mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label char koey teow. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label char koey teow. Papar semua catatan

Jumaat, 23 Oktober 2015

Pasar Tani Taman Nusantara 20151022

Pasar Tani Taman Nusantara 20151022

Pasar Tani Taman Nusantara 20151022. Selesai servis Almera. Terus singgah pasar tani. Napau juadah berbuka. Cam biasa. Char Koey Teow. Dan sedikit kuih.

Khamis, 13 Ogos 2015

Char Koey Teow Coconut Shake Pasar Tani Taman Nusantara


Char Koey Teow Coconut Shake Pasar Tani Taman Nusantara. Lama tak pekena. Adik Inaz yang bebetul nak sangat tadi. OK ler kot. Sepanjang puasa diaorang tutup. Layan ajer ler. Char Koey Teow Kerang for RM4.50 each dan Coconut Shake for RM2.50 each. Masyukkk!!!

Sabtu, 31 Ogos 2013

Jenjalan cari makan sepesel sungai petani


Jenjalan cari makan sepesel sungai petani. Pasai sebelah siang dah tapau habih habihsan, sebelah malamnya kami free la noo.. So, nak la pi cari makan sepesel sikit. Turun ke lobi, jumpa geng kum yang lain, pakat la nak pi sungai dua. Sekali, masa abam roslan isi minyak, kami leh tersalah tune. Langsung terpisah... huhuhu.. terus la cari sendiri tempat makan yang lain... Read on...

Khamis, 23 Mei 2013

Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah


Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah. Memang setiap hari Khamis, pasar ni akan hidup. Biasanya aku ke sini nak beli Char Koey Teow. Petang ni rasa macam nak berjalan-jalan sikit la. Kasi hilang itu B B yang berlegar lam kepala. Orait la kan. Yok kita ke Pasar Tani Taman Nusantara.

Ahad, 22 Julai 2012

Seminggu di Kuala Lumpur

mknace unlimited™ | mesyuarat MAP bil 2/2012
mesyuarat map bil 2 bermula
So, ni antara salah satu mesyuarat yang memang fully occupied, dari pagi sampai ke malam setiap hari selama 3 hari 2 malam. Makin banyak perkara ditambah ke dalam tentatif mesyuarat seperti barisan hadapan dan integrasi sistem. Pergghhh... berasap kepala aku. first time aku meeting sampai berasap kepala. pelik jugak. or maybe aku masih belum dapat rehat secukupnya kot. Apa pun... layannnzzz...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | laluan utama ke tempat rehat di R&R Pagoh
laluan utama ke tempat rehat di R&R Pagoh
mknace unlimited™ | hentian rehat di lebuhraya PLUS
tak ingat ni hentian mana ntah yang aku berenti
mknace unlimited™ | gulai ayam kampung yang best di R&R pagoh
gulai ayam kampung yang best di r&r pagoh
mknace unlimited™ | isi minyak di shell
Isi minyak dulu
mknace unlimited™ | suasana rutin jalanraya utama kuala lumpur
Suasana rutin jalanraya utama di KL 
mknace unlimited™ | check in room 111 hotel capitol
check in @ hotel capitol
mknace unlimited™ | room 111 hotel capitol
room 111
mknace unlimited™ | low yat plaza berjaya times square from hotel capitol
pandangan luar tingkap bilik aku, low yat berbackground berjaya times square
mknace unlimited™ | sarapan pagi mesyuarat MAP bil 2/2012
sarapan pagi course pertama
mknace unlimited™ | ABC hotel capitol mesyuarat MAP bil 2/2012
ABC kurang gula yang dibikin sendiri aku
mknace unlimited™ | mesyuarat MAP bil 2/2012
isu pengintegrasian sistem sedia ada
mknace unlimited™ | mesyuarat MAP bil 2/2012
barisan ku maklumat dari serata malaysia
mknace unlimited™ | mesyuarat MAP bil 2/2012
rekabentuk SPS dibentangkan
mknace unlimited™ | bayaran parking low yat plaza dari hotel capitol
dulu, sekadar cop aja. sekarang cop + resit kupon dari hotel
mknace unlimited™ | bayaran parking low yat plaza
cam biasa.. RM92, rekod tertinggi setakat ni. sib baik hotel bayokan
mknace unlimited™ | jem di jalan bukit bintang ke jalan hang tuah
Macam biasa jem tahap gaban untuk ke jalan hang tuah
mknace unlimited™ | shell lebuhraya sungai besi
Topup balik minyak @ shell lebuhraya sungai besi
mknace unlimited™ | nasi tambah r&r nilai
makan tengahari di r&r nilai
mknace unlimited™ | char koey teow taman nusantara
Sempat beli char koey Teow sebelum balik

