mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label gerai makan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label gerai makan. Papar semua catatan

Isnin, 18 Jun 2012

Soup for Iqa

mknace unlimited™ | Gerai makan gulai ikan sembilang nusa perintis
Tinggal kami jer kat sini.. hehehe makan tengahari jam 3
Selesai kat klinik (fuhhh... penat, lapo bagai. Semua cukup pakej), terus kepala aku pusing jap. Mana aku nak cari bubur atau sup tengahari buta ni. Ingatkan satu gerai nih kat nusa perintis. Gerai Gulai Ikan Sembilang tak silap aku. Senang jer cari. Paling hujung, ada jual cendol sekali. So, kat sini la aku bermastautin jap ngan iqa. Alas perut. Dapat la jugak aku belikan sup untuk iqa. Belasah ajer la. Yang penting bagi yang ringan bak kata doktor tadi. Kekeke... tak tahu ler aku samada sup ayam ni ringan ker berat, dah nama jantan tu jantan jugak la kan. Kuikuikui. Yang penting dapat aku kasi iqa makan sup ayam petang tengahari nih.. Walau petang, tapi kami makan tengahari. Mama pun buat sup ayam dan bubur untuk iqa kat rumah.

mknace unlimited™ | sup ayam untuk iqa
Adakah sup ini sup berat.. hmmm..
ps: pas ni hantar iqa balik makan ubat and then ... back to office for meeting. Harap sempat la kan..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!




Selasa, 24 Januari 2012

Gerai nombor 26



Makan sini untuk makan malam. Boleh tahan la. Aku makan nasi goreng daging merah. Punya la banyak daging dia. Tak pernah lagi aku makan sampai sendawa. Bukan sekali tapi dua. Alhamdulilah...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Lama tak jumpa benda ni



Ni tempat lepak biasa aku setiap kali turun kluang. Dari zaman kerja ngan microsoft, menanda spm, ni ler tempat aku selalu lepak. Enjoy. Sampai ke la aku masih suka lepak stesen bas. Setiap jemaat aku lepak larkin. Suka tengok gelagat orang. Cuma yang best hari ni, aku dapat nengok tiket tebuk tebuk ni. Perghhhh. Setakat jb jangan harap nak jumpa lagi la...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Khamis, 17 Mac 2011

Jom ronda-ronda : Mee Udang Tiram Duku

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sarapan pagi dulu noo..
Lepas ja nengokkan kereta savvy dah masuk lam bengkel untuk full inspection, kitaorang pun mula la kuar untuk sarapan pagi. Lupa nak cakap, memang kitaorang pergi dua kereta. Livina, yang aku paksa mama bawak dan savvy yang aku sendiri bawak. Memula target nak makan roti jala, sekali kedai tutup daa..

Gerak ke gerai depan kfc la pulak. Sekali aku ajak semua naik kereta balik, terus gi tiram duku. Alang alang nak makan, kita makan baeekkk!!! punya.. So terus ke tiram duku. Order semua tahap sesukahati. Aku mintak koey teow goreng sama air lemon laici selasih, iqa mintak nasi goreng sama sirap bandung, share sama adik, mama order teh tarik sama mee goreng, siap ziqri diorderkan mihun sup. Tak cukup ngan tu, order udang sambal; dan bungkus mee bandung dan mee goreng.

Pergghhh.. yummy.. Semuanya baru RM25++. Tu yang aku kata, nak makan biar sedap dan berpatutan. Belasah jangan tak belasah.. ehem ehem.. gambo semua pakai henpon cap ayam aku ja..

Browse ke bawah untuk 7 kepin gambo lagi..



