mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label fotografi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label fotografi. Papar semua catatan

Khamis, 16 Oktober 2014

Sesi fotografi kebudaks form 5 mama


Sesi fotografi kebudaks form 5 mama. Yo lah. Dah nak abih sekolah katakan. Masa ni la memasing nak simpan kenangan. Layan ajo la

Khamis, 21 Ogos 2014

Layan landskap dan macro di kala senggang


Layan landskap dan macro di kala senggang. Kata sibuk kan. Tapi sempat jugak main main senap senap. Masa memula sampai. Masa penantian. Curi masa di kala sibuk. Dari menunggu jer, lagi preasure. Baik kita main snap snap sesambil tu kan.

Jumaat, 1 Ogos 2014

Bila sepupu sepapat bersua


Bila sepupu sepapat bersua. Just train them how to use it. And give it to them to handle it. Dah paham perangai kebudaks ni. Kamera ditangan. Gambar diaorang lebih natural dan havoc. Ni ler jadinya bila sepupu sepapat ni bertemu aidilfitri ni. Enjoice.

Selasa, 29 Julai 2014

Aidilfitri 1435h 2014m | Our first day of eid


Aidilfitri 1435h 2014m | Our first day of eid. Ni belen gambo raya. Gabung gabung dari kamera kamera yang ada. Yang tak best, function smart samsung cinonet dah out. Huhuhu... malam siap return lagi siri painting with light. Layan aje la.

Isnin, 28 Julai 2014

Aidilfitri 1435H 2014M Beraya sambil photoshoot


Aidilfitri 1435H 2014M Beraya sambil photoshoot. Apa tunggu lagi kan. Yok kita. Belasah bergambar abis abis.

Ahad, 27 Julai 2014

Painting with light | Ramadan 1435H 2014M the next sequel


Painting with light | Ramadan 1435H 2014M the next sequel. Sambung lagi malam ni. Lagi gempak dengan kehadiran pelbagai jenis ammo. Hahahaha. Mentang mentang esok raya. Belasah ajer la.

Sabtu, 26 Julai 2014

Painting with light | Ramadan 1435H 2014M the sequel


Painting with light | Ramadan 1435H 2014M the sequel. Malam ni return lagi. Dah nama pun kebudaks. Siap buat kawasan unggun api lagi tu. Ni nak main bunga api ka nak main unggun api? Blank kejap.

Painting with light | Ramadan 1435H 2014M


Painting with light | Ramadan 1435H 2014M. Semalam punyala seronok the kebudaks main bunga api. Alang alang aku ajak diaorang main main pinting with light. Baru belajo. Memula tertulis terbalik. Lama lama OK ler. Nanti kita buat kelas pengayaan lagi nooo... tunggu...

Isnin, 21 Julai 2014

Menembak bulan di pagi yang indah


Menembak bulan di pagi yang indah. Lawa la pulak bulan pagi ni. Nyambil nyambil, kenalah menembak barang sepuloh doploh keping kan. Ehehehehe

Isnin, 9 Disember 2013

Makro jap

Makro jap. Layan makro lepas hujan memang la menarik.

Ahad, 29 September 2013

Mencari pengganti di hari Sabtu


Mencari pengganti di hari Sabtu. Hari yang sangat memenatkan. Tetambah, bila benda yang dicari tak ketemuan. Huhuhu. Nak cari mesin basuh, nak cari mesin basuh. Berjalan ke Tesco, beli susu dan pampers yang tengah sale. Sesambil ngusyar mesin basuh. Tak dapat. Singgah Pizza Hut lunch. Cari lagi, tak jumpa jugak. At last, sampai ke malam mencari. Ponek bertingkek tingkek, ponek bertingkek tingkek. Tapi, dapat la apa yang dicari. Pastu sesaja main kamera amik gambo malam. Read on...

Ahad, 1 September 2013

Rumah terbuka sang boyak


Rumah terbuka sang boyak. Petang tadi ke rumah mak ngah. Ada rumah terbuka. Layannn... Nak makan takdak mood. Hidung berair. Sakan sangat kot beraya semalam. Padan muka aku. Letih pun tak habih lagi, dah sibuk pi beraya. Bukan satu dua rumah, sampai 5 rumah, sampai kulai lak tu noo... hari ni drop dead punya letih. Bangun dah petang. Layan pi rumah boyak. Kebudaks semua pakat bermain buai dengan rakusnya. Read on...

Ahad, 25 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 5 : Projek Bako Sate Riang Ria Raya Encik Hassan


Back to nature 2013 - Day 5 : Projek Bako Sate Riang Ria Raya Encik Hassan. Sebelah malamnya... kita mula projek kita ini.. Yihuuu... Bako sate. Makan makan. Siap buat float lagi tu. Pastu sesi fotografi rasmi pun bermula. Pastu sambung makan lagi. Masa ni siap buat persembahan lagi. After that baru la kebudaks pakat main bunga api. Read on...

Back to nature 2013 - Day 5 : 2 Syawal All are here


Back to nature 2013 - Day 5 : 2 Syawal All are here. Semua dah ada nampaknya pada hari raya kedua. Projek Bako Sate Riang Ria Raya coming right up. Read on...

Sabtu, 24 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Panasonic edition


Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Panasonic edition. K. Ni yang edisi kamera Panasonic a pulak ya. Majoriti atuk kedah nyer hasil tangkapan. read on...

Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Nikon edition


Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Nikon edition. Ni baru bebetui raya gambaq nih. Siap ada edisi samsung la, nikon la. Ahahaha... Layannnnzzzz... Kebanyakan gambo diambil oleh adik inaz pakai nikon d70s tau... Read on...

Selasa, 20 Ogos 2013

Sesi ngetest firework mode


Sesi ngetest firework mode. Sebenarnya ada dua mode yang aku ngetest pada sebelah malamnya nih. First adalah firework dan yang kedua light trail. So, picas yang atas ni sebenarnya adalah light trail. Dia guna bukaan lama menyebabkan semua cahaya dapat dicapture dan menyebabkan apa sahaja yang bergerak jadi blur. So, read on... feast your eyes... ekekeke

Sabtu, 17 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 4 : Pagi 1 Syawal


Back to nature 2013 - Day 4 : Pagi 1 Syawal. Habis sembahyang sunat raya. Setting tempat. Bermaaf-maafan sesama keluarga. Then a short fotografi session came into place. Memang mandi flash kami pagi ni. Seronok... Read on...

Khamis, 6 Jun 2013

Ronda ronda baling


Ronda ronda baling jap lepas balik dari pengkalan hulu. mama nak gi zon ria, nak cari lagi stok. So, aku amik kesempatan ronda satu baling, sambil snapping picas guna tab. Ko ada... ahahahaha... dulu aku dah ronda sekali pakai dslr, la ni pakai tab ja. teruih dapat gps danpost hapdet ke fb. senang kan. jom kita...

Rabu, 5 Jun 2013

Projek Khas Cuti Sekolah Homestay Abah 2


Projek Khas Cuti Sekolah Homestay Abah 2. Cam biasa, bila balik kedah, memang akan tengok balik pembaharuan yang dibuat di Homestay Abah. Apa yang perlu ditambahbaik lam web, google maps, promosi ke fb dan sebagainya. Ni dah tambah yang baru. Homestay Abah 2. Sebelah Homestay Abah 1 jer pun. Dia kecik sikit. Maksima 6 orang ja dengan 2 bilik, 2 tandas dan 2 bilik air. Harga semalam RM100 ja. Apa pun boleh check web kat sini untuk keterangan lanjut. read on...