mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kid. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kid. Papar semua catatan

Jumaat, 1 Julai 2016

Fiqri bersama Babears


Fiqri bersama Babears. Rajin pulak si ziqri gi mencari dan lengkapkan 6 bear untuk si fiqri. Ada babah bear, mama bear, ayo bear, angah bear, iqi bear dan fiqri bear. Terbaeekkk!!!!

Rabu, 29 Jun 2016

Fiqri ada Happy Bear


Fiqri ada Happy Bear. Suka tul fiqri ngan lagu Nana ada Happy Bear. Suruh ulang ja. Sambil gentel bear kecik. Tadi mama kuarkan bear iqa kasi dia. Lagi la suka. Kemain lagi. Babe babe katanya.

Isnin, 27 Jun 2016

Pelita 7 Likur Ziqri


Pelita 7 Likur Ziqri. Bukan nak masuk bertanding pun. Sekadar suka suka. Meriah sikit. Jalan pun terang. Suka iqi nengok. Si montel lum nengok lagi ni. Mesti dia pun suka.

Weight Gain Junior for Ziqri


Weight Gain Junior for Ziqri. Semalam. Aku just beli Lactul untuk masalah sembelit iqi. Pegang lepas pegang lepas je weight gain ni. Aku fikir biar setel dulu masalah dia, baru susul ngan weight gain.
Sejak dia bermasalah sembelit. Iqi memang kurang makan. Dah tinggal sekeping. Alhamdulillah. Semalam dia dapat melabur dengan baik. So. Tadi. Dalam masa yang panjang untuk memikir apa sahaja masalah. Aku bulat tekad. Beli aje la. Kalau dia tak lepas aku nak kasi adik inaz sekali. Pejam mata aje le.

Balik dari puteri langsung singgah farmasi. Amik aje le. RM82 untuk satu tin 450g. Pergghh... Boleh tahan juga harga dia. Balik terus bancuh. 150ml. Iqi minum sikit. Terus nak muntah dan tak nak minum dah.

Tapi aku paksa juga dia minum sampai habis. Alhamdulillah. Habis. Walau muntah dua kali. Kena paksa berkali. Hehehe. Petangnya kasi lagi. Tapi dah tak ikut sukatan. Campur milo dia. Dia nak pulak. Mama kata amik la gambar sebelum selepas. Hmmm... Sib baik ingatkan.

Aku tuang sikit untuk adik inaz. Mama bising. Tak mau. Nanti adik gumuk. Tapi aku dah kasi dah pun. Hehehe.

Kecederaan Lutut Adik Inaz


Kecederaan Lutut Adik Inaz. 19hb. Ahad. Adik Inaz jatuh kat sekolah dia. Cikgu dia cuci dan letak plaster. Sempat tengok masa melawat aku tadi. Agak besar kawasan tersiat. Balik. Suruh gi klinik. Mama bawak dia gi klinik. Pasal rozikin tutup, langsung pergi chu. Mama kata terjerit jerit adik inaz masa kena cuci. Pastu dibalut. Hai. Pakat sakit kat lutut pulak geng geng lahir jun ni. Nasib. Nasib. Mama snap picas untuk aku nengok. Sempat peace lagi tu. Adik. Adik.

Pengkekah Bola : Detected


Pengkekah Bola : Detected. Baru tau sapa punya kerja selama ni. Ingatkan cik menti. Rupanya adik montel yang punya angkara. Dia gigit cam makan epal. Sib baik atuk sedar awal. Tengok sedap je mengunyah.

Jumaat, 1 Ogos 2014

Bila sepupu sepapat bersua


Bila sepupu sepapat bersua. Just train them how to use it. And give it to them to handle it. Dah paham perangai kebudaks ni. Kamera ditangan. Gambar diaorang lebih natural dan havoc. Ni ler jadinya bila sepupu sepapat ni bertemu aidilfitri ni. Enjoice.

Ahad, 27 Julai 2014

Makin susah nak potong rambut si ensem


Makin susah nak potong rambut si ensem. Nak ke kedai gunting? Jangan harap. melalak ja nanti. Kena bagi dia leka bermain, atau sambil mandi. Baru boleh. Kalau tak. Jangan harap la. Pening pening.

