mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label handphone. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label handphone. Papar semua catatan

Khamis, 25 September 2014

Handphone kertas adik inaz


Handphone kertas adik inaz. Semalam. Terperasan benda ni atas meja kerja kebudaks ni. Adik inaz punya kerja ni. Ni menunjukkan keinginannya yang amat sangat dengan handphone. Tu lah budak sekarang. Tapi respek sebab dia cuba buat sendiri apa yang dia hendak. Mesti berangan masa main ni. Tapi. Still bukan masanya ya adik inaz.

Rabu, 4 Disember 2013

Line telefon problem lagi

Line telefon problem lagi. Bangun awal pagi ni. Gaya cam tak lelap tido pun ada. Terus subuh. Lalu kat modem. Lampu link ke luar out lagi. Angkat telefon. Bunyi berdesing. Alamak. Out balik line aku. Semalam baru OK. Kes kabel overheat. Ni semalam hujan lebat balik. Nampaknya berulang lagi. Sahih la aku tokleh call 100 pasal phone out. Kena la perabih duit handphone dail 1 300 888 123. Huhuhu...
Sent via Samsung Mobile

Selasa, 21 Disember 2010

Jengjalan pasar malam Gelang Patah

Klik untuk gambar yang lebih besar
Kebas dengan jayanya dari blog Itik Kejam.. Tumpang kopi noo..
Dah jadi mengarut la pulak petang nih bagi aku. Mulanya semua pakat gi pasar malam. Sesaja cari makan kat luar pulak malam nih. Sekali mama kata nak kuar duit dulu. Lalu la depan CIMB. ada sebijik kedai henpon kat situ. Termasuk la pulak lam kedai tuh dengan jayanya. Cenggini la perbualan kitaorang kat dalam tuh..

dia : Apa henpon mau. Semua ala maaa..
aku : Nokia punya mana (sambil sibuk mata melilau menengok-nengok henpon nokia yang dia ada)
dia : Sini sini
aku : Itu berapa (sambil menunjuk kat henpon c3 yang kebetulan aku terbaca kat blog itik kejam sebelum kuar pasar tadi)
dia : Itu aaa.. Wa kasi lu RM538 leii.. Sudah diskaun..
aku : Mana.. Itu kotak ada tulis RM538. Camner kata ada diskaun pulak..
dia : Takpa.. wa kasi lu RM480. Amacam?
aku : Saya dah cakap, saya nak survey ja.
dia : Tak payah survey la, lu beli terus. Cakap berapa mau.
aku : RM350
dia : Haiyaa.. mana boleh. Wa punya 100% original maa.. RM480 paling murah di Gelang Patah ooo..
aku : Manaa.. Kawan saya cakap dia dapat lam RM450 ja. (tu merujuk encik itik kejam tuh)
dia : OK OK wa kasi lu RM430. Amacam.
aku : Tak mau.. Saya dah cakap saya survey saja. (dan berjalan meninggalkan kedai)
dia : RM420.. lai lai.. (jerit sampai semua orang nengok aku)

Tapi aku dah bolayan dah. Kan dah cakap nak survey ja. Tak paham bahasa agaknya nih. Tapi aku ngeri jugak, kalau kat Petaling Street ni dah teruk aku kena kerjakan nih. Tapi alhamdulillah.. sini OK, kot? Pastu terus aku gi pasar malam beli laksa. Lagi best kan.

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 28 Mac 2010

Bye-bye my faithful simcard

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarSedihnyerr.. Tu lah.. Sebab ada dua nombor, nombor yang paling lama berada dengan aku ni akhirnya ditamatkan perkhidmatannya. Sedar tak sedar dah tiga bulan aku terlupa nak menjengahnya.. Mana taknya Henpon Sony Ericson K700i ni pun aku dah lama tak caj. Huhuhuhu.. akhirnya nombor 0136042404 ini tidak menyambungkan anda kepada aku lagi.. Kepada pemilik baru nombor ini, jagalah ia dengan baik; tak macam aku yang dah memiliki nombor ni sejak 2001 lagi. Huhuhuhu.

Tengok la sim card ni. Sedih tul masa aku kuarkan tadi. Serasa aku, sejak 2005; dia dah tak pernah kuar dah dari henpon K700i aku tu lagi.. Kalau nak ikut, leh tahan bohjan gak sim card nih. Mana taknya. Memula aku pakai Phillips Twist, merasa jap lam baper bulan; tu pun sebab aku beli henpon baru.. Phillip Savvy.. sebab ada horoskop tu.. Kelakar giler bila ingat balik.. Siap nengok luck dulu sebelum masuk temuduga sah jawatan.. Hihihihi.. citer oldschool tu. Dah habis legasi Phillip.. Masuk lak lam Motorola apa ntah.. Tapi dia leh set tiga color, kuning, merah dan oren.. Masa ni orang pakat giler dok tukar kaler lampu henpon.. Pastu masuk lak lam Nokia 3210.. Jap jer sebelum masuk lam Nokia 3310.. Dah habis dah legasi motorola dan nokia. Masuk era sony ericson.. Oppp.. sebelum tu sempat masuk lam henpon LG tak ingat.. pasal beli satu hari jer.. pastu tukar SE. First masuk lam SE K700i ni ler.. Jap jer sebelum masuk ke SE Z500i. Pastu kena curik, terus masuk lam K750i, bila aku dah beli digi, menetap terusla dia lam K700i aku tu.. Kini.. aku pun tak tahu nak simpan mana.. Maybe akan masuk lam album khazanah aku.. Babai simcard...

ps : paling mahal logo TMTouch dia tu la.. mana nak cari lagi oiii...








Enjoice...Sharing is power!!!