mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label masjid. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label masjid. Papar semua catatan

Sabtu, 1 Oktober 2016

Masjid Sultan Abu Bakar 20160929


Masjid Sultan Abu Bakar 20160929. Masih dalam renovation. Apa yang dapat aje ler.

Isnin, 12 Januari 2015

Masjid Jamek Benut


Masjid Jamek Benut. On the way back, singgah benut. Gedebak gedebuk jam 3 baru tinggalkan kawasan sekolah. Sampai sini around 3.30pm. Ngam ngam la kan. Boleh tahan masjidnya. Kawasan pun luas, luar dan dalam.

Sabtu, 20 Disember 2014

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 19 Disember 2014 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 19 Disember 2014 updated. Tarik lagi bahagian depan.

Jumaat, 24 Oktober 2014

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 24 Oktober 2014 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 24 Oktober 2014 updated. Tak banyak sangat perubahan. Cuma kini dah banyak sikit jalan masuk. Dah mula masuk ikut depan noo..

Jumaat, 19 September 2014

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 19 September 2014 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 19 September 2014 updated. Sedang naik untuk kemasan lantai di bahagian hujung masjid. Langit mendung ja. So. Kena tutup la kan. Parking cam biasa. Cuma kali ni siap 4 layer parking. Dah sampai ke tengah jalan dah haaa..

Jumaat, 22 Ogos 2014

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 22 Ogos 2014 updated


Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 22 Ogos 2014 updated. Dah tambah hingga ke luar sikit. Lantai luar pun diletakkan tikar getah. Sementara.

Jumaat, 9 Mei 2014

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 9 Mei 2014 updated

Masjid Jamek Gelang Patah renovasi 9 Mei 2014 updated. Nampaknya lantai belakang tu dah siap disimen. Hari ni dipasang khemah tambahan kat situ sementara.

lantai belakang dah siap

Jumaat, 27 Disember 2013

Jumaat terakhir bekerja

Jumaat terakhir bekerja. Minggu depan Johor dah mula cuti Jumaat Sabtu. So... Ni Jumaat last kita kerja. So, gi semayang kat masjid an-nur larkin sentral. minggu depan of coz la semayang di masjid gelang patah

Jumaat, 20 Disember 2013

Larkin sentral

Larkin sentral. Singgah sini untuk makan dan solat jemaat tengahari tadi.

Rabu, 18 Disember 2013

Zohor di masjid al mubarak

Zohor di masjid al mubarak. Sebelum balik ke opis singgah masjid dulu.

Selasa, 17 Disember 2013

Masjid al mubarak, Bandar Putra

Masjid al mubarak, Bandar Putra. Singgah zohor jap sebelum rehearsal mula.

Sabtu, 1 Disember 2012

Ucus : Two straight row at Masjid Gelang Patah

Best la pulak dapat jemaat 2 straight row kat sini. Lepak jer. Tenang, tak payah nak kekalut nak masuk kije balik. Dah nama pun cuti kan...

Ucus : Two straight row at Masjid Gelang Patah
jom kita

Ucus : Two straight row at Masjid Gelang Patah
orang dah mula ramai

Ucus : Two straight row at Masjid Gelang Patah
memula team basikal kuar

Ucus : Two straight row at Masjid Gelang Patah
pastu team motor

Ucus : Two straight row at Masjid Gelang Patah
jom balik


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 15 Mei 2012

Masjid @ Sayong

Saja snap a few masa singgah di sayong petang tadi.

Post via Blogger Tab


Sabtu, 12 Mei 2012

Masjid Al Mujahadah, Pulada

On the way ke kota untuk mesyuarat petang semalam, singgah la di masjid ni. Masjid Pulada. Parking kat tepi jalan besar tu ja. Masjid ni lengkap air cond, khutbah beserta paparan LCD. Semalam khutbah menjurus kepada sambutan hari ibu.



Terpaksa menapak lalu pintu beso, pasal aku tak tau mana jalan potong masuk ke semejid ni.



Jauh gak menapak kalau tak tau jalan potong ke masjid ni.



Ni la jalan potong dia. Kekekeke.. tertutup pasal semua kereta pakat parking rerapat kat sini.



Nampak paparan LCD tu. Tahniah pada pengurusan masjid. Dapat tengok paparan berkaitan semasa khutbah dibaca..