Sabtu, 15 Januari 2011

Jom melantak char koey teow

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah macam paruh purung dah mulut adik inaz ni.. hahaha
Char Koey Teow, Char Koey Teow. Semalam makan, dua hari lepas makan. Asyik makan Char Koey Teow ja. Senang bagi aku sebab makanan ni la paling simple dan cepat lagi menyelerakan untuk aku. Iqa ngan inaz toksah tanya, dah memang nak makan ajer.

Kat Gelang Patah ni setakat ni ada dua gerai yang jual. Yang first aku tau, yang biasa aku beli la. Depan Awana. Kalau biasa ngan gelang patah, cari tempat juai goreng pisang. Haa.. kat sini la gerai pertama yang aku jumpa, dan aku suka. Selalu amik char koey teow kerang ja, aku tak makan udang. Dia juai 3 jenis. Kerang, udang dan special. Special ni campur udang ngan kerang la. Harga RM3.50 satu. Kira just nice la.

Yang kedua kat nusantara, cari wan seng. Tapi ingat. Bukan kat kedai wan seng, tapi sebelah dia. Tapi yang ni kaya sikit kot. Presentation memang mantop. Harga pun mahal sikit. RM4.00. Tapi nasib ko la kalau dapat beli. Dia bukak ikut suka ati dia ja. Dah la sabtu ahad tutup. Hari biasa 5 hari suka ati nak bukak bila. Tapi nice gak rasa dia. Cuma dia kena cuba tetapkan hari bukak dia. Sian kat orang yang nak merasa kan.

Kalau nengok gambo ni, mesti pelik kan. Apasal la makan sampai ke kabinet ni ha. Kisahnya bebudak ni memang suka makan depan tv. Tapi sejak ziqri dah makin ligat nih, memang kena cari tempat strategik yang mana ziqri tokleh kacau. Nak tengok tv jugak so.. pepandai la kan nak hidup>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apakes la sampai cenggini gaya makan dia.. semata mata nak elak ziqri kacau.. kikikiki

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makan jangan tak makan. inaz tu makan kerang ja tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa toksah citer.. char koey toew die hard fan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kejap ajer diaorang abiskan nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 17 Disember 2010

Dari Char Koey Teow ke Mihun Soto

Klik untuk gambar yang lebih besar
Belasah ajer la iqa, janji makan jugak kan
Dari tadi, masa aku sampai rumah, tengah buat sistem; sampai la ke dah setel semua, iqa ke hulu mintak Char Koey Teow, ke hilir pun mintak Char Koey Teow. Nak tak nak, kena la kuar pi beli.

Sekali ronda kat Nusantara, kat Wan Seng tuh; tutup la pulak kedai dia malam nih, pi nusa perintis la pulak, pun sama. Sudah. Yang lagi best henpon pun aku tinggal. Aku gamble jer beli kat satu kedai nih. Memang tak biasa aku gi dia bukak.

Tukang masak sorang ja. Tapi orang leh tahan gak ramai. Tengok gaya macam lambat ja nih. Sekali tokei dia pulak kuar. Ingatkan gi mana. Gi ambik tukang masak sorang lagi. Aku ngoder mee soto, mihun soto dan mee goreng. Leh tahan gak. Tak rugi la aku nunggu lama sikit. Ye lah kan. Tu sebab aku suka beli Char Keoy Teow. Paling lama satu dia masak 20 saat. Kalau 3 darab jer la ngan 3. Jap ja. Tapi nak buat camnakan malam nih. Nak Char Koey Teow, sudah jadi mihun soto. Belasah ajer la. Klik cerita penuh untuk detail>>>