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita ngoder makan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nengok la air spesel aku tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sesaja ambik gambo sambil bawak ziqri jengjalan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jalan yang sunyi dan berliku ke arah tiram duku / ptp

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
udang sambal.. RM4 sepinggan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri punya bihun sup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
last last semua pakat serbu


Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 26 Februari 2011

Jom Ronda-Ronda : Restoren Talip Steak

Klik untuk gambar yang lebih besar
Hmmm.. boleh laa..
Dari dulu selalu orang kata chicken chop kat sini marbeles. Entah la. Dari dulu aku singgah tak pernah aku nak try. Petang ahad itu hari baru terbukak rasa nak try.

Memula tanya pasal chicken chop, sekali teringat la pulak beef steak. Tanya ada tak? Sekali ada, terus order. Tu yang banyak orang kata aku ni senang survive kat luar, pasal aku memang tak suka sangat makan nasik. Bagi bender pelik pelik aku memang senang makan. Tu kata orang yang tak kenal aku tapi sesekali jumpa aku makan kat luar.

Aku suka makan bender yang aku rasa aku suka makan. Not all la senang cakap. Sangat memilih makan. Bagi aku kalau tak kena tekak aku; memang aku malas nak jamah la senang cerita. Dan secara umumnya.. beef steak ni aku kata sama level ngan steak kat hutan bandar larkin tu ja. Yang regenyer RM 5 tu.. So so ajer la. Dan malam tu aku rasa nyesal giler makan steak kat sini. Bukan nak lekehkan tapi memang tak best. Sowii..

Yang lelain aku nengok makan dengan gumbira. No komen, pasal aku tak rasa pun mee rebus yang diaorang semua makan tu>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
letaknya sebelah stesen bas gelang patah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la restoren talip

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ruang dalam nice gak la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apa kita nak makan malam ni yerk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ziqri tak kisah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tapi mesti bender lembut cam roti ka, bubur ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
minum dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
haaa.. kan dapat roti

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa mintak mee rebus, ye ker

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
belasah ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
beef steak aku.. tengok presentation pun aku dah tak suka daa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tu dia iqa angkat mee dia


Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 22 Februari 2011

Jom Ronda-Ronda : Gerai Chapati Shamiera BBU

Klik untuk gambar yang lebih besar
Boleh tahan la makan chapati kat sini
Lepas ja setel kije kije angkat itu teknik punya gambar, itu mat nor sudah ajak sama saya makan sama itu chapati punya kedei..Dah melalut la pulak. Gerai shameira ni letaknya kat selera mahsuri, medan selera yang letaknya kat pusat BBU; bebetul tetengah. Kalau nak tau sini jugak la letaknya nasi ambeng yang glamer abis tuh.

So, makan la kitaorang kat sini. Order 2 set chapati. Satu set tak silap aku RM5; tak berapa ingat sangat pasal makan ni hari sabtu lepas, tetambah ngan otak aku yang kapasiti kecik nih. So far so good la. Just nice bagi aku. Patut orang ramai. Tapi kata mat nor, dia bukak suka ati dia ja. Hari ni langkah kanan la kiranya nih..>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni la medan selera mahsuri di bandar baru uda

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
masuk ikut tepi, sebelah post office

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jom amik port jom

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ko biar betui nak makan sekepin ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah makan satu set.. 2 kepin la tu.. tapi kuah dia ok la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tokei kedai, sesambil ngelap, sesambil usha aku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
anak tokei kedai, kena bayar tau amik gambar ni kata dia.. hehehe.. kira promote je la lam tenet.. ok kan..


Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 21 Januari 2011

Jom Ronda-Ronda : Gerai Mee Udang Tiram Duku

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sini semua masakan berasaskan udang semata
Lama tak buat sesi jom ronda-ronda nih. Walau banyak ronda tapi malas nak klasifikasi lam segmen biasa aku nih. Kali ni memang sesaja masukkan; khas untuk encik norazam dan encik suliman yang ternanti nanti mee udang yang glamer tuh. Sekali diaorang nengok.. lehhh.. ni mee goreng biasa, cuma ada udang dan memang best la.

