mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Tengah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Tengah. Papar semua catatan

Khamis, 31 Januari 2013

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Penat nak nulis sebenornya, rehat pun tak cukup lagi. Badan aku memang teruk sikit sejak kebelakangan ni. Yelah. Asyik travel aje memanjang. Bila kena keluar negeri, tetambah la penat lagi. So, kita sambung lagi...

Part 2, Day 2, Sabtu, 26 Januari, Sungai Beso seharian

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Pepagi lagi kami keluar. Masih lengang lagi pekan sungai beso nih. Maklum la. Esoknya kan coti thaipussam. Terus gerak ke sekolah.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Sekali dah sampai... perrgghhh... lautan kereta tu. Sempat tawaf sekali. Last last parking kat kubur di masjid sungai beso nih.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Parking udah, langsung gerak ke sekolah. Tawaf masjid pasal kami park kat sebelah belakang. Kan kami parking dekat kubo tadi kan.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Dah ramai rupanya orang kat sini. Pi kat kaunter pendaftaran. Bukan nak mendaftar pun, sebab ramai sangat orang. Lagipun kami ni lebih sebagai Editorial. So, snap snap; cari berita and... cari makan.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Cemana boleh gambo masjid lak yang keluar kat sini. Ni nak kena marah blogger balik nih.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Kat sini kami amik gambo gambo aktiviti yang ada. Team penari, orang mendaftar. Bos team kedah, raz ngan timbalan dia, hamka pun datang beborak sesama. Terus kami wat post mortem dan perancangan untuk program kar kedah. Aku kan orang kedah. Tak mau la negeri sendiri merudum.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Dah mula penuh dah booth GM1M pada masa ni. Team selangor yang handle semuanya perempuan. Hmmm... kebetulan??

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Gambo tersalah susun lagi. Marah lagi kat encik blogger nih.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Sempat ninjau booth vle kat sebelah. Actually, asalnya ni booth im4u. tapi kensel

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

ni ler powerbank alias yang membuatkan ayat kau ada bertambah mekar semula nih..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

tpm melawat booth gm1m. aku dah train dan tolak narimah ke depan untuk sesi ni. memang terbaeekkk!!!! la pilihan aku selama nih.. hahahaha, ayat masuk lif tekan butang tu

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

suka tul tpm ngan penerangan dari narimah. pandai pulak si narimah ni bercakap. ok ler kan. yang penting semua berjalan ngan baik. setel urusan di selangor. yahooo...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Dah setel kije, baru leh jengjalan cari cerita, gambo gambo best

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Tengok pasal ular nih, aku sesaja bako amoi ni untuk ambik gambo ngan ular. memula tak berani. last last, pasal asik kena bako jer dia nak.. hehehehe... ni baru nama dia pencari gambo sejati...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Betul tak. Kekadang ada masa kita kena cipta gambo seperti yang kita nak. Susah kita nak dapatkan momen, tapi kita boleh merancang untuk mencipta momen.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

booth vle masa dah nak tutup majlis. lepak lepak ngan zaki kat sini sambil borak

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

amoi masih tak nak lepas ular? tak.. en blogger susun gambar terabur lagi.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Lam kul 3 kami wrap up the booth. Siap bungkus sekali semua banner dan banting untuk digunapakai di sarawak. dah cam mayat dah haaa... hahaaha.. masa nak masuk hotel sempat makan cucur udang din kuala kurau. yummy...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

bukan senang nak makan cucur udang kuah kacang cenggini... memang terbaeekkk!!!!

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

ni salah en blogger lagi. ni la last picas sebelum kami keluar dari sekolah selepas majlis tamat. masa majlis bersama tpm di pentas utama aku memang tak cover pun. aku lepak ngan alias kat belakang ambik point penting nak masuk buletin.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

tapai ubi yang super duper masam, ikut kata alias la kan.. aku tak makan tapai tapai nih

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

ni ler rupernyer cucur udang yang digabungkan ngan kuah kacang dia. kalau kat jb, setakat kuah sos ajer la

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

sebelum layan mata, cam biasa godak belakang tv cari port usb.. sayang, lepas music file ja.. sedih... layan tido ajer la...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 30 Januari 2013

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 1

Alhamdulillah. Dah selamat tiba ke rumah dari Sibu, Sarawak. Satu perjalanan yang quite panjang jugak. Mana taknya. Meeting di Putrajaya. Balik Johor Bahru, tukar beg; gerak semula ke Sungai Besar. Dari Sungai Besar bergerak ke Sibu, Sarawak. Hari ni, alhamdulillah. Selamat tiba di kampung sudaaa...