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri pun dah tensen nengokkan aku yang dok ngadap pc ja.. haiya abah ku ini, apa nak jadi.. sudah sudah la tu dengan kije ja..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak tangan saya yang gebu nih. Kalau saya tekan butang reset kat pc tu haaa.. baru tau tinggi rendah langit nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main lompat lompat dengan kakak lagi best.. syok woo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Inaz dah nak sama tinggi dengan iqa rupanya.. tu la.. malas lagi nak makan.. Patutla ramai yang kata bebudak ni kembar..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ini ja kedai yang aku akan pertaruh nasib malam nih. Untung sabut, timbul kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah nak siap aku nyer order.. jom gi ambik.. sekali mee dia belum goreng daa.. lepak la kejap lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesambil tu hambik la gambo funfair belakang dia nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Order aku malam nih.. mee soto..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mee goreng

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aaa.. nih aku yang punya.. mihun soto sama iqa dan inaz

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 15 Disember 2010

Back to normal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar Dah balik ke asal balik dah. Lepas seminggu yang penuh dengan kesibukan, kenduri dan hapdet blog gaya merempit; hari ni dah mula start kerja balik. Walaupun ambik cuti 5 hari ja, aku rasa macam dah terlalu banyak pulak kerja tertinggal. Maklum la, kerja pejabat; makin ditinggal, makin berlambak.

Semalam aku gi daftar inaz ke nuri nusa perintis. Mak aih.. yuran semua dah naik.. nak buat camner kan. Sekali nak gi beli buku iqa, tak bukak lagi la pulak. 22 haribulan nanti baru start jual buku. Tak kisah lah. Yang penting singgah makan dulu. Belasah ajer la apa yang ada.

Itu cerita semalam. Hari ni penuh dengan kesibukan balik. Ada audit la pulak hari ni. 5 fail aku kena amik. Tak kisah sangat pasal memang aku jaga sendiri fail aku tu. Lam tengahari dapat emel pasal anugerah inovasi johor la pulak. alhamdulillah.. Guru Data dapat kat JB, web rendah menengah bandar habis JB sapu jugak.. luar bandar ja sayang sikit. Maybe pasal aku tak menekan sangat yang kat luar bandar nih.. Takpa.. takpa.. tahun depan kita push balik..

Balik sebelah petang memang niat nak bawak bebudak ni gi taman kekanak. Memang semalam lagi dah cakap. Setiap petang pasni nak ke taman. Nak jogging.. Balik kampung itu hari pun ramai yang dah menegur.. Perut makin kedepan ni sapa nak jawab kan.. Pasal hujan dah tukar plan la pulak.. melantak la pulak kat char koew tiau depan wan seng.. Dah sudah.. ini memang jamin terbalik dah ni.. Tapi memang leh tahan la char koew tiau kat sini.

Sebelum balik rumah, singgah kedai buah.. Beli vitamin c asli kat kedai tuh.. Betul la. Buat apa kita amik supplement yang berlambak lambak kat kedai tu, sedangkan Tuhan dah bagi benda tu secara fitrah kat kita. Ambik lebih tambah mudarat. Baik ambik yang asli Tuhan bagi. Makan banyak pun tak apa..

Dah la merepek sikit sikit cukup la.. Pasni nak seterika baju pastu nak lepak depan tv layan bola. Malaysia lawan Vietnam.. Untung Sabut masuk final kan.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Melaram la pulak dengan jeans baru yang beli kat baling.. harga mahal giler RM14.90 satu.. Dah aku rembat dua pasang. Hehehehe.. Baling beb baling!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Resit pendaftaran inaz.. Nak kena bayar second round nih la pulak.. Perghhh.. yuran dah naik tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Olan Char Koey Tiau.. Sebelah Wan Seng kat Nusantara..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak ngan Ziqri yang dah 9 bulan. Dah besar tau dia.. Bulat ya Rabbi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Buat kepak kepak pun dia tak heran.. Layan jee

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa yang nak lari dari kamera.. namun cubaan dia langsung satu duit tak guna

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz mesti nak duduk kat kerusi baby. Adik dah besar la dik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah minuman kami.. cam biasa.. ais limau wajib aku punya, teh ais mama punya.. adik dan iqa share mango blended.. tu pun tak abis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai char koey teow.. kerang ajee

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Proses bahagi untuk iqa dan inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cubaan mama suap kat Ziqri menghasilkan tindak balas ziqri menangis kepedasan.. hehehe.. tu la.. kasi sikit punya banyak.. isap susu ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Daging kaki sapa yang tembam sangat ni, tentulah ianya kepunyaan al ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi tapau mee goreng.. tapi harga .. astargfirullah.. RM5.. ka aku memang dah lama tak keluar makan mee goreng??

Enjoice...Sharing is power!!!