Sabtu, 27 November 2010

Si bujang Ziqri part deux

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 27 November 2010
Masa : 2.12 petang
Tempat : Lam rumah
Mood : Suka

Memang ada ada aja kelaku si bujang sorang ni. Hari hari mendatang penuh dengan pembaharuan dari segi keletah dia. Ni siap baca buku sambil minum susu la pulak. Dah masuk bab like father like son dah nih..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok la gaya minum baru dia nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai meniarap kau kata kakak dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa kutuk kutuk orang nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suka saya la nak minum macam mana kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri, ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak tau la memacam pesen kuar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Senyum la pulak tu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tau tu orang dok kata pasal dia tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mana la pulak buku saya nihh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baca jap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak baca ka nak minum ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dedua la.. macam yang selalu abah saya buat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Naper.. tak percaya ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama ngan abah saya nak saya jadi ustaz.. atuk kedah pun cakap cenggitu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Minum dulu la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambung baca balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sapa la pulak letak buku saya ni atas sofa nih.. biasa nihh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haiii.. nak baca buku pun susah..

Enjoice...Sharing is power!!!

Si bujang Ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 25 November 2010
Masa : 7.50 malam
Tempat : Rumah den la macam biaso
Mood : Penat sikit

Kejap ja masa berlalu. Ingat lagi masa ziqri ni memula lahir. Kecik ja, kurus, gelap, diam ja. Rupanya kena demam kuning. Tengok la sekarang. Paling tak reti dok diam, dialah. Si hero bujang nih. Yang kak ngah dia kata.. dah anak dara dah ziqri tu.. Nak wat camner, kalau semuanya pompuan; sekali adik baru lelaki.. terbawak bawak ayat pompuan dia.

Sekarang ni, ziqri suka betul melutut. Badan dia pun dah cukup kuat untuk ditegakkan masa dia bermain. Kalau nak ambik gambar pun, bukannya semudah dulu. Pantang nampak lens, kejar, pantang hala lens, kejar.. Susah tul nak ambil gambar candid dia sekarang nih..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap ketawa tu kejar kamera. Ketawa tak hingat namanya nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kalau dulu, senang ja dapat ambil gambo full frame.. sekarang.. tangan tak masuk la, kepala ada terpotong la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok tu.. dah tegakkan badan dah haa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat jeling mama dan kakak dia kat sofa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengah bukak langkah silat kot. Nanti masa pak cik kawin dia nak wat persembahan khas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh ke tak pakcik?? Ni campur campur punya silat nih. Hanya ada di gelang patah

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 14 November 2010

Tangannya leh tahan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 13 November 2010
Masa : 10.40 pagi
Tempat : Lam rumah
Mood : Pergghhh

Ziqri. Tangan nya memang leh tahan. Pantang lepa. Pantang nampak benda. Semua nak diragut, ditarik, disepak, ditampar.. Tadi kakak kakak dia beli jojo, mainan yang lam kotak tu. Dapat ja mainan, kotak tah ke mana, jajan lam tu ntah ke mana. Nampak ke si hero ni, habis. Kejap aje dia berkejar kesitu. Dah jadi bahan eksplorasi dia pagi nih.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah mula bukak plastik dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Abah amik gambo ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap buat kerja sorok sorok gitu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main kakak dia punya crown

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa lagi la tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak buat apa lagi ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main crown balik la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memang pantang tangan si ziqri nih

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 7 November 2010

Ziqri 'The Rock' lawan Pooh 'The Giant'

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 November 2010
Masa : 12.40 petang
Tempat : Gelanggang gusti rumah den
Mood : Gaduh lagi

Perlawanan merebut piala rumah den bermula lagi. Kali ni lawan ziqri tak lain tak bukan pooh 'the giant'. Saksikanlah pertandingan wrestling antara dua jaguh ini dalam merebut piala terulung di rumah eden nih..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hambik kau.. kau tindan aku, aku tarik idung ko

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak kena tindan balik nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Eden ketis usus ekau camni haaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tindan balik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah monang.. apo kono sonang bona nih

Enjoice...Sharing is power!!!

Edisi makan aiskrim

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 November 2010
Masa : 10.20 pagi
Tempat : Depan rumah
Mood : Best woo

Lama tul tak makan eskrem reramai cenggini. Sekali masa gi isi minyak tadi tetiba rasa cam nak makan eskrem la pulak. Singgah jap kat YOS. Sekali eskrem lam mangkuk dah abis. Cit.. Kan dah tak leh wat float. Last last beli la eskrem kon ni ha. Belasah ja la. Tengok si ziqri sian la pulak. Mulut dah cam ikan pun ada. Sekali bagi terus dia nak lagi. Siap tarik tarik tangan gitu

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah tak boleh halang lagi dah.. ziqri dah jadi resaksa gorgon

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah cukup yerkk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dia nak amik yang kakak dia punya la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Terpaksa la kasi lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hmmm.. sedap..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah abis comot dua beradik nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Len kali kita makan lagi ya

Enjoice...Sharing is power!!!