mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label taman. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label taman. Papar semua catatan

Sabtu, 28 Disember 2013

Lompat lompat di taman permainan

Lompat lompat di taman permainan jap lepas sesi pendaftaran. si ziqri nak sangat main tadi. beria ria

Khamis, 26 Disember 2013

Ramainya orang di pasar tani taman nusantara



Ramainya orang di pasar tani taman nusantara hari ni. Sebab utama, minggu depan dah naik sekolah kan. so, kebanyakan orang dah mula balik. Sekolah pun dah mula buat meeting persediaan bermula minggu ni.

Selasa, 24 Disember 2013

Digi taman molek at last

Digi taman molek at last. Hari ni bebetul aku diuji. Di danga city mall. Line down. Memula ingat nak balik pejabat aje. Alang alang pelangi dah dekat. Jalan aje. Telefon takde susah gak hidup ni. Sekali pelangi pun sama. Adusss... meme kena aku hari ni. Alang alang gi taman molek. Terus keyin lam gps. Tak check bebetul. Kilang digi aku sampai. Huhuhu. Bukak gps. Teliti tul tul jalan moleh 1/12. Alhamdulillah. 2 jam masa aku terbuang cenggitu aje. Lum kira parking free ja bayar tadi. Jam 2 dan aku masih menanti. Nombor. Dipanggil. Huhuhu.

Khamis, 19 Disember 2013

Yok ke pasar tani taman nusantara

Yok ke pasar tani taman nusantara. Lama tak ke sini. Beli makanan rutin. Char koey teow. Ayam goreng.  Kulit pun aku beli tau. Duriannnzzz..

Ahad, 28 Julai 2013

Pasar Ramadan Taman Universiti


Hari Sabtu 13 Julai lepas, tiba giliran servis keter savvy aku lak. setelkan urusan pada sebelah pagi. Sebelah petang just sesaja nak tukar selera; cuci mata jauh sikit. Sampai ke param yang sumer ada bak kata pak abas, param taman u. orang punya la ramai. pergghhhh... dia buat 4 lorong gerai menyebabkan jem yang sangat teruk. memang ni kot the first and last aku gi sini, walau berjenis juadah ada kat sini. parking? toksah cerita. sib baik tak parking kat mesjid taman u ja.

Sabtu, 27 Julai 2013

Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis


Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis. Baru dapat bernafas sikit. Asyik outstation ja, sampai nak tulis blog pun tarak masa dah. Ni semua aktiviti Jun ja nih. Paginya ke sekolah iqa dan adik inaz. Pastu merayap satu Johor. Read on...

Sabtu, 25 Mei 2013

Latihan Dalam Perkhidmatan SMK Taman Nusajaya : Pembinaan Blog


Latihan Dalam Perkhidmatan SMK Taman Nusajaya : Pembinaan Blog. Dua hari cikgu cikgi SMK Taman Nusajaya berkampung. Berkampung belajo buat blog. Hmmm.. menarik gak kan. Boleh la. Layan blog mama pun nampak ok. Hahaha... maybe pasal aku pun masuk menyelit gak. Ahahaha... Camno aku ado gambo gambo nih. Pasal henpon mama memang aku taruk dropbox. Amik gambo, auto masuk lam akaun aku. Kira cam tak caqya bini ka? Tak la... mudah sikit. Setel masuk akaun terus aku delete dari phone. sama la cam henpon aku. kan senang. kalau tak asyik dok kata henpon penuh la, camno nak transfer la. ahahaha... read on...

Khamis, 23 Mei 2013

Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah


Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah. Memang setiap hari Khamis, pasar ni akan hidup. Biasanya aku ke sini nak beli Char Koey Teow. Petang ni rasa macam nak berjalan-jalan sikit la. Kasi hilang itu B B yang berlegar lam kepala. Orait la kan. Yok kita ke Pasar Tani Taman Nusantara.

Isnin, 31 Disember 2012

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis

Pagi ni ke SK Taman Nusa Perintis untuk Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013. Tapi, sebelum tu; gerak ke Jabatan dulu untuk amik pengesahan pada borang pendaftaran. Nak buat cemana, 2 hari tokleh bangun, lepas balik dari KL tu. Memula ingatkan nak setelkan hari jemaat lepas. Dah kepala pun dah weng, lain jadinya. Terus cuti. Sabtu malam baru clear kepala. Hmmmm...

So, berbalik pada program ini hari. Setel semua, terus ke sekolah. Kereta dah punya banyak dah. Terus masuk. Berbaris. Siap ada kaunter laki pompuan tu. Bagus, bagus. Yang bestnya, kaunter pompuan sikit la pulak. Maybe aku sampai dah agak lewat. 8.30 pagi. Bebetul time mula. So, tak lama si inaz baris. Terus kena berbaris nak amik ujian. Tinggal parent ja terus mendaftar.

Pastu ada taklimat pada semua parent. OK. Lepak lepak layan taklimat. Setel taklimat, setel ujian. Bagus gak. Takde la terjengok jengok nengokkan anak amik ujian kan. So, ready untuk taklimat sekolah agama la pulak esok. Amacam...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Seronok la pulak nengokkan skirting meja berkibo. Terus guna fotodanz untuk hasilkan gambo ni. Caiyok!!!!

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Apasal la adik leh kesat mata dia pulak masa aku amik gambo nih.. kan dah jadi cam nangih la pulak kekeke...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
punya la ramai umat manusia berbaris... sib baik ada dua line, n kebetulan line pompuan dah pendek noo... maybe ramai yang datang awal..

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
adik inaz tengah blank jap. cikgu dah panggil semua kebudak kuar gi berbaris tempat lain... nak gi ke taknak nih.. parent yang lain pun menghadapi masalah yang sama.. kekeke...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
boria beb... temankan adik dia datang mendaftar. sib baik tak sebaya... kalau tak mesti orang cakap kembar cam anak aku nih...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
cikgu tengah nunggu budak untuk digerakkan ke bilik peperiksaan.. bila la kebudak ni nak dilepaskan parent memasing ntah...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
semua kebudak dah clear... kan dah tinggal parent ja..

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
Ni dia semua kebudak tahun 1 2013 sk taman nusa perintis...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
diberi nametag, dibariskan, digerakkan ke kelas untuk ambil ujian

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
parent semua kena masuk dewan layan taklimat.. hem membuka bicara

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
disambung ngan penyelaras kssr... layannn...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
ok... dah leh balik... layan poster jason jap... hmmm... selamat tahun baru 2013... esok maaa...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
gi ke tesco... banyak barang nak beli sebelum sekolah mula..layan sky view apartment yang dah siap ni... tinggal nak masuk penghuni ja nih...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
jom kita gi belanja. beli tepon, beli ding dong bell, beli lampu... dan banyak lagi ler...

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
setel membeli... simpan barang, masuk semula nak gi makan tengahari

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
tudia mata dia... sedap sangat ker air tu.. ntah la

Taklimat Program Transisi dan Pendaftaran Murid Tahun 1 2013 SK Taman Nusa Perintis
makanan tengahari, hari ini... memang ok ler makan chicken chop kat chicken king nih...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 22 November 2012

Burger Oblong Adilah

Memang terbaeekkk!!!! Kebetulan malam ni ada la pulak oblong daging. Stok baru sampai. Kalau tak, oblong ayam ajer la. Memang sedap aaa... Tengok la warna daging dia. Terbaeekkk!!!! So, benjo for mama, hot dog for the kebudaks... Boleh order dulu dari rumah. Just calll lan.. hehehe

memula gi beli mangkuk polisterin dulu

the henshin boy, ziqri

sebelah san restoren ja kedai ni

siap bagi air kotak free gitu... 4 kotak lagi

tu nombor si lan tu nampak 0177675107

burger yang dia ada

jom buat burger dia

tengah siapkan... nampak oblong aku tu

dah nak siap

ok... setel

yang lain masih menunggu

cool tak...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 10 November 2012

konvokesyen prasekolah adik inaz

mknace unlimited™ | konvokesyen prasekolah adik inaz sk taman nusa perintis
dapat akademik terbaik

mknace unlimited™ | konvokesyen prasekolah adik inaz sk taman nusa perintis
bersama rakan rakan pra sayang

Adik wak balik gambo dia convo hari senin lepas. Aku apa lagi. Scan, terus haplod la. Kekeke... Tahun depan dah tahun 1 si adik inaz ni.. Terbaeekkk!!!! Yang atas tu gambo dia dapat akademik terbaik..


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free