mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Completed. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Completed. Papar semua catatan

Jumaat, 20 Februari 2015

Marvel : Avengers Alliance | Special Operations 24: Land of Fire and Ice Tasks Completed


Marvel : Avengers Alliance | Special Operations 24: Land of Fire and Ice Tasks Completed. Lagi 24 hari remaining dan aku masih in progress to obtained Beta Ray Bill. Hari Kedua, baru setelkan 10 tasks. Sedang tunggu task ke 11 on going researched. Yok kita layan task yang perlu disetel sebelum korang berjaya dapatkan Crystal. Of coz aku akan kena bazirkan emas untuk task terakhir cam biasa yang memerlukan kita kalahkan epic boss. So. Yang ni pun aku terpaksa pakai 35 emas. Leh tahan banyak gak tu. Yang penting, pastikan gold farming around 35 sebelum spec ops bermula :p.

Selasa, 30 Disember 2014

Marvel : Avengers Alliance | Special Operations 23 - Inhumans Tasks Completed


Marvel : Avengers Alliance | Special Operations 23 - Inhumans Tasks Completed. Lagi 13 hari remaining dan aku dah berjaya obtained Crystal. Yihuuu!!! Curi curi masa gitu gitu pun alhamdulillah leh dapat. Yok kita layan task yang perlu disetel sebelum korang berjaya dapatkan Crystal. Of coz aku akan bazirkan emas untuk task terakhir cam biasayang memerlukan kita kalahkan epic boss. So. Yang ni aku terpaksa pakai 35 emas. Leh tahan banyak gak tu. Yang penting, pastikan gold farming around 35 sebelum spec ops bermula :p.

















Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 11 November 2014

Marvel : Avengers Alliance | Special Operations 22 - Eclipse Phase Tasks Completed


Marvel : Avengers Alliance | Special Operations 22 - Eclipse Phase Tasks Completed. Lagi 14 hari remaining dan aku dah berjaya obtained Blade. Yihuuu!!! Yok kita layan task yang perlu disetel sebelum korang berjaya dapatkan Blade. Of coz aku akan bazirkan emas untuk task terakhir yang memerlukan kita kalahkan epic boss. So. Yang ni aku terpaksa pakai 25 emas. So far the least la. Yang penting, pastikan gold farming around 35 sebelum spec ops bermula :p.

Isnin, 6 Oktober 2014

Template Flash Actionscript2.0 Dashboard for One Stop Centre completed


Template Flash Actionscript2.0 Dashboard for One Stop Centre completed. Alhamdulillah. Setel jugak templet ni petang tadi. So. Esok dah boleh mula tumpu pada design interface pulak lah kan lepas ni. Apa yang menarik. Memang cabaran bagi aku yang last godak flash zaman macromedia. Of coz la AS2.0. Sekali buka Flash CS6 dah pakai AS3.0. Memula cabar diri jugak untuk AS3 tapi... masa tak mengizinkan untuk aku teruskan.

Projek dimulakan pada 25 Sept yang lepas. Dekat dua minggu jugak la scratch, design, applied, sampai dapat yang latest ni. So. Kalau tengok sekarang ni, data just baca dari txt file ajer. So. Mudah untuk update data yang sentiasa berubah ikut kala yang berbeza tu. Last file aku ni tertulis 3av25, means... Versi 3a dah boleh masuk versi 4 dah pun dengan perubahan ke 5. Belasah ajer la.. Bukan mudah nak hasilkan konsep. Satu gagal buat yang lain, sampai dapat cenggini. Nak nengok hasil akhir. Just tengok yang kat bawah ni.

Marvel Avengers Alliance Special Operations 21 - Savage Lands Tasks Completed



Marvel Avengers Alliance Special Operations 21 - Savage Lands Tasks Completed. Setel. Dah dapat dah hero dia. Yang pasti, 35 gold tetap kena guna untuk task terakhir.