mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tmj. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tmj. Papar semua catatan

Jumaat, 19 Jun 2015

Solat Jumaat pertama Masjid Kota Iskandar, Nusajaya on 19 Jun 2015


Solat Jumaat pertama Masjid Kota Iskandar, Nusajaya on 19 Jun 2015. Jumaat tadi kami ke Masjid Kota Iskandar. Eager jugak kan. Sekali on the way. Banyak kereta yang juga menuju ke destinasi yang sama. Kota Iskandar. Sampai aje terus cari parking. Habis. Dengan deretan kereta exco, polis, jmf. Kedepan sikit nampak plat merah, TMJ. Perghhh.. Melimpah jemaah sampai ke luar. Ni kalau Johor tak cuti Jumaat, rasanya sampai ke jalan tar kot. Selesai solat. Para jemaah semua meluru ke depan untuk bersalaman dengan TMJ. Lepas ni solat Jumaat akan mula dilaksanakan di sini, manakala solat terawih bermula malam ini.

Jumaat, 24 Oktober 2014

Tunku Ismail Dan Khaleeda Bustamam selamat dinikahkan


Tunku Ismail Dan Khaleeda Bustamam selamat dinikahkan. Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, 30 telah selamat dinikahkan dengan Cik Khaleeda Bustamam, 21 di Istana Bukit Serene pukul 10 pagi pada hari ini. Tahniah pada pasangan di Raja.


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 21 Disember 2013

Majlis Pelancaran Jersi dan Memperkenalkan Pemain Pasukan Johor Darul Ta'zim bagi musim 2014

Majlis Pelancaran Jersi dan Memperkenalkan Pemain Pasukan Johor Darul Ta'zim bagi musim 2014

Pada supporter dan kipas susah mati JDT. Moh ke majlis ni... malam ni tuh...

Tarikh: 21 Disember 2013
Jam: 8.00 malam
Tempat: Stadium Tan Sri Dato' Hj. Hassan Yunos, Larkin
Masuk Percuma

Tunku Mahkota Johor, DYAM Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim dijangka berangkat ke majlis.

Rakyat Johor dijemput hadir untuk memeriahkan majlis.
Mohon Sebaran. 

Rujuk FB JDTFC https://www.facebook.com/JohorDTFC

Boleh layan live streaming di http://johorsoutherntigers.com.my/jdtv/

Jumaat, 17 Ogos 2012

Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
Titah sultan
Pagi selasa, persada. Awal kami sampai kat situ. Jam 8 dah terpacak. Target, malas nak bersesak. Parking, dapat bebetul depan kaunter bayo persada. Terus gerak ke dewan. Sekali nengok satu land rover. Cam kenal tapi sapa yerk. Al maklum la, orang rabun malam cam aku bukannya nampak sangat orang lam keter kat tempat parking, tetambah yang suram cenggini. Sekali dia turun tingkap keter, rupanya En. Zainal. Loh...

Apapun, terus masuk ke dalam dewan dia. Hmmm... memang gah. Layan keindahan jap, pastu kuar. Gi lepak luar ngan pegawai jpn yang lain, sebab staf tengah susun goodies bag lam tu. Lam jam 9, kami masuk semular... Masa ni terus gi amik tempat, paling depan untuk orang biasa; depan tv. Layan videoclip SABK jap.

Lam jam 9.30, dewan dah penuh. VIP mula masuk sorang demi sorang. Tunggu. Sekali nengok tentatif.. Alamak.. jam 11.00 baru mula daa.. tapi memang orang awam (awam ler sangat kan), macam aku nih memang dijadualkan berada lam dewan lam jam 9. Layan videoclip SABK lagi yang dah berapa kali dah di rewind, sampai aku pun dah hafal lepas ni apa, lepas ni apa. Hehehehe...

Jam 11.30, acara bermula. Wau... memang standard. Dengar pancaragam main lagu bangsa johor memang terbaeekkk!!!! Setel semua ucapan, MB dan lepas tu TPM; Sultan Johor bertitah. Memang best. Lepas tu upacara sign MoU pun berlangsung. Alhamdulillah. Selesai sudah. Lepas ni tugas kami sebagai penjaga maklumat akan bertambah lagi. 25 SABK kini sah berada di bawah JPN Johor. Setel jer pemberian kod sekolah pasni, memacam akan kami mulakan, taklimat PGB, guru, guru data.. Chaiyok... All the best!!!!

ps : perkara yang paling best hari tu adalah ... aku tertinggal tab aku kat rumah!!! huhuhuhu... sib baik ada henpong, tapi tak leh checkin la aku sehari...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
the venue pagi selasa ... persada

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
semua sibuk dengan a simple taklimat

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
calon pertandingan imam muda ??? kekekeke

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
layan videoclip SABK sebelum mula kije

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
semua video amik sound by letak mike kat speaker...

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
getting ready for work

mknace unlimited™ | Majlis MoU Pendaftaran Sekolah Agama Negeri Johor sebagai SABK
Ucapan dari TPM