mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label angsana. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label angsana. Papar semua catatan

Sabtu, 8 April 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170408 Outing @ Angsana


Sekolah Tun Fatimah : 20170408 Outing @ Angsana. Wooo... Hari ni a bit ramai kat sini. Ada program immersion. Security pun dah bertambah improve. A bit tight. Good improvement. Keluar masuk memang diselia dengan lebih baik. So. Selesai semua urusan terus gerak ke Angsana. A bit of book hunting @ Badan. A bit makan makan @ Pizza Hut. A bit food hunting @ UO. And lastly a bit of window shopping kat aras atas. Selesai. Yok pulang.

Khamis, 9 Februari 2017

Ici @ Badan Bookstore, Angsana


Ici @ Badan Bookstore, Angsana. Kira lama jugak ye aku bertapa lam gua kali ni. Dekat seminggu. Ni masa cuti sekolah yang lepas. Tak jalan mana sangat pun. Sekitar JB aje. Bawak la kebudaks ni gi Badan. Suka pulak si ici jumpa buku didi and friends. Ingat ingat. Dah lama pulak aku tak gi lepak library ngan kebudaks ropernye. Bila ye nak gi library balik ni?

Sabtu, 21 Januari 2017

Girl's Day Out


Girl's Day Out. Ni cerita bulan lepas. Pakat nak main bowling. Sekali. Lepak kat Jusco Bukit Indah. Layan Ballerina. Tak kisah la. Esoknya keluar lagi. Angsana. Gi Bowl. Main sampai lebam jari. Dua round non-stop. Setel aje. Merayap ke Selera Johor. Makan.

Ahad, 10 Julai 2016

Double team @ Angsana


Double team @ Angsana. Sejak aku masuk wad hari tu. Memang akan pecah dua. Satu team shopping. Satu team lepak. Dah sah sah team aku ler kan. Hahaha. Seronok team shopping hari ni. Sakan. Aku start ngan ngurut. Pastu lepak di Medan Selera. Team Shopping pun akan bergerak sama ke Medan Selera. Setel semua makan aku sambung lepak lagi. Kali ni ngan Fiqri la. Seronok pulak nengok keletah dia dok main kipas kipas tu. Pakai gigi tu yang tak tahan tu. Kekeke.

Tetamu dari jauh


Tetamu dari jauh. Tak sangka boleh jumpa abang wan. KUM Sabah. Kat Asam Pedas depan medan selera. Turun ja dari lif tengok tengah berselfie dengan cucu dia. Saja gi interface kat belakang. Photobomb gitu. Hehehe. Terkejut dia nengok aku. Selamat Hari Raya. Meh Johor tak cakap pun. Rupanya dah berjalan satu semenanjung. Dari utara sampai selatan. Esok petang baru balik. Alhamdulillah. Dapat kesempatan beraya bersama ye. Ada jodoh jumpa lagi.

Urut kaki @Ivy6 Beauty Shop Julai


Urut kaki @Ivy6 Beauty Shop Julai. Lepak sini jap. Memang pas ni jadi rutin aku kot untuk urut kaki setiap bulan. Bila? Time Iqa balik semula ke asrama. Kekeke. Sementara dia beli makanan dan keperluan. Aku lepak sini. Tapi ni aku lepak lambat sikit. Kebetulan masa sampai Izwan gi turun makan. So. Aku turun dulu ke Johan. Setelkan pembelian kamera si Iqa tu. Naik. Izwan masih ada sedikit urusan. Lepak jap sambil nunggu. Dia sampai ja terus sesi urut bermula. Pedih gak kaki kiri aku kena urut. Bengkak sikit katanya. Kes naik tangga itu hari la. Tapi pastu dah sedap dah. Memang lepas ni idak ler lagi aku nak panjat tangga tanpa ada pertimbangan lengkap. Hahaha.

Jumaat, 1 Julai 2016

Urut kaki @Ivy6 Beauty Shop


Urut kaki @Ivy6 Beauty Shop. Lepak jap ngurut kaki. Sambil sambil nunggu mama dan iqa gi shopping raya.

