mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label moon. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label moon. Papar semua catatan

Jumaat, 13 Jun 2014

Cemerlang bulan nisfu Syaaban

Cemerlang bulan nisfu Syaaban. Lawa tahap gaban bulan malam ni. Kaki sakit tak kaki sakit. lepak aku kat luar rumah jap malam semalam. Akhirnya. Dapat jugak gambo bulan idaman hati. Dengan manual mode nya. Dengan tripod gorilla nya. Ehehehe.. Layan ajer la

the moon last night. meme terbaeekkk!!!!

Selasa, 13 Mei 2014

Malam yang gemilang

Malam yang gemilang. Malas tul malam ni. Nak berkemas. Nak gi KL esok. Sekali keluar nak amik hangar lam kereta. Perghhhh... Ini malam memang marbeles. Terus lepak jap. Perati keindahan alam ciptaan Tuhan. Snap snap. Sambung kemas.

Malam yang gemilang
dua picas needed. Satu untuk background. Satu untuk detail bulan. Kedai foto ah leng jadi pilihan

Sabtu, 14 Disember 2013

Malam yang cemerlang

Malam yang cemerlang. Lawa langit malam ni. jenuh gak nak setting manual supaya dapat amik gambo langit ngan bulan nih.

Rabu, 21 Ogos 2013

Shoot the moon : a galaxy camera review


Shoot the moon : a galaxy camera review. Actually aku tak plan pun pasal nak amik gambo bulan ke apa. Pasal tadi aku sangat penat. So, so, so tired today. So, bila iqa ajak gi beli buku nota sains tadi pun aku pergi dengan perasaan berat weihhh... memang penat. Tapi maybe Tuhan want to give me something back, as I pleased others kan. Masa aku nak masuk rumah selepas balik tadi tertiba mata aku tertumpu ke scenery di atas ni la. Wow.. apa kata aku try amik gambo bulan using galaxy camera kan. Read on...

Ahad, 28 Mac 2010

Earthhour 2010

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarMalam ni, tepat jam 8.30; sekali lagi aku sambut Earthhour, buat kali keduanya. Cuma pada kali ni agak kureng best sikit. Banyak pihak yang tak peka sangat. Kalau tahun lepas, leh kata satu kampung aku bergelap. Malam ni aku rasa tak banyak sangat yang bergelap. Apa ni. Tak kisah la.

Tapi yang bestnya, walaupun tutup lampu tapi cahaya bulan malam ni sangat terang. Langit terang dengan bintang-bintang bergemerlapan. Aku ngan ucu nak wat pojek shoot langit dan bulan malam ni. Dari berdiri memula, sampai aku amik tikar kat dalam umah dan tido kat laman rumah. Mama dah menjerit-jerit, pasal dua anaknya melompat-lompat nak ikut bapak dia yang selamba dog baring atas tanah kat laman tu. Last-last iqa ngan inaz masuk gak. Siann.. Aku ngan ucu masih ngan kerja menembak bulan lagi. Sekali mama dah pasang lampu. Dah cukup-cukup la tu.. Nak sambung moonhour lak ke.. Dah 9.30 lebih dah rupernyer.. Masuk dan mandi.. hahaha...

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ucu tak over tempak lepak aku jap. Dia sibuk nak amik gambo bulan dulu. Aku lebih dok tumpu bintang di langit dulu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku in action.. tengah dok setting apature ngan shutter kamera ucu.. aku pakai 2 wb.. ev -5.. satu bulan oren, satu lagi bulan biru..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sebab nak amik mood langit.. bulan tak jelas kelihatan permukaan dia.. takpa.. ni amik panorama dulu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bulan nun jauh di atas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni aku amik bintang apa ntah.. bintang yang tunjuk arah kiblat tu.. tak ingat nama.. cuma aku amik wide.. cam best lak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bulan.. apasal gambo bulan jer nih.. kata earthhour hahaha...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pakai wb tungsten.. terus membiru bulannya.. hahaha.. once in the blue moon..


Enjoice...Sharing is power!!!