So kita mula dengan cerita Sungai Beso dulu..

Part 1, Day 1, Jemaat, 25 Januari, JB - Sungai Beso

Kami mula bertolak dari Johor Bahru seawal 9 pagi. Harap-harap sempat catchup dengan rehearsal yang bermula di Sungai Besar pada jam 3.00 petang. So, tunggu Alias di Warung Roti Canai kat depan Awana Cafe. Sampai ajer, lepas Alias sarap terus berdesup ke tengah.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Berenti makan di R&R Seremban; walau mulanya nak berenti di Ayer Keroh. Lupa pulak pakai kereta lama. Dah jadi tabiat aku untuk cari tempat makan yang lebih hampir ngan lokasi. Boleh la makan kat sini. Jangan tanya pasal makanan aku yang sentiasa banjir. Tu pun tabiat sejak kecik lagi.

Setel. Terus gerak ke tengah. Kami lalu Guthrie, Kuala Selangor, Langsung ke Sungai Besar ikut jalan lama. Alhamdulillah. Berkat app waze dapat cari jalan yang lebih cepat. Yang tak best, bateri really strongly eaten alive... kekeke... walaupun aku pakai charger keter.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Bila sampai agak ngeri pasal booth masih belum setel. Ayoyopa.. ma... tak boleh jadi nih. Panggil rahmat. Briefing sesikit, dia ngan team dia gerak. TQ jugak pada en. Zaki KUM Selangor ngan team FTnya yang membantu. Marbeles. Setel kat sini terus gi pentas. Walaowei... Siap buat live koir tuh. Layan jap.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Setel kat sini. Layan gimik jap. Dah setel semua baru teringat nak gi checking hotel. Dari tadi tak checking, dok nyibuk menyetel tempat ja. Sekali en. Zaki nak bawak team vle sekali, so... follow ajer la kan. Sekali lagi waze berjaya membantu... Heheheh.. tuan rumah pun sesat masa nak cari homestay untuk team vle nih..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Tengok punya ganas dok kat buai tuh. Sampai roboh. Tapi ni bukan pelaku dia... Jeng jeng jeng

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Ni ha, yang posing tak hengat ni la pelaku dia. Marah dia wahai tuan rumah... Then, off we go to hotel kami...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Ni ler hotel kami. Hotel Green. Kawasan baru kat Sungai besar. Boleh tahan la. Checkin. Semayang semua. Terus keluar semula. Risau gak ingatkan team si rahmat tu.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Boleh pulak gambo ni ada lagi kat sini.. Ni yang marah ni... ni sesi koir petang tadi punya... marah komputer ni pasal sesuka suki dia ajer buat arrangement random cenggini.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Ni sebenornya apa yang kami buat.. Makan malam la dulu kan...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Alias order sate...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Aku order nasi ayam. Tapi nasi ayam dia tak best.. aku ratah lauk jer

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

sate alias yang nampak cambest jak

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Lagi foto sate alias

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Pastu sambung lagi kerja kat booth. Husmira pun dah datang dari Kelantan ngan timbalan dia Hisyam. Apa lagi terus sambung wat setup bagai. Pastu dalam kul 2 pagi baru gerak balik. Tapi gi melantak dulu pasal memasing dah lapo. Aku ngan husmira ada tapau nasi arab yang adik en zaki bagi tapi malu nak makan kat kedai tu. Last last buang keesokan paginya. Hampeh tul la. Melepas aku nak makan nasi arab tu.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey

Ni ler sebab sebenonyer pasal kami buang. Balik sampai bilik dah jam 3 pagi. Letak kepala terus lentok. Dah la gerak seharian. Kerja sampai pagi. Mana tak penat. Bummmmm...

To be continued...
Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free