Posted via Blogger PC edisen


Ahad, 12 September 2010

Masjid Titi Teduri : Sembahyang Jumaat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 10 September 2010
Masa : 1.29 petang
Tempat : Masjid Titi Teduri
Mood : Alhamdulillah...

Hari ni semayang kat masjid titi teduri. Lama tak gi sini. Tok Wek masih gagah berdiri melaungkan azan. Hampir terlelap jugak tadi. Maybe penat sangat gamaknya.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak yang dah berubah...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Asalnya dulu kecik ja masjid nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni bahagian asal masjid ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah tambah besar sampai ke atap hijau tu

Enjoice...Sharing is power!!!

Masjid Titi Teduri : Ziarah kubur

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 10 September 2010
Masa : 8.40 pagi
Tempat : Masjid Titi Teduri
Mood : Still in the raya mood

Lepas jer semayang raya, abah ajak pi melawat kubur tuk wan dengan tuk. Kubur tuk wan memang dah tau, kubur tuk jer tak tau lagi. Sebab masa tuk meninggal aku still in JB.. Lam taun ni ka hujung taun lepas, tak lama lepas mak ngah meninggal tempoh hari. Orang memang penuh kat kubur pagi ni. Lepas gi kubur, gi pasar jap nak beli togei ngan daun sup untuk bihun sup nanti..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la masjid titi teduri, orang kampung aku kawasan untuk kubur dia memang dah ditentukan kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang ramai mula berpusu-pusu ke kubur setelah selesai sembahyang hari raya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Menuju ke kubur tok wan dulu, kat sini banyak kubur lama yang pakai batu sungai ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kubur tuk wan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni kubur tuk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Batu nisan batu sungai.. batu hidup rasanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah mula bergerak pulang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Singgah pasar beli bahan yang kurang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah ada air pancut dah kat roundabout baling nih.. cun tuh

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 15 Ogos 2010

Jom Ronda-Ronda : Pulai Perdana

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni aku semayang jemaat kat masjid pulai perdana. Dari rumah aku kena belok kiri sebelum nuri pulai perdana pastu straight jer. Masjid dia kecik jer. Cam tak matching la pulak dengan kawasan nih. Yang tak tahan tu.. first time aku jumpa orang parking keter sampai penuh main road depan semejid tuh.. perghhh.. sib baik aku parking jauh..

Past semayang tu aku terus gerak ke tempat tujuan aku. Mana lagi kalau bukan pejabat mah sing. Sib baik cadangan penduduk nak setel sendiri urusan pembayaran service tu tak ramai yang sokong. Kalau tak, mesti susah sikit; terutama bagi orang yang tak duduk kat situ cam aku nih. Dan tu lah jugak soalan kerani dia aku aku tadi. Pasal tak duduk? Nak sewa? Nak jual?

ps : dan ada beberapa berita yang aku sendiri terkejut, terutama pasal jiran-jiran aku.. Tulah.. tak reti-reti nak duduk situ..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam masjid titi teduri dekat kampung aku jer besarnya.. patut besar cam masjid kat jasa mutiara rini nu haa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main road depan masjid.. penuh ngan keter parking.. sib baik aku parking jejauh.. jap jer dah kuar dari kawasan masjid..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 10 Julai 2010

Masjid tak tau nama, Larkin

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni si Azam ajak semayang kat Larkin lak. Kat stesen ker? Tak, kat sebelah polis. Mana pulak la nak gi kali ni. Biasanya kami semayang jemaat kat masjid kat stesen bas larkin jer, tapi kali ni jauh sikit.

Sesampai jer nengok masjid ni cambest la pulak. Siap ada jambatan rentas air tu. Banyak budak sekolah teknik kat sini. Sempat studi lagi tu. Dan jumpa banyak jugak orang jpn kat sini. Apa yang best kat sini. Aku nampak design kat dinding sangat spesel. Pastu ada tempat semayang kat atas macam masjid utm. Dan yang paling best adalah.. nengok jemaah hilang kepala masa khatib berkhutbah.. Stended la bebudak sekolah ramai kan.. Cam aku dulu tak cengini masa sekolah asrama.. Hahaha..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!