mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label jom jengjalan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label jom jengjalan. Papar semua catatan

Ahad, 3 April 2011

Jom gi Catur MSSD JB 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Mama bersama team sekolah dia..
Semalam, sebelah petangnya kami semua pakat pi SMK Bandar Baru Uda. Sekolah mama masuk pertandingan catur MSSD. Dan mama dia amik shif petang. Perghhh.. hantar dua orang jer pun siap ada shif tu. Memang terbaeekkk!!!! la. Masa kat sana leh la pulak jumpa cikgu Zainal Taman U. Biasa la. Memang dah agak dia ada pun. Cuma Hakim ja tak jumpa.

Memula pakat gi makan dulu kat uda tu. Makan tengahari, walau dah pukul 3. Pastu nengokkan kebudak mama. Si Gan (agaknya la nama dia, lelaki tu) dapat nombor 5. OK la tu. Pastu antor kebudak tu balik, Si Ishida tu ja, Gan bapak dia datang ambik. Terus gi makan malam kat Gelang Patah, sebelum antor iqa taekwando sebelah malamnya. Hishh.. penat tu..

Yang best, lepas taekwando; sempat lagi layan chess ngan iqa. hehehe..

Browse ke bawah untuk 13 picas lagi ATAU
Browse FB untuk semua picas



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
waaa.. lawan tenung tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apasal koey teow dia kecik bah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apa tu.. saya nak boleh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ini yang saya suka... makann

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jangan la tengok saya cenggitu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik inaz pun makan jugak tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua player dah ambik posisi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la kebudak mama yang pompuan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
lagi sorang nun jauh ke tengah, pakai baju kaler ijo tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni siap main ntah apa apa ntah.. dan adik luka parah ari ni, jari, kaki, idung, adeshhh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
al ziqri dah pengsan.. siap leh digayakan lagi hehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ambik sijil

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ambik pingat


Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 Disember 2010

Melantak di Medan Selera Melayu Bestmart

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 Disember 2010
Masa : 1.00 petang
Tempat : Bestmart
Mood : Lapo loo

Nak makan tengahari kat Jusco.. Malas la.. Apa yang best kat situ.. Tarak la beb.. Baik pakat makan kat medan selera melayu kat Bestmart. Banyak sikit pilihan. So, terus gerak ke sana.

Cam biasa, iqa mesti order ice blended mango, adik ngan ais kosong, aku limau ais dan mama mintak cendol. Perghhh.. Iqa leh tak suka la pulak ice blended dia.. Penuh ngan rasa mangga harum manis tu.. Ada ka tak suka.. Ni la masalah bila dah biasa makan yang penuh ais taruk cordial ja tuh.. yang real tak nak la pulak. Semua yang kami minum tu harga dia baru RM6.00.. Iqa siap tambah beli ais krim kon lagi hahaha..

Pastu bab makan.. Aku order nasi ayam black pepper, iqa nasi ayam sambal dan mama makan nasi campur ja.. tu pun syer ngan adik.. Yang best kat sini habis jumpa kengkawan lama dari SMKTBI dan SMKTMR2.. Ye lah.. ni la kawasan biasa kitaorang lepak lepak dulu kan.. Nak tengok detail makanan kami klik cerita penuh >>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah jumpa dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa yerk nak makan hari ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku nampak nasi ayam ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak pilihan sebenarnya kat sini tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri suka sengsangat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak duduk diam bujang sorang nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nu banyak lagi pilihan nu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada char kuey teow sama mee rebus haji wahid jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah cendol mama dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama kata best.. aku dah kena perabis dua air .. dah takleh masuk dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama sama adik makan nasi campur ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ni semua dia nak rasa.. belasah ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mango blended dah sampai.. perghhh.. mantop

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nasik ayam pun dah sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni nasi ayam black pepper

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pulak nasi ayam sambal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dok merengek ja.. rupanya nak pakai kusi baby nihh.. adik.. adik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. jom cecepat belasah makan.. pasni kita serbu bestmart la pulak

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 5 November 2010

Ziarah 101105 : New born cucu cik enab

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 November 2010
Masa : 2.10 petang
Tempat : Taman Nusantara
Mood : Sukanya..

Ni cucu keempat cik enab. Nama dia susah tul nak sebut.. Sampai aku pun lupa. Tapi cam last dia kusairi cenggitu la. Semuanya lelaki. Pergghhh.. Bukak pintu abang-abang dia dah berlari keluar main kat laman. Biasala, lelaki.. Nanti ziqri cemana tak tau la kan.. harapnya tak la buas sangat kan.. hihihi..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua takut memula.. pakat dok dedekat atuk dia ja semua

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama ajak minum baru pakat pakat gi minum

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la cucu keempat cik enab

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Seronok nengok baby baru.. rasa cam ziqri dah besar ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. salam acik.. ziqri dah nak balik nih

Enjoice...Sharing is power!!!