang dikatakan sebagai penghubung @ pengubahcara cabang lukisan abad ke 19, dari Impressionism ke abad ke 20 iaitu Cubism.

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 31 Disember 2010

Google's Header : Happy New Year 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Latest from google
Akhirnya. Google pun dah kasi tukar header 2011nya. Tinggal G ngan e yang hujung ajer. Yang lain dah ditujar dengan angka roman MMXI yang bermaksud 2011. M stand for 1 ribu. Dabel M means 2000. XI takyah explain dah kot. X sepuluh. I di kanan makna tambah 1, kalau kiri tolak 1 ye adik adik.. Anyway..

HAPPY NEW YEAR 2011

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 31 Oktober 2010

Google's Header : Happy Halloween featuring Scooby Doo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ntah la.. Kekadang aku pun tak tau bila yang dikata halloween.. tau tau ja dah pakat sambut. Google pun dah tukau header dia ke halloween nyer.. siap letak scooby doo, yang glamer ngan hantu tipu tu..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 30 Oktober 2010

Surat dari Google??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 23 Oktober 2010
Masa : 11.24 pagi
Tempat : Depan PC
Mood : Apasal lak nih

Baru terperasan ada surat dari google. Apa kes lak aku buat nih. Seingat aku, sekali aku contact ituhari pasal mel aku kena hack. Ni apasal la pulak.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekali ada baucer la pulak lam nih. RM150 nilai dia. kena baca bebetul nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Redeem la apa lagi. Tapi pasal kena bayar service caj RM40 malas la pulak nak teruskan. Dasar rakyat Malaysia tul la aku nih. Tau nak pree ja. hahaha

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 4 September 2010

Cerempet tul la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 4 September 2010
Masa : 9.20 malam
Tempat : Depan komputer den
Mood : Bingai tul la mangkuk nih

Memang mangkuk tul la mangkuk nih.. dah la hack aku nyer google akaun. Kan dah habis aku nyer gmail sama blogger tak leh masuk; sebabnya google dah sekat pasal dia kesan aktiviti spamming yang menggila. Nak tak nak kena contact google dan tak sampai 5 minit dah setel semua. Tengok la apa yang dah dia send.. Memang menggila dia hantar spam kat akaun lain yang pernah contact aku.. So sesapa yang dapat emel spam tu.. Abaikan saja.. Hampeh tul si hacker mangkuk nih.. Nyusahkan orang jer.. Cit podah..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 11 Julai 2010

Google's Header : 2010 World Cup Finale, Netherlands - Spain

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kali ni memang google dijamin akan wat header punya. Finale world cup 2010. Pagi nanti, jam 2.30 pagi; berlangsunglah pertembungan di antara Belanda dengan Sepanyol. Mani dah sokong Belanda, si Paul lak dah sokong Sepanyol. Mana yang menang?? Kita nantikan sesama nanti. Aku target Sepanyol yang menang..

Enjoice...Sharing is power!!!