mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label cuti sekolah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label cuti sekolah. Papar semua catatan

Rabu, 5 Jun 2013

Projek Khas Cuti Sekolah Homestay Abah 2


Projek Khas Cuti Sekolah Homestay Abah 2. Cam biasa, bila balik kedah, memang akan tengok balik pembaharuan yang dibuat di Homestay Abah. Apa yang perlu ditambahbaik lam web, google maps, promosi ke fb dan sebagainya. Ni dah tambah yang baru. Homestay Abah 2. Sebelah Homestay Abah 1 jer pun. Dia kecik sikit. Maksima 6 orang ja dengan 2 bilik, 2 tandas dan 2 bilik air. Harga semalam RM100 ja. Apa pun boleh check web kat sini untuk keterangan lanjut. read on...

Sabtu, 25 Mei 2013

Kerja Rumah Cuti Sekolah


Kerja Rumah Cuti Sekolah. Semalam, team puteri datang bertandang ke rumah. Team balqis dan team puteri sibuk berbincang pasal kerja rumah. nak buat buku skrap la, kerja cuti terancang la. Good teamwork dan bagus sebab dah mula dari awal. ada sesetengah budak yang esok nak sekolah baru sibuk nak setelkan. ini yang kita mau. rancang dan gunakan masa terluang sebaiknya. Hari ni nak gi legoland. balik maybe ke serigala jahat dan sebelum balik nak cari material untuk buku skrap diaorang ni. Read on...

Khamis, 23 Mei 2013

Hari yang super B untuk aku


Hari yang super B untuk aku. Memang ayat bermula B sesangat berpusing pusing di kepala aku hari ni. Ntah. Pasal emel pun boleh biol aku nih. Teruk tul jati diri aku ni. Entah. Bukak emel, baca, biol, bengang, bangang, bengkerk, bosan. Semua ada. Tak menjawab soalan. Apa nih. Aku baca emel ka baca teks ceramah agama nih. Aku mintak timun. Dia bagi aku derian. Dah la bagi derian busuk, cakap kurnian Tuhan pulak tu. Adoiihh.. Pening. Baik buat design. Siap design IPCC 2013. Bengong jap balik.

Baca balik emel. Aku salah soalan ka? Em em em... tak pulak. Super duper B keliling balik. Aiishhh.. pening aku cenggini. Jumpa bos jap. Bincang bincang bincang. Hilang jap B B yang penuh tadi. Ahhh.. Buat design lagi. Kan esok dah cuti. Wat design. Setel. Gatai baca lagi emel. Pastu naza pulak datang. Aiishhh.. penuh balik geng B tadi. Ayoyoyo ane aci.. nallarekke...

Rupanya dah jam 2 dah. tak makan lagi. Gi makan dulu. Pas makan. Mai balik geng B nih... Buat design wesak la pulak. setel. dah lepas opis hour dah upernyer. ayoyoyo... bengong tul aku hari ni.. semuanya pasal sekepin emel. Perrgghhhh!!!! Apa pun... selamat bercuti pada semuaa..

Isnin, 28 Mei 2012

First time aku merasa tenang

Bukan tenang apa, tenang jalan. Almaklum cuti sekolah. Kuar jam 6.40, masih sampai jam 7.05. Happy tul kalau jalan cenggini aje.

Via blogger x8





Sabtu, 26 Mei 2012

Cuti Pertengahan Tahun

Cuti sekolah dah bermula. Seronok lah semua pelajar sekolah. Cikgu... Hmmm.. 50-50 lah. Walau apapun, sekurang-kurang dapatlah bertenang jap lam tempoh dua minggu ni kan.
Apa pun, gunalah masa terluang ni dengan baik. Banyak habiskan masa dengan kerja-kerja yang berfaedah. Balik kampung ker, lawatan ker, perpustakaan ker.. Ye tak..
Selamat bercuti sekolah.
ps : Jem pun kurang time cuti sekolah ni. Aman kejap jalan raya pepagi selama dua minggu.

Posted via Blogger PC Edisen


Selasa, 31 Mei 2011

Putrajaya - first holiday place we got into

Keluar ja dari Bangi, lam kepala dok congak. Nak gi putrajaya, tak nak gi putrajaya. Tapi last-last gi jugak. Kurang-kurang, ni la tempat pertama yang bebudak ni sampai untuk cuti kali ni.

Banyak renovation tengah dijalankan kat sini. Dataran pun tutup abis. Jalan-jalan ambik gambar ja la sekeliling tasik, masjid putra, medan selera(?!?), souq.

Paling best masa adik inaz nak ngepau aiskrim. Tanya dia cakap nak perisa derian, sekali dapat; terus nangis. Bila adik cakap nak derian, adik nak cekelat la. Sib baik leh tukar lain.
Published with Blogger-droid v1.6.9