Boleh tahan jugak la. Lepak ngan Izwan, tukang urut kat sini. Dia caj RM30 untuk sesi urut around 40 minit. Tanya gak harga untuk perkhidmatan lain.

Bekam dia amik RM15 per cup. Kalau aku nak 4 cup la. Betis dan bawah lutut. Takpe. Tu len kali. Ngeri lagi aku bab main darah ni. Kita urut dulu. Tu pun sebab dah lama tak urut, penat jugak la aku menahan. Tetambah kaki kanan aku yang memang ada kesan lebam kat buku lali tu.

Nice jugak la perkhidmatan dia. Ada port baru lepas ni kalau bawak iqa outing. Leh layan urut kaki sambil nunggu.

Ahad, 15 Januari 2012

Leh jem la pulak



Adoyaiii... Leh jem la pulak masa nak kuar ni. Sapa la pulak tak setel tiket sebelum kuar nih. Sib baik around 10 minit jer sangkut. Tak tau la aku orang belakang camner kan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Baru havoc



Dah cukup korum, baru ziqri mula mengganas. Takut main sorang rupanya. Bila kakak kakak dia dah kuar, join main, baru keadaan jadi luar kawal!! Aiyooo



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Rileks je



Tadi ye ye nak main. Letak atas keter. Taruk token. Mula je gerak, ziqri terus melompat. Nak tak nak, letak bodo gitu jer. Baru dia diam. Main pusing pusing stereng



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Soft Play



Janji tetap janji. Berterima main lam ni. Setengah jam rm5. Belasah aje la



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

My target actually



Ni target aku sebenarnya hari ni. Se*ehem* tali pinggang baru. Yang lama dah lunyai dikerjakan si ziqri.

Aku lak amat tak suka pakai belt yang kena wat lubang. Jenuh la mencari. Dan memang nasib, jumpa yang jenis lock ni kat swiss polo yang 70% diskaun. Apo laie ditunggu....



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Sport shoe untuk iqa



Dapat pun kasut sport untuk iqa, kaler pink gitu. Kasut bubblegummers bata jer. Tapi cun la.

Yang penting, iqa dah ada kasut sukan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

I donuts n coffee



Singgah jap kat sini. Nak try. Beli set tiga ketui ja. Harga memang lebih tinggi dari big apple. Rasa hmmm... Kureng sikit



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Angry bird balloons



Dah nampak belon la pulak. Abird, abird kata dia. Seketui lima hengget lak tu. Ziqri dah mula mengamuk dah pulak. Nak tak nak ambik aje la.

Masalah kedua, adik pun nak juge... Parah parah. Amik je ler... Nak wat lagu mana.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Azura movie promo tour



Patut la ramai bebeno orangnya. Ada promo ler pulak. Ada deejay suria fm, ada artis tapi aku tak kenal sorang pun. Kekeke... Sorry beb. Target aku lain ye



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Angsana jom



Lets go...

Target ... Jeng3x

^_^ Terbaeekkk!!!!
Posted via Blogaway
mknace xperia

Sabtu, 24 Disember 2011

Jom ke Angsana



Seharian tido... Habis seminggu punyer qada. Bangun. Baru leh bawak jengjalan.

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Khamis, 24 November 2011

Angsana getaway

Cari badan. Beli buku yang masih kurang. Makan kat medan selera dia. Pastu cari baju dan kasut sekolah kebudak ni. Sekali ziqri berlari. Rupanya nampak poster upin ipin. Hehehe... Terbaeekkk!!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Ahad, 21 Ogos 2011

Kuih tunjuk Aidilfitri 2011

Semalam, pakat kuar gi cari kuih raya. Sekadar tunjuk tunjuk aje la ini tahun. Tunjuk tunjuk pun, kena la memilih. Tak nak la pulak beli 5 jenis, tapi rasa 1 jenis ajer kan. Tu pasal kuar sebelah malam. Sebab nak rasa sebelum beli. Target, larkin. Dapat la 5 rm 100. Kalau kat angsana, minggu lepas tanya 4 rm100. Pergghhh... Beli ala ala ada ajer la... Yang paling suka, adik inaz. Dari memula sampai, sampai balik, kerjanya mengunyah kuih ja.
Published with Blogger-droid v1.7.4