Gerai mee udang ni letaknya di Tiram Duku. Kalau dari Gelang Patah pastikan korang melepasi simpang paya mengkuang, kalau dari highway pastikan korang melepasi sk tiram duku, baru sampai sini. Petunjuk paling nyata bengkel kereta. Gerai dia share ngan bengkel kereta. Sebelah kiri jika dari highway, sebelah kanan jika dari gelang patah.

Gerai ni semua masakan dia berasaskan udang. So tak yah cakap tak nak daging bagai. Pasal dia akan letak udang sahaja. Dan yang paling best kat sini koey teow goreng dan mee sup. Hari Rabu lepas kami singgah pasal ada orang sudah bakar. Katanya boleh order udang goreng kunyit dan sebagainya. Memang betul. Ada 4 variasi masakan lauk udang. Udang goreng kunyit, udang kari, udang black pepper dan udang sambal. Satu set RM4 sahaja. Untuk lain-lain cuma RM3.50. apa pun memang best makan kat sini, terutama untuk penggemar udang. Pelik tak cemana aku leh terlibat (Pasal ramai yang tahu aku memang tak makan udang), aku kalau orang ajak memang aku tak tolak, aku makan sikit ja dengan tolak semua udang; yang penting temankan. Waktu buka sila baca penuh>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Khusus untuk yang nak datang makan udang, hari sabtu tu no komen.. Suka ati dia la nak bukak ka tak. Hehehe.. Gerai kat GP memang selalu cenggini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni kat kaunter dia. Nampak nama dia tu. Siap ada dua ekoq udang gitu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai semua order kami..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku makan nasik goreng kosong ja. Udang semua kasi orang.. hehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Udang Black Pepper RM4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Udang Goreng Kunyit RM4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Udang Sambal RM4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Udang Kari RM4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yummy.. and murah

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 Disember 2010

Melantak di Medan Selera Melayu Bestmart

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 Disember 2010
Masa : 1.00 petang
Tempat : Bestmart
Mood : Lapo loo

Nak makan tengahari kat Jusco.. Malas la.. Apa yang best kat situ.. Tarak la beb.. Baik pakat makan kat medan selera melayu kat Bestmart. Banyak sikit pilihan. So, terus gerak ke sana.

Cam biasa, iqa mesti order ice blended mango, adik ngan ais kosong, aku limau ais dan mama mintak cendol. Perghhh.. Iqa leh tak suka la pulak ice blended dia.. Penuh ngan rasa mangga harum manis tu.. Ada ka tak suka.. Ni la masalah bila dah biasa makan yang penuh ais taruk cordial ja tuh.. yang real tak nak la pulak. Semua yang kami minum tu harga dia baru RM6.00.. Iqa siap tambah beli ais krim kon lagi hahaha..

Pastu bab makan.. Aku order nasi ayam black pepper, iqa nasi ayam sambal dan mama makan nasi campur ja.. tu pun syer ngan adik.. Yang best kat sini habis jumpa kengkawan lama dari SMKTBI dan SMKTMR2.. Ye lah.. ni la kawasan biasa kitaorang lepak lepak dulu kan.. Nak tengok detail makanan kami klik cerita penuh >>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah jumpa dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa yerk nak makan hari ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku nampak nasi ayam ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak pilihan sebenarnya kat sini tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri suka sengsangat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak duduk diam bujang sorang nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nu banyak lagi pilihan nu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada char kuey teow sama mee rebus haji wahid jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah cendol mama dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama kata best.. aku dah kena perabis dua air .. dah takleh masuk dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama sama adik makan nasi campur ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ni semua dia nak rasa.. belasah ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mango blended dah sampai.. perghhh.. mantop

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nasik ayam pun dah sampai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni nasi ayam black pepper

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pulak nasi ayam sambal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dok merengek ja.. rupanya nak pakai kusi baby nihh.. adik.. adik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. jom cecepat belasah makan.. pasni kita serbu bestmart la pulak

Enjoice...Sharing is power!!!