mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label house. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label house. Papar semua catatan

Ahad, 25 Ogos 2013

Nurain Hawani in the house


Nurain Hawani in the house. Ucu gi Tesco Bukit Indah tadi. Balik, singgah sini. Cam kena la pulak. Adik inaz kan dari hari tu sibuk nak nengok hawani. Tapi kami tak kasi sebab dia kena chicken pox. Ni dah baik, semalam lagi dia merengek nak gi nengok, tapi sebab dah malam, kita KIV. Sekali, ucu datang bawah Hawani. Memang terbaeekkk!!!! Read on...

Khamis, 23 April 2009

Apa nak buat nih

Photobucket

Bosan tul hari ni
Sampai tak tau nak buat apa
Kisahnya pasal kontraktor datang ke rumah baru aku
Nak betulkan semua pintu-pintu yang tak leh pakai kunci

Yeler
Rumah tu kosong lagi
Tu yang tak tau nak buat apa
Last-last
Aku edit video iqa menari itu hari
Ayang siap menanda buku lagi

Photobucket
Photobucket

Ha.. tengok tu
Siap ketam pintu lagi
Apa lagi aku nak komen pasal rumah ni ha
Paip sumbat lak kot

Photobucket

Sabtu, 21 Mac 2009

A little gotong-royong for our new home

Photobucket

Duduknya belum lagi, rumah pun masih kosong
Sementara menunggu dapur yang akan tiba
Apa salahnya bersih-bersih sikit rumah ni kan

Lam kul 5 lee sampai
settle sumer ngan dia
dia kata electrician akan sampai nanti

Lam kul 6 dapur pun sampai
buat full inspection kat dapur
settle
tunggu punya tunggu electrician tak datang lagi
rupanya guard tahan tak kasi masuk
pasal dah jam 7 malam
so takpelah
nak buat camner
lepas maghrib balik semula ke gelang patah


Jumaat, 20 Mac 2009

House renovation check @ mari periksa kerja-kerja renovate rumah

Photobucket

Lepas jer ambik ptk, teru ayang ajak ke pulai perdana
nak buat final inspection

So sesampai jer terus on semua lampu
check setiap sudut
sesambil tangan sibuk
klik-klik ambil gambo


Isnin, 16 Mac 2009

Jom jengjalan pegi kenduri

Photobucket

Hari ni ada dua kenduri
satu kat kampung
satu kat mutiara rini

Photobucket
Photobucket PhotobucketPhotobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket

Mama ajak gi yang kat kampung dulu
iqa makan banyak tau
adik jeling-jeling jer

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket

pastu kitaorang mula gi mutiara rini lak
rumah kawan mama
selamat pengantin baru
kat sini adik lak makan banyak
iqa pulak jeling-jeling

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

pastu kitaorang gi jengjalan tengok rumah baru
leh tahan
dia dah pasang pintu kabinet
abah masukkan lampu kat lampu jambu kat dapur

Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

dah tu mama ajak gi pulai perdana 2
tengok rumah contoh dia
abah curi2 snap gambo meja
nanti nak wat untuk iqa
yipaa

Photobucket
Photobucket