mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label hotel selesa. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label hotel selesa. Papar semua catatan

Sabtu, 29 Oktober 2016

Majlis Graduasi Murid Tingkatan 5 SMK Taman Nusajaya 2016


Majlis Graduasi Murid Tingkatan 5 SMK Taman Nusajaya 2016. Majlis berlangsung di Hotel Selesa, Johor Bahru pada 22 Oktober yang lepas. Sesaja share gambo yang sempat mama snap.

Jumaat, 14 Oktober 2016

Bengkel Verifikasi Data Rasmi KPM 2016 Zon Selatan Modul Pengurusan Sekolah : Day 3


Bengkel Verifikasi Data Rasmi KPM 2016 Zon Selatan Modul Pengurusan Sekolah : Day 3. Last day kat sini. Hari ni ada dua slot. Yang pertama bersama en. Muhaymin dari BPPA. Belajar lebih lanjut berkaitan penilaian dan pandaftaran aset menerusi MySPATA. Sesi kedua bersama Hj Hamdan semula. Tapi malangnya EMIS teruk pagi ni. Terus En Adhi buat sesi semakan ralat. Hehehe. Apapun tahniah pada semua. Lepas ni get ready untuk taklimat di daerah masing masing dan on the projek. All the best dan semoga selamat tiba ke destinasi masing masing dengan selamat.

Bengkel Verifikasi Data Rasmi KPM 2016 Zon Selatan Modul Pengurusan Sekolah : Day 2


Bengkel Verifikasi Data Rasmi KPM 2016 Zon Selatan Modul Pengurusan Sekolah : Day 2. Hari kedua mencabar sikit. Tak lupa. Memang nengok dulu mode kamera. Terus setting manual dan snap snap snap. Hehehe. Dimulakan dengan taklimat ringkas daripada Hj Hamdan dari EPRD berkenaan modul infrastruktur. Seterusnya En Shamsudin lead semula berkenaan 5 situasi penilaian baharu. Perghhh.. Boleh tahan jugak ye.

Sebelah petangnya sesi amali dijalankan di Sekolah Sultan Ismail. TQVM Hj. Sulaiman dan semua warga kerja SSI atas kerjasama yang diberikan sepanjang kami berada kat situ. Ingatkan nak ronda blok makmal aje. At last satu sekolah kami ronda. Aiyooo.. Panas kaki aku. Kat lokasi last aku lepak aje kat tangga batu. Pastu terus jadi lokasi posing posing geng johor. Kekeke. Camtu pun boleh ehhh..

Memandangkan semua dah keletihan, memang leh nampak riak wajah memasing. Lum cerita baju pakat basah ngan peluh. Hehehe. Sesi malam difreekan. Dapatlah pakat berehat. Tu pun ada jugak negeri yang amik kesempatan untuk buat bengkel sendiri. Tahniah sebab berjaya manfaatkan sumber sedia ada. Kalau aku tau aku pun nak join. Kui kui kui. Yang pasti, aku terlelap terus lepas sapu minyak kat kaki lepas maghrib tu.

Bengkel Verifikasi Data Rasmi KPM 2016 Zon Selatan Modul Pengurusan Sekolah : Day 1


Bengkel Verifikasi Data Rasmi KPM 2016 Zon Selatan Modul Pengurusan Sekolah : Day 1. Setel sesi KIK terus gerak ke Hotel Selesa. Memandangkan sesi sebenar bermula malam, jadi aku gunakan semua sumber yang ada untuk sesi bengkel fokus Modul Pengurusan Sekolah Negeri Johor dulu bermula jam 2 petang. Selesai part Johor. Dapat nengok fokus kutipan Oktober ni.

Malamnya baharu mula sesi zon selatan. Dimulai dengan penerangan khas pengurusan data daripada Dr Zabani, Ketua Sektor Data Pendidikan EPRD. Seterusnya sesi pengenalan berkenaan modul infrastruktur daripada En. Shamsudin daripada PADU. Hmmm.. Tak sabar pulak nak dengor sesi penuh esok harinya.

Ps : Dah nengok kat PC baru perasan aku snap picas pakai mode auto. Ada yang gego sebab dia pakai mode beauty bagai. Kekadang nyampah jugak bila restart cam dia balik ke mode auto. Esok memang aku ready ngan manual mode.

Khamis, 29 Ogos 2013

A whole day at Bengkel Verifikasi Data EMIS Ogos Johor 2013


A whole day at Bengkel Verifikasi Data EMIS Ogos Johor 2013. 27 Ogos, memang satu hari yang penuh bagi aku. Hari tu aje yang aku leh terlibat lam bengkel verifikasi bulan Ogos ni. Hari sebelumnya terlibat dengan mesyuarat penyediaan program jabatan bersama exco pendidikan, dan esoknya dengan dashboard ppd di sungai petani. nak tak nak satu hari ja yang dapat. dan memang penuh sepenuhnya